S4Home Napisano 14 lutego 2023 Udostępnij Napisano 14 lutego 2023 Do takiej powierzchni można by się zastanowić jeszcze nad ewentualnie kolumnami jak Monitor Audio Bronze 200, Acoustic Energy AE120 jeżeli wolisz nieco dynamiczniejsze brzmienie zamknięte w dość wąskim i kompaktowym "opakowaniu", lub Fyne F501 z wcześniejszych zakupów, bo obecnie to poszybowały bardzo mocno z ceną. Wszystkie te w pomieszczeniu 20m2 spokojnie sobie poradzą, jedynie pozostaje posłuchać które przypadną jeszcze do gustu charakterem Tesi 561 rzeczywiście jak już napisał jeden z kolegów może w połączeniu z 880R zrobić się nieco ciemniejsze i basowe, aczkolwiek wszystko zależy od brzmienia jakiego finalnie oczekujesz od zestawu, bo być może akurat takiego szukasz i będzie to dla Ciebie dobre rozwiązanie, chociaż w rock i filmowej muzyce jednak detale i przestrzeń są równie ważne jak niskie tony. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał Gałązka Napisano 14 lutego 2023 Udostępnij Napisano 14 lutego 2023 Ja bym znalazł jakiś serwis w Twojej okolicy, najlepiej sprawdzony i oddał wzmak, który Ci bardziej dźwiękowo/wizualnie przypasuje na serwis( posłuży potem pewnie z 10 lat spokojnie bez "zaglądania", do tego faktycznie dołożył streamer np wiim mini, albo tagę, albo tego musiccasta ( w zależności od budżetu i wygody pracy na apce danego urządzenia) wtedy będziesz wiedział ile zostało na kolumny i tu nie bałbym się używek bo kupisz sporo lepsze kolumny w tym samym budżecie co te wymienione. JAMO bym sobie odpuścił, te przedstawione modele to takie typowe marketówki do kina domowego, Miałem model s807 i grać gra ale kompletnie brakuje im energii, dynamiki detali, basu i wszystkiego innego :D. One są całkiem spoko jako zamiennik np jakichś totalnych marketowych kolumn dokładanych do kina, ale nie jako podstawy do stereo. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MKamilS Napisano 14 lutego 2023 Udostępnij Napisano 14 lutego 2023 I to jest problem z serwisem. Jest serwis w Warszawie oficjalny Denona. Ale jak mają ceny jak ASO to pewnie tanio nie będzie A w Krakowie niestety nie znam... raz oddałem swoją Tesle do naprawy i do dzisiaj na samą myśl się denerwuje A czy jest coś rozsądnego z głośników co nie przekracza 3 tys.? Bo wszystkie wymienione to jakiś kosmos Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miras23 Napisano 14 lutego 2023 Udostępnij Napisano 14 lutego 2023 1 minutę temu, MKamilS napisał: I to jest problem z serwisem. Jest serwis w Warszawie oficjalny Denona. Ale jak mają ceny jak ASO to pewnie tanio nie będzie A w Krakowie niestety nie znam... raz oddałem swoją Tesle do naprawy i do dzisiaj na samą myśl się denerwuje A czy jest coś rozsądnego z głośników co nie przekracza 3 tys.? Bo wszystkie wymienione to jakiś kosmos Nie chce Ci zaglądać w portflel... ale jeździsz Teslą i szkoda Ci 3 tysięcy na głośniki? Dziś za 3 tysie, to nie ma nic specjalnie dobrego do zakupu. Może warto dołożyć jak chcesz mieć lepiej... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MKamilS Napisano 14 lutego 2023 Udostępnij Napisano 14 lutego 2023 łoojooo TESLA gramofn nc 450 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 15 lutego 2023 Udostępnij Napisano 15 lutego 2023 21 godzin temu, MKamilS napisał: Jasne, I wtedy Indiana Tesi 561? To będzie dobry wybór czy coś innego zaproponujesz? No nie. Wtedy coś lepszego od Tesi 561. Rozumiem że te kolumny miałeś w opcji razem z amplitunerem. Jesli same kolumny to coś lepszego. 17 godzin temu, MKamilS napisał: łoojooo TESLA gramofn nc 450 Hehehe świetnie wyszło Do 3K Heco Aurora 700, AE120, Quadral Argentum 550. Od ciemniejszego mocnego brzmienia, poprzez łagodniejsze, jaśniejsze, do mocniej jasnego i twardszego w dolnym zakresie 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MKamilS Napisano 16 lutego 2023 Udostępnij Napisano 16 lutego 2023 Rozmyślam nad AE120. Do tego zestawu jak WXAD-10 Yamaha czy coś innego? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Charicki Napisano 16 lutego 2023 Udostępnij Napisano 16 lutego 2023 Kolego ja zakupiłem 2tyg temu AE120. Jestem bardzo zadowolony. Czyste i detaliczne granie z dużą separacja. Scena szeroka i głęboka. Te kolumny są tak szybkie że nie gubia sie nawet w ciężkim metalu. Ale najbardziej zaskakuje bas. Przetworniki 110mm a schodzi tak nisko, szok. Z tych malutkich podlogowek az kipi dynamika i energia. Tylko wzmacniacz do nich musi być ze spokojna góra. Myślałem nad rega brio albo magnatem mr780. Z rega było fajnie ale czegoś brakowało. Magnat gorzej. Ostatecznie padło na tage hta 700b v3 z lampami psvane art i jest pięknie. Ta taga ma ciepło lampy ale przy tym jest bardzo szczegolowa (mr780 nie byl). Wieczorne słuchanie to bajka a lampy jeszcze na wygrzaniu. Rok przebierałem kolumny do 3tys zł uzywane i nie dostałem tego co dalo mi połączenie AE z Taga. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MKamilS Napisano 16 lutego 2023 Udostępnij Napisano 16 lutego 2023 A w jakim sklepie kupowałeś? Jedynie sprzedają 1900 inni za 2400 za 1 szt. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Charicki Napisano 16 lutego 2023 Udostępnij Napisano 16 lutego 2023 Śpiesz się https://www.audiosystem.com.pl/produkty/acoustic-energy-ae120/ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MKamilS Napisano 16 lutego 2023 Udostępnij Napisano 16 lutego 2023 https://sklep.audiocolor.pl/produkt/acoustic-energy-ae120-glosniki-podlogowe-sztuka/?attribute_kolor=Orzech&mcintosh&utm_source=ceneo&utm_medium=referral&ceneo_cid=111b04d8-dfaf-38f2-4590-41b54a13f4b5 Bez pośpiechu taniej Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Charicki Napisano 16 lutego 2023 Udostępnij Napisano 16 lutego 2023 4 minuty temu, MKamilS napisał: https://sklep.audiocolor.pl/produkt/acoustic-energy-ae120-glosniki-podlogowe-sztuka/?attribute_kolor=Orzech&mcintosh&utm_source=ceneo&utm_medium=referral&ceneo_cid=111b04d8-dfaf-38f2-4590-41b54a13f4b5 Bez pośpiechu taniej Ja Ci dałem ofertę 2500 za 2szt ale jak wolisz 1900za sztuke to spoko 🤔 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MKamilS Napisano 16 lutego 2023 Udostępnij Napisano 16 lutego 2023 Coś nie chce mi się w to wierzyć, że tak tanio napisałem i czekam na info. Może to jest mój szczęśliwy dzień Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Charicki Napisano 16 lutego 2023 Udostępnij Napisano 16 lutego 2023 Przecież ja je kupiłem 🤦♂️ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MKamilS Napisano 16 lutego 2023 Udostępnij Napisano 16 lutego 2023 Hmmm… to tym bardziej to szczęśliwy dzień Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 17 lutego 2023 Udostępnij Napisano 17 lutego 2023 Bo to jest poprzedni ich dystrybutor. On co jakiś czas wyprzedaje w dobrej cenie urządzenia których nie jest już dystrybutorem. Na przykład Acustic Energy. Tam seria 5 była w świetnej cenie. WXAD10 fajny gotowy player ale chyba wybrał bym Taga 10 Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MKamilS Napisano 17 lutego 2023 Udostępnij Napisano 17 lutego 2023 I zamówione super cena. A Taga 10 od WXAD10 czym takim znaczącym się różni? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MKamilS Napisano 19 lutego 2023 Udostępnij Napisano 19 lutego 2023 A jeszcze znalazłem taki wynalazek: NAD CS1.. jakieś opinie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Charicki Napisano 23 lutego 2023 Udostępnij Napisano 23 lutego 2023 @MKamilSI jak, przyszły kolumny? Jak wrażenia? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MKamilS Napisano 23 lutego 2023 Udostępnij Napisano 23 lutego 2023 Wrażenia świetne :) dostrzegam w swoich płytach dźwięki których przedtem nie było 😀 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Charicki Napisano 23 lutego 2023 Udostępnij Napisano 23 lutego 2023 A przypomnij z czym je masz podłączone? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MKamilS Napisano 23 lutego 2023 Udostępnij Napisano 23 lutego 2023 Denon 880r. Jeszcze strimera szukam. Zamówiłem nad cs1 ale anulowali zamowienie a potrzebuje taki gdzie podłączę go kablem sieciowym i z urządzeniami Apple będzie rozmawiać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Charicki Napisano 23 lutego 2023 Udostępnij Napisano 23 lutego 2023 W tej kwestii niestety Ci nie pomogę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MKamilS Napisano 15 października Udostępnij Napisano 15 października Panowie... ponownie potrzebuje waszego wsparcia Wzmacniacz został naprawiony i znów zaczął ściszać. Nie będę raczej inwestował kolejnych pieniążków w reanimację. I tak się zastanawiam czy cyrus one plus by zagrał dobrze z kolumnami? Szukam jakieś wzmacniacza (patrząc na obecny rynek to pewnie używany sprzęt) w zintegrowanym strimerem. Wiadomix, że lepiej by było cyrus one cast ale to już przekracza mój założony budżet (2 k). A mozę coś innego polecicie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 16 października Udostępnij Napisano 16 października No to ma mieć wbudowany czy nie? Bo Cast ma ale HD nie. Nie ma modelu plus. Z siecią bardzo bazową to Audiolab 6000 Play ale osobiscie polecam model sam 6000A bez sieci albo Denon PMA 900ne z Heosem. Teraz w świetnej cenie masz Marantza PM 7000n, niwy model ponad dwa razy drożej. Używany Arcam SA30 w okolicach 5000 zł ale tam masz jeszcze Dirac. A tak to lepiej osobno kupić Wiim wiekszy wybór. No chyba że cena Cie nie ogranicza? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts