Artur Brol Napisano 13 marca Napisano 13 marca Ja byłem kilka lat później, chyba to 93 byl, 28 mcy, większość tam była tylko bo musiała, w zasadzie wszyscy. Oby rus nie czytał tego wszystkiego i nie oglądał tv bo moze mu sie zachcieć podunac sie dalej na zachód 😬 Odpisz, cytując
pairtick Napisano 13 marca Napisano 13 marca 3 godziny temu, misiekx napisał: wtedy też może z 10% coś z tego wojska ludowego wyniosło. Głównie kurtki moro 😉 1 Odpisz, cytując
misiekx Napisano 13 marca Napisano 13 marca 1 minutę temu, pairtick napisał: Głównie kurtki moro 😉 🤣🤣🤣 Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano 13 marca Napisano 13 marca 17 minut temu, pairtick napisał: Głównie kurtki moro 😉 Obstalowałem sobie wersję dla spadochroniarzy od chłopaka, który nim trafił na resocjalizację do Orzysza , służył w desancie. Miała różne bajeranckie dodatkowe kieszenie,w tym na rękawach,czad!😁. Kosztowała mnie trzy flaszki Żytniej. Chłop wił się jak wąż,ale tęgi kac męczył,plus spojrzenia równie zdesperowanego kolegi i w końcu pękł 😁 2 Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Oj robiło się w woju interesy. choć dla niektórych kolegów nie skończyło się to dobrze. WOP w którym byłem podlegał pod MSW a nie MON , co skutkowało jak się noga podwinie błyskawicznym prokuratorem i odsiadką. Mnóstwo zimowych kurtek , rękawic trafiło na statki obcych bander za pomarańcze , banany lub po prostu zielone. Rok 1987 , w kraju kartki i puste półki , na Strażnicy cytrusy w nieograniczonej ilości. Ale cena jak pisałem była wysoka , choć człek młody wiele rzeczy ma gdzieś , a i ułańska fantazja inna Pochwalę się. Dostałem w prezencie od kolegi Wojtka / @lpomis / pierwszy w moim życiu profesjonalny nóż kuchenny. Rewelacja , zupełnie inny komfort krojenia niż dotychczas. Jest jeden minus , moje dotychczasowe noże nieźle wyrabiały mięśnie przedramion , a ten nowy kroi sam i będę musiał dodatkowo tyrać na siłce Dzięki jeszcze raz Wojtek. 3 Odpisz, cytując
pairtick Napisano 34 minuty temu Napisano 34 minuty temu 6"? Bardzo praktyczny rozmiar. Dnia 13.03.2026 o 17:59, Nowy75 napisał: Obstalowałem sobie wersję dla spadochroniarzy od chłopaka, który nim trafił na resocjalizację do Orzysza , służył w desancie. Miała różne bajeranckie dodatkowe kieszenie,w tym na rękawach,czad!😁 Masz jakieś zdjęcia tej kurtki? Odpisz, cytując
Recommended Posts