KaCzuH_5_0_5 Napisano 12 maja 2022 Udostępnij Napisano 12 maja 2022 Cześć, W końcu nadszedł decyzji czas. I waham się pomiędzy Onkyo TX-NR696 oraz Pioneer VSX-935 z obsługą 4k@120Hz w budżecie do 4 tys. Jednak z drugiej strony jest też rozsądek i większą uwagę przykładam do audio niż do aspektów wideo, dlatego dopuszczam też wyższy model (najlepiej z obsługą trzech stref) ale z 4k@60Hz. Który z tych modeli jest lepszy? W porównywarce nie znalazłem VSX-935. A może jakiś wyższy model spośród tych dwóch marek - decyzja podyktowana szerszym gronem współpracujących głośników WiFi Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolekdrugi Napisano 12 maja 2022 Udostępnij Napisano 12 maja 2022 (edytowany) 6 godzin temu, KaCzuH_5_0_5 napisał: Onkyo TX-NR696 oraz Pioneer VSX-935 z obsługą 4k@120Hz w budżecie do 4 tys. 696 nie obsługuje 4k@120Hz, dopiero NR6100 który to jest kopią VSX-935. Ja bym brał NR6100 bo ma indywidualne ustawienia crossover na każdy kanał a nie jedno centralne jak Pioneer. Edytowano 12 maja 2022 przez lolekdrugi Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 13 maja 2022 Udostępnij Napisano 13 maja 2022 To sa modele odpowiedniki. Różnią się funkcjami. Ale ich brzmienie będzie bardzo zbliżone. 6100 który wszedł za 696 to praktycznie to samo co 935. Różnica może być tylko delikatna po kalibracji. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 13 maja 2022 Udostępnij Napisano 13 maja 2022 Tez postawiłbym na Onkyo, choć to porównywalne produkty. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KaCzuH_5_0_5 Napisano 6 czerwca 2022 Autor Udostępnij Napisano 6 czerwca 2022 Dzięki Panowie, Rzeczywiście mały misz-masz zrobiłem. Na dobrą sprawę powinienem porównywać TX-NR6100 vs VSX-936 vs AVR-X2700H. Za pierwszą dwójką przemawiają nowsze bebechy, większa moc i większa pole do popisu z głośnikami wifi. Za starym i poczciwym danonem lepsza kalibracja. Kwestią, którą mnie zastanawia i żadne tabelki porównawcze mi nie dadzą odpowiedzi. Jak wygląda kwestia aplikacji na telefon od producenta? Fajnie by było móc konfigurować wszystko z poziomu telefonu, dobrze by było mieć jedną aplikację od wszystkiego. Czy tutaj jest jakiś zwycięzca? Jak wygląda kwestia integracji i automatyzacji z zewnętrzymi usługami? Np.: automatyczne ściszanie muzyki po godzinie 22:00? Nie mogę się dokładnie doszukać, ale czy powyższe AVRy obsługują pełną przepustowość HDMI 2.1, tj 48Gbps? Jeżeli nie to "co" na tym cierpi? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolekdrugi Napisano 6 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 6 czerwca 2022 2 godziny temu, KaCzuH_5_0_5 napisał: Nie mogę się dokładnie doszukać, ale czy powyższe AVRy obsługują pełną przepustowość HDMI 2.1, tj 48Gbps? Jeżeli nie to "co" na tym cierpi? modele które wymieniłeś czyli 6100, 936 oraz 2700 mają pełne wsparcie dla hdmi 2.1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts