pioterlech1 Napisano 6 maja 2022 Udostępnij Napisano 6 maja 2022 Kupilem juz 2 i zaden nie chce wspolpracowac 😢 wiecie czemu splittery nie chca wspolpracowac? Tzn nie chca rozdzielac sygnalu audio z telewizora na 2 takie same systemy audio. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolekdrugi Napisano 8 maja 2022 Udostępnij Napisano 8 maja 2022 (edytowany) @pioterlech1 napisz jeszcze co dokładnie chcesz zrobić, to znaczy w jakiej konfiguracji chcesz użyć ten rozdzielacz. Edytowano 8 maja 2022 przez lolekdrugi Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pioterlech1 Napisano 8 maja 2022 Autor Udostępnij Napisano 8 maja 2022 Przed chwilą, lolekdrugi napisał: @pioterlech1 napisz jeszcze co dokładnie chcesz zrobić, to znaczy w jakiej konfiguracji chcesz użyć ten rozdzielacz. Mam jedno wyjscie optyczne audio w telewizorze a chce podlaczyc 2 systemy audio razem. Zestawy audio rowniez podlacza sie kablem optyczym, kazdy z nich gdy jest podlaczony osobno jako jeden to dzialaja, a jak podlacze je przez rozdzielacz to niestety juz nie. VID_20220508_175058.mp4 Mi sie wydaje ze ten rozdzielacz nie po prostu nie dziala, chinski szmelc Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolekdrugi Napisano 8 maja 2022 Udostępnij Napisano 8 maja 2022 @pioterlech1 to są dwie opcje. Albo Twój rozdzielacz nie działa czyli jest uszkodzony albo po prostu sygnał po wyjściu z niego jest zbyt słaby, wtedy można poszukać przełącznika optycznego (switcha) i spróbować w ten sposób. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pioterlech1 Napisano 8 maja 2022 Autor Udostępnij Napisano 8 maja 2022 Switch pozwoli na to by gral tylko albo jeden albo drugi zestaw audio, oba na raz niestety nie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolekdrugi Napisano 8 maja 2022 Udostępnij Napisano 8 maja 2022 2 godziny temu, pioterlech1 napisał: Switch pozwoli na to by gral tylko albo jeden albo drugi zestaw audio, oba na raz niestety nie. dokładnie tak. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 12 maja 2022 Udostępnij Napisano 12 maja 2022 (edytowany) Z moich doświadczeń wynika że takie rozdzielacze dają na wyjściach słabszy sygnał optyczny, bo jest on podzielony. Dla jednych odbiorników nie stanowi to problemu a dla innych nie. Próbowałem 2 różne rozdzielacze optyczne pasywne i zawsze był problem z jednym odbiornikiem. Problem rozwiązał rozgałęźnik aktywny. Taki: https://pl.aliexpress.com/item/4000092541716.html Pozwala on podłączyć nawet 3 urządzenia do jego wyjść i nie ma strat. Działa bezproblemowo. Wszystkie 3 wyjścia działają równocześnie. Edytowano 12 maja 2022 przez MobyDick Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pioterlech1 Napisano 12 maja 2022 Autor Udostępnij Napisano 12 maja 2022 5 minut temu, MobyDick napisał: Z moich doświadczeń wynika że takie rozdzielacze dają na wyjściach słabszy sygnał optyczny, bo jest on podzielony. Dla jednych odbiorników nie stanowi to problemu a dla innych nie. Próbowałem 2 różne rozdzielacze optyczne pasywne i zawsze był problem z jednym odbiornikiem. Problem rozwiązał rozgałęźnik aktywny. Taki: https://pl.aliexpress.com/item/4000092541716.html Pozwala on podłączyć nawet 3 urządzenia do jego wyjść i nie ma strat. Działa bezproblemowo. Wszystkie 3 wyjścia działają równocześnie Dziekuje bardzo😁 Juz kupuje 👍 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 12 maja 2022 Udostępnij Napisano 12 maja 2022 20 minut temu, pioterlech1 napisał: Dziekuje bardzo😁 Juz kupuje 👍 Ja mam takie coś, używałem odwrotnie, do wpuszczenia sygnału z tv i Chromecast Audio do daca z jednym wejściem - działało doskonale. https://tridex.pl/product/6708/rozgaleznik-toslink-1-gniazdo-2-gniazda Z tego co pamiętam okolice 20 - 30 PLN parę lat temu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pioterlech1 Napisano 12 maja 2022 Autor Udostępnij Napisano 12 maja 2022 Dziekuje wszystkim 💯💪🤞 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 12 maja 2022 Udostępnij Napisano 12 maja 2022 (edytowany) 12 minut temu, marcinmarcin napisał: Ja mam takie coś, używałem odwrotnie, do wpuszczenia sygnału z tv i Chromecast Audio do daca z jednym wejściem - działało doskonale. https://tridex.pl/product/6708/rozgaleznik-toslink-1-gniazdo-2-gniazda Z tego co pamiętam okolice 20 - 30 PLN parę lat temu Tyle że to urządzenie innego typu i działa odwrotnie. Do tego zwykle był pilot do wyboru źródła z którego korzystamy. Nie działa kilka wejść na raz, bo sygnałów cyfrowych nie można sumować w prosty sposób. Potrzebny były do tego mikser cyfrowy. Mówię oczywiście o aktywnym selektorze źródeł optycznym . Edytowano 12 maja 2022 przez MobyDick Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 12 maja 2022 Udostępnij Napisano 12 maja 2022 (edytowany) 14 minut temu, MobyDick napisał: Tyle że to urządzenie innego typu i działa odwrotnie. Do tego zwykle był pilot do wyboru źródła z którego korzystamy. Nie działa kilka wejść na raz, bo sygnałów cyfrowych nie można sumować w prosty sposób. Potrzebny były do tego mikser cyfrowy. Mówię oczywiście o aktywnym selektorze źródeł optycznym . U mnie wpadały do tego 2 sygnały 44,1 kHz z Chromecast Audio i 48 kHz z TV. Dac (Toppingi różne) przy 2 sygnalach jednocześnie działal z TV z tego co pamiętam. O dziwo dzialalo to perfekcyjnie. (bez trzasków i zakłóceń przy 2 sygnalach czy przełączaniu) Jak się pozbyłem Toppingów i Chromecast Audio dziala u kumpla na tej samej zasadzie. Jako rozdzielacza go nie próbowałem, ale wydaje mi się że tym bardziej powinien być ok, jak go używać zgodnie z przeznaczeniem a nie na odwrót jak ja 😂 Edytowano 12 maja 2022 przez marcinmarcin Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pioterlech1 Napisano 12 maja 2022 Autor Udostępnij Napisano 12 maja 2022 Problem juz rozwiazany 😉 2 rozne, nowe rozdzielacze do dupy 🤣 wlasnie byl kurier z kolejnym 😉 pyk podlaczam i dziala tak jak powinno 💯💯 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts