Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Moi drodzy, szukam soundbara do 3tys.PLN ale tylko listwa i sobwoofer bez dodatkowych głośników. Tak, wiem - lepszy zestaw z amplitunerem i głośnikami itd. Mam Onkyo RZ 810, na fajnych kolumnach, ale już od dawna słucham muzyki w dobrym stereo, a kino to tylko praktycznie do konsoli. Ilość kabli, kolumn i klocków już mnie przeraża i chcę to zmienić. Potrzebny mi soundbar z Dolby Atmos do zakładanego budżetu głownie do netflixa, disneya i grania na konsoli. 

Cześć odsłuchowa salony to ok. 15m.

Będę wdzięczny za propozycje.  

Napisano

Cóż za skromność :) 

Kino domowe mam, i wiem jak brzmi, idę w kierunku soundbara. Kilka tematów tu przeczytałem i wiem co ludzie piszą na ten temat, niemniej chciałbym poznać jakieś opinie/propozycje chociażby od branży.

Napisano (edytowany)

Polecam posłuchać Dali Katch One. W szczególności wszystkim tym, którzy twierdzą, że soundbar do niczego się nie nadaje. Wg mnie w okolicy ~3k będzie ciężko o lepszy dźwięk z belki. Spore przetworniki, fajne, muzykalne, soczyste, lekko ocieplone granie z wykopem. Nada się i do muzyki i do filmu. Nie ma atmosów i innych zbędnych dupereli podnoszących tylko cenę za licencję i znaczek na obudowie.

Edytowano przez lpomis
Napisano (edytowany)

Jak musi być belka, to ją kupisz i odwodzenie Cię od pomysłu jest bezcelowe.  Nie sugeruj się jednak obsługą Atmos. To akurat jest bzdura w soundbarach i nie łap się na ten marketingowy blef. Atmos to tylko fizyczne głośniki w suficie a te rozwiązania polegające na odbiciach niech sobie wsadzą w d... bo są nic nie warte.

Edytowano przez Butler
Napisano (edytowany)
2 minuty temu, Butler napisał:

...Nie sugeruj się jednak obsługą Atmos. To akurat jest bzdura w soundbarach i nie łap się na ten marketingowy blef. Atmos to głośniki w suficie a te rozwiązania polegające na odbiciach od sufitu niech sobie wsadzą w d... bo są nic nie warte.

dziękuję, to cenna informacja.

Dodam jeszcze że potrzebne mi 2 wejścia HDMI. Dali Katch One ma tylko jedno.

Edytowano przez frommert
Napisano
49 minut temu, lpomis napisał:

Polecam posłuchać Dali Katch One. W szczególności wszystkim tym, którzy twierdzą, że soundbar do niczego się nie nadaje. Wg mnie w okolicy ~3k będzie ciężko o lepszy dźwięk z belki. Spore przetworniki, fajne, muzykalne, soczyste, lekko ocieplone granie z wykopem. Nada się i do muzyki i do filmu. Nie ma atmosów i innych zbędnych dupereli podnoszących tylko cenę za licencję i znaczek na obudowie.

Widzę, że żadne urzadzenie audio nie jest Ci obce. Czy może miałeś okazję słyszeć Sony HT-A9?

Napisano
7 minut temu, MMarek napisał:

Sony HT-A9

O, widzę Marek już myśli co by tu sobie jeszcze kupić z audio zabawek :) Niestety nie znam tych Soniaków. Słyszałem tylko ht-st5000 i jakiś starszy, podobnie wyceniony model (nieco ponad ~5k) i... po prostu nie :)

Napisano
9 godzin temu, lpomis napisał:

O, widzę Marek już myśli co by tu sobie jeszcze kupić z audio zabawek :) 

Wiesz jak to jest. Jeśli człowiek ma za dużo wolnego czasu, to mu różne głupie pomysły przychodzą do głowy 😉