frommert Napisano 28 września 2022 Udostępnij Napisano 28 września 2022 Moi drodzy, szukam soundbara do 3tys.PLN ale tylko listwa i sobwoofer bez dodatkowych głośników. Tak, wiem - lepszy zestaw z amplitunerem i głośnikami itd. Mam Onkyo RZ 810, na fajnych kolumnach, ale już od dawna słucham muzyki w dobrym stereo, a kino to tylko praktycznie do konsoli. Ilość kabli, kolumn i klocków już mnie przeraża i chcę to zmienić. Potrzebny mi soundbar z Dolby Atmos do zakładanego budżetu głownie do netflixa, disneya i grania na konsoli. Cześć odsłuchowa salony to ok. 15m. Będę wdzięczny za propozycje. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 28 września 2022 Udostępnij Napisano 28 września 2022 16 minut temu, frommert napisał: Będę wdzięczny za propozycje. My tu prości ludzie jesteśmy i jak widzisz po ilości odpowiedzi na tym nowoczesnym sprzęcie nie bardzo się znamy. Za to tu masz wypowiedź eksperta https://www.instalki.pl/aktualnosci/hardware/55365-kupilem-sobie-soundbar-audiofile-mnie-oszukali.html 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frommert Napisano 28 września 2022 Autor Udostępnij Napisano 28 września 2022 Cóż za skromność Kino domowe mam, i wiem jak brzmi, idę w kierunku soundbara. Kilka tematów tu przeczytałem i wiem co ludzie piszą na ten temat, niemniej chciałbym poznać jakieś opinie/propozycje chociażby od branży. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Charicki Napisano 28 września 2022 Udostępnij Napisano 28 września 2022 Z Dolby Atmos powiadasz? 🙃 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpomis Napisano 28 września 2022 Udostępnij Napisano 28 września 2022 (edytowany) Polecam posłuchać Dali Katch One. W szczególności wszystkim tym, którzy twierdzą, że soundbar do niczego się nie nadaje. Wg mnie w okolicy ~3k będzie ciężko o lepszy dźwięk z belki. Spore przetworniki, fajne, muzykalne, soczyste, lekko ocieplone granie z wykopem. Nada się i do muzyki i do filmu. Nie ma atmosów i innych zbędnych dupereli podnoszących tylko cenę za licencję i znaczek na obudowie. Edytowano 28 września 2022 przez lpomis Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 28 września 2022 Udostępnij Napisano 28 września 2022 (edytowany) Jak musi być belka, to ją kupisz i odwodzenie Cię od pomysłu jest bezcelowe. Nie sugeruj się jednak obsługą Atmos. To akurat jest bzdura w soundbarach i nie łap się na ten marketingowy blef. Atmos to tylko fizyczne głośniki w suficie a te rozwiązania polegające na odbiciach niech sobie wsadzą w d... bo są nic nie warte. Edytowano 28 września 2022 przez Butler 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frommert Napisano 28 września 2022 Autor Udostępnij Napisano 28 września 2022 (edytowany) 2 minuty temu, Butler napisał: ...Nie sugeruj się jednak obsługą Atmos. To akurat jest bzdura w soundbarach i nie łap się na ten marketingowy blef. Atmos to głośniki w suficie a te rozwiązania polegające na odbiciach od sufitu niech sobie wsadzą w d... bo są nic nie warte. dziękuję, to cenna informacja. Dodam jeszcze że potrzebne mi 2 wejścia HDMI. Dali Katch One ma tylko jedno. Edytowano 28 września 2022 przez frommert Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMarek Napisano 28 września 2022 Udostępnij Napisano 28 września 2022 49 minut temu, lpomis napisał: Polecam posłuchać Dali Katch One. W szczególności wszystkim tym, którzy twierdzą, że soundbar do niczego się nie nadaje. Wg mnie w okolicy ~3k będzie ciężko o lepszy dźwięk z belki. Spore przetworniki, fajne, muzykalne, soczyste, lekko ocieplone granie z wykopem. Nada się i do muzyki i do filmu. Nie ma atmosów i innych zbędnych dupereli podnoszących tylko cenę za licencję i znaczek na obudowie. Widzę, że żadne urzadzenie audio nie jest Ci obce. Czy może miałeś okazję słyszeć Sony HT-A9? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpomis Napisano 28 września 2022 Udostępnij Napisano 28 września 2022 7 minut temu, MMarek napisał: Sony HT-A9 O, widzę Marek już myśli co by tu sobie jeszcze kupić z audio zabawek Niestety nie znam tych Soniaków. Słyszałem tylko ht-st5000 i jakiś starszy, podobnie wyceniony model (nieco ponad ~5k) i... po prostu nie 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 29 września 2022 Udostępnij Napisano 29 września 2022 Soundbar z Dolby Atmos? 2 HDMI IN Czy Ty aby szukasz belki? Na pewno? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMarek Napisano 29 września 2022 Udostępnij Napisano 29 września 2022 9 godzin temu, lpomis napisał: O, widzę Marek już myśli co by tu sobie jeszcze kupić z audio zabawek Wiesz jak to jest. Jeśli człowiek ma za dużo wolnego czasu, to mu różne głupie pomysły przychodzą do głowy 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts