Top Hi-Fi & Video Design Napisano 14 maja 2022 Udostępnij Napisano 14 maja 2022 Dnia 12.05.2022 o 07:28, S4Home napisał: W moim odczuciu oba zaproponowane zestawy są złe. 1. W pierwszym salony Top HiFi jasno mówią o nie łączeniu kolumn Bowersa z elektorniką Yamahy ale trafiłeś na ten salon Topa ktory woli sprzedać niż dobrze doradzić. To brzmienie nawet jesl izrobiło na Tobie wrażenie będzie z czasem męczyć. To kwestia czasu 2. kolumny super ale nie do 8220. To kolumny które potrzebują czegoś lepszego. wydajniejszego. Ad1. Pisałem o tym wcześniej. Każdy ma inny gust i preferencje, dlatego też nie jestem zaskoczony, że któryś z kolegów zasugerował taką kombinacje. Skąd wiesz, że kolegę który szuka sprzętu będzie to męczyło? "zakładasz' - może się okazać, że taka kombinacja będzie stała w salonie przez kilka najbliższych lat. Ad2. Co Ty proponujesz nie mając B&W na co dzień ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 16 maja 2022 Udostępnij Napisano 16 maja 2022 1. Bo to męczy 80% osób które to testuje. Mozna tak założyć. Chodź są osoby które są mocno w mniejszości które to lubią fakt. 2. Koledzy ale nie zawsze trzeba "byle tylko sprzedać". Kolega ma elektornikę. Chcecie sprzedać kolumny. Ale wiecie przecież że to połączenie nie jest dobre. Czasem trzeba odpuścić. Powiedzieć. Czasu są ciężkie ale im bardziej zostawimy ludzką twarz tym lepiej na przyszłość. Do 8220 proponuję od Was na przykład ELACi albo Indiane. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alwox Napisano 16 maja 2022 Autor Udostępnij Napisano 16 maja 2022 (edytowany) Po przejrzeniu jeszcze kilku tematów wybór wstępnie padł na NAD 368 + Heco Aurora 700 mam tylko jeszcze jedną wątpliwość. Ten NAD ma wbudowaną łączność BT ale czy Tidal ze smartphona połączony BT będzie sensownym źródłem? Robi to wgl jakąś różnicę jeśli i tak dźwięk powstaje we wzmacniaczu (tzn, że robi różnicę to na pewno ale czy BT może być tu ograniczeniem, obecne standardy mają raczej bardzo dobry transfer)? Wiem, że ten wzmak ma możliwość dorzucenia modułu z BluOS ale jego cena jest konkretna więc może kiedyś. Edytowano 16 maja 2022 przez Alwox 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 17 maja 2022 Udostępnij Napisano 17 maja 2022 Tidal przez BT da gorsza jakość niż Tidal z urządzenia sieciowego czy to wbudowanego w wzmacniacz czy jako osobne urządzenie. Lepiej jest kupić tanie źrodło jak używana Malina albo Wiim mini / Ieast M 30 pro Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alwox Napisano 17 maja 2022 Autor Udostępnij Napisano 17 maja 2022 A z apki w tv kablem optycznym? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 17 maja 2022 Udostępnij Napisano 17 maja 2022 TV także nie należy do dobrego źródła choć występują wyjątki tak samo jak w przypadku modułów bluetooth. NAD C368 + Heco Aurora 700 to dobre zestawienie i warto samemu posłuchać. Jeśli uznasz, że brzmienie po BT Ci nie odpowiada to zawsze możesz dokupić moduł sieciowy lub zewnętrzny streamer. Mamy taki zestaw u siebie więc jeśli byłaby taka możliwość to zapraszam na odsłuch. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alwox Napisano 17 maja 2022 Autor Udostępnij Napisano 17 maja 2022 Ok, dzięki bardzo wszystkim za odpowiedzi - wygląda na to, że na ten moment mam już wszystko czego potrzeba 😉 Co do źródła to zacznę w takim razie od tego co tu jest - teraz i tak nie mam budżetu na kolejne urządzenie. Dodatkowo jako źródło będę korzystał też z gramofonu - najwyżej będę miał większą motywację do powiększania kolekcji 😃 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 17 maja 2022 Udostępnij Napisano 17 maja 2022 Motywacja w takim przypadku będzie bardzo duża. Warto poszukać czy w niedalekiej odległości nie będzie giełdy winylowej . Brzmienia czarnej płyty nie da się pomylić z niczym innych ale dla osób wygodnych to na pewno nie jest. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 18 maja 2022 Udostępnij Napisano 18 maja 2022 TV jako źródło audio odpuść zdecydowanie. Mówie Ci na start zainwestuj w Wiim mini. Zapytaj czy któryś z kolegów z forum go nie sprzedaje. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 18 maja 2022 Udostępnij Napisano 18 maja 2022 19 godzin temu, Alwox napisał: Ok, dzięki bardzo wszystkim za odpowiedzi - wygląda na to, że na ten moment mam już wszystko czego potrzeba 😉 Co do źródła to zacznę w takim razie od tego co tu jest - teraz i tak nie mam budżetu na kolejne urządzenie. Dodatkowo jako źródło będę korzystał też z gramofonu - najwyżej będę miał większą motywację do powiększania kolekcji 😃 Jaki gramofon, wkładka, igła, preamp? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alwox Napisano 18 maja 2022 Autor Udostępnij Napisano 18 maja 2022 1 godzinę temu, S4Home napisał: Mówie Ci na start zainwestuj w Wiim mini. Dokupię ale za jakiś czas, na razie budżet wykorzystany na full, a raczej nie ma sensu zmieniać sprzętu na gorszy tylko po to żeby od razu mieć cały komplet. 1 godzinę temu, 1Ender napisał: Jaki gramofon, wkładka, igła, preamp? Miałem nadzieję, że to pytanie nie padnie 😅 Nie bijcie ale jakiś no name z media markt jaki kiedyś dostałem w prezencie - też wymienię jak najszybciej no ale nie od razu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 18 maja 2022 Udostępnij Napisano 18 maja 2022 No dobra, ale jakaś nazwa jest drapaka. Czyli??? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alwox Napisano 18 maja 2022 Autor Udostępnij Napisano 18 maja 2022 ION Max LP 😛 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 18 maja 2022 Udostępnij Napisano 18 maja 2022 Hehe, no to faktycznie za jakiś czas warto pomyśleć o wymianie na coś lepszego, bo szkoda płyt Wszystko w swoim czasie. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 19 maja 2022 Udostępnij Napisano 19 maja 2022 22 godziny temu, Alwox napisał: Dokupię ale za jakiś czas, na razie budżet wykorzystany na full, a raczej nie ma sensu zmieniać sprzętu na gorszy tylko po to żeby od razu mieć cały komplet. Tylko to bardzo dobry transport. Nic nie zmieniasz na gorsze. Patrzysz przez pryzmat ceny. A on gra ponad swój koszt. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alwox Napisano 19 maja 2022 Autor Udostępnij Napisano 19 maja 2022 Miałem na myśli, że aby dorzucić teraz coś jeszcze musiałbym zamienić wzmak lub kolumny na tańsze, a tak poczekam parę miesięcy i dodam co brakuje. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 20 maja 2022 Udostępnij Napisano 20 maja 2022 Chyba nie do końca rozumiem. Ale spoko. Za pare miesięcy doradzimy Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts