frommert Napisano 28 września 2022 Napisano 28 września 2022 Moi drodzy, szukam soundbara do 3tys.PLN ale tylko listwa i sobwoofer bez dodatkowych głośników. Tak, wiem - lepszy zestaw z amplitunerem i głośnikami itd. Mam Onkyo RZ 810, na fajnych kolumnach, ale już od dawna słucham muzyki w dobrym stereo, a kino to tylko praktycznie do konsoli. Ilość kabli, kolumn i klocków już mnie przeraża i chcę to zmienić. Potrzebny mi soundbar z Dolby Atmos do zakładanego budżetu głownie do netflixa, disneya i grania na konsoli. Cześć odsłuchowa salony to ok. 15m. Będę wdzięczny za propozycje. Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 28 września 2022 Napisano 28 września 2022 16 minut temu, frommert napisał: Będę wdzięczny za propozycje. My tu prości ludzie jesteśmy i jak widzisz po ilości odpowiedzi na tym nowoczesnym sprzęcie nie bardzo się znamy. Za to tu masz wypowiedź eksperta https://www.instalki.pl/aktualnosci/hardware/55365-kupilem-sobie-soundbar-audiofile-mnie-oszukali.html 3 Odpisz, cytując
frommert Napisano 28 września 2022 Autor Napisano 28 września 2022 Cóż za skromność Kino domowe mam, i wiem jak brzmi, idę w kierunku soundbara. Kilka tematów tu przeczytałem i wiem co ludzie piszą na ten temat, niemniej chciałbym poznać jakieś opinie/propozycje chociażby od branży. Odpisz, cytując
Artur Charicki Napisano 28 września 2022 Napisano 28 września 2022 Z Dolby Atmos powiadasz? 🙃 2 Odpisz, cytując
lpomis Napisano 28 września 2022 Napisano 28 września 2022 (edytowany) Polecam posłuchać Dali Katch One. W szczególności wszystkim tym, którzy twierdzą, że soundbar do niczego się nie nadaje. Wg mnie w okolicy ~3k będzie ciężko o lepszy dźwięk z belki. Spore przetworniki, fajne, muzykalne, soczyste, lekko ocieplone granie z wykopem. Nada się i do muzyki i do filmu. Nie ma atmosów i innych zbędnych dupereli podnoszących tylko cenę za licencję i znaczek na obudowie. Edytowano 28 września 2022 przez lpomis Odpisz, cytując
Butler Napisano 28 września 2022 Napisano 28 września 2022 (edytowany) Jak musi być belka, to ją kupisz i odwodzenie Cię od pomysłu jest bezcelowe. Nie sugeruj się jednak obsługą Atmos. To akurat jest bzdura w soundbarach i nie łap się na ten marketingowy blef. Atmos to tylko fizyczne głośniki w suficie a te rozwiązania polegające na odbiciach niech sobie wsadzą w d... bo są nic nie warte. Edytowano 28 września 2022 przez Butler 1 Odpisz, cytując
frommert Napisano 28 września 2022 Autor Napisano 28 września 2022 (edytowany) 2 minuty temu, Butler napisał: ...Nie sugeruj się jednak obsługą Atmos. To akurat jest bzdura w soundbarach i nie łap się na ten marketingowy blef. Atmos to głośniki w suficie a te rozwiązania polegające na odbiciach od sufitu niech sobie wsadzą w d... bo są nic nie warte. dziękuję, to cenna informacja. Dodam jeszcze że potrzebne mi 2 wejścia HDMI. Dali Katch One ma tylko jedno. Edytowano 28 września 2022 przez frommert Odpisz, cytując
MMarek Napisano 28 września 2022 Napisano 28 września 2022 49 minut temu, lpomis napisał: Polecam posłuchać Dali Katch One. W szczególności wszystkim tym, którzy twierdzą, że soundbar do niczego się nie nadaje. Wg mnie w okolicy ~3k będzie ciężko o lepszy dźwięk z belki. Spore przetworniki, fajne, muzykalne, soczyste, lekko ocieplone granie z wykopem. Nada się i do muzyki i do filmu. Nie ma atmosów i innych zbędnych dupereli podnoszących tylko cenę za licencję i znaczek na obudowie. Widzę, że żadne urzadzenie audio nie jest Ci obce. Czy może miałeś okazję słyszeć Sony HT-A9? Odpisz, cytując
lpomis Napisano 28 września 2022 Napisano 28 września 2022 7 minut temu, MMarek napisał: Sony HT-A9 O, widzę Marek już myśli co by tu sobie jeszcze kupić z audio zabawek Niestety nie znam tych Soniaków. Słyszałem tylko ht-st5000 i jakiś starszy, podobnie wyceniony model (nieco ponad ~5k) i... po prostu nie 1 Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano 29 września 2022 Napisano 29 września 2022 Soundbar z Dolby Atmos? 2 HDMI IN Czy Ty aby szukasz belki? Na pewno? Odpisz, cytując
MMarek Napisano 29 września 2022 Napisano 29 września 2022 9 godzin temu, lpomis napisał: O, widzę Marek już myśli co by tu sobie jeszcze kupić z audio zabawek Wiesz jak to jest. Jeśli człowiek ma za dużo wolnego czasu, to mu różne głupie pomysły przychodzą do głowy 😉 Odpisz, cytując
Recommended Posts