tomek4446 Napisano 22 maja 2022 Udostępnij Napisano 22 maja 2022 2 minuty temu, Dedal75 napisał: W nowym nawet potrafi się ruszać Rozebrałem przed wymianą kilka takich cudów techniki . Ten złoty kapselek nie jest nawet wlutowany . Trzyma się na dwóch ząbkowanych blaszkach wciśniętych w plastik. Połączenie plastikowej obudowy gniazda z płytką to też żenada. My tu walczymy o miedź w kablach , a wtykamy je do gniazd gdzie blaszki są z aluminium. Najczęstszym błędem producentów masówki jest pozostawienie zbyt dużej / 2- 3 mm/ odległości takiego wlutowanego gniazda od obudowy. Każde nie centryczne włożenie wtyku powoduje skręcenie cienkich blaszek a w następstwie ich złamanie. To samo się dzieje przy wyjmowaniu i wkładaniu wtyków źle dopasowanych. Polecam zaraz po zakupie wymienić to dziadostwo , na normalne gniazda RCA przykręcane do obudowy. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wito76 Napisano 27 maja 2022 Udostępnij Napisano 27 maja 2022 (edytowany) Pytanie do autora @Arko55, kiedy ten skromny test zobaczymy? Edytowano 27 maja 2022 przez Wito76 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arko55 Napisano 27 maja 2022 Autor Udostępnij Napisano 27 maja 2022 Liczę że gdzieś we wtorek max środę test opublikuję, chociaż już dużo posłuchałem to jeszcze wrócił do mnie duelund i go bezpośrednio porównam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts