MZRK Napisano 7 października 2022 Napisano 7 października 2022 Witam, poszukuję wygodnych słuchawek nausznych lub wokółusznych. Obecność/jakość ANC, czy wbudowanego mikrofonu są mi obojętne. Zależy mi przede wszystkim na jak najlepszej jakości odtwarzanej muzyki, której źródłem będą smartfon i laptop ze spotify. Słucham różnych gatunków muzycznych. Preferuję ciepłe brzmienie. Maksymalny budżet to 1300zł. Wątpię żeby w tej cenie udało się dostać rozsądny zestaw słuchawki+wzmacniacz, dlatego poszukuję samych słuchawek. Zastanawiam się, czy powinny być przewodowe (gdzie konieczna będzie przejściówka), czy bezprzewodowe (gdzie często słyszy się, że jakość muzyki jest gorsza) Teraz korzystam z dokanałowych ATH-CKS5TW, ale jestem trochę zawiedziony jakością dźwięku jaką oferują w tej cenie (panasonic rp-hje125 za 39zł grały w mojej opinii podobnie). Postanowiłem przejść na konstrukcję nauszną. W oko wpadły mi Sony WH-1000XM4 - może ktoś je ma i mógłby podpowiedzieć czy są warte zakupu w 2022 roku? Liczę również na inne propozycje obecnych tu ekspertów Odpisz, cytując
Chyba Miro 84 Napisano 7 października 2022 Napisano 7 października 2022 44 minuty temu, MZRK napisał: Zależy mi przede wszystkim na jak najlepszej jakości odtwarzanej muzyki, której źródłem będą smartfon Nic prostszego w Twoim przypadku jak, zabrać ze sobą "fona" do sklepu i przekonać sie na własne uszy, które są dzwiekowo najbliższe ideału według Twojego punktu widzenia. Ps: w salonie podpinasz pod fona Wszystkie sluchawki jakie mają. I te najdroższe i najtańsze. Sam wyrobisz sobie opinię. 2 Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano 7 października 2022 Napisano 7 października 2022 (edytowany) 1 godzinę temu, MZRK napisał: Zależy mi przede wszystkim na jak najlepszej jakości odtwarzanej muzyki, której źródłem będą smartfon i laptop ze spotify. Kup AQ Dragonfly DAC/AMP, masz 3 do wyboru, ja posiadam czarną wersję ze smartfonem się sprawdza po kabelku OTG z lapkiem też fajnie, ale nie wiem jak ze Spotify, bo używam czego innego. https://www.tophifi.pl/sluchawki/wzmacniacze-sluchawkowe/producent/audioquest.html Kabelki OTG. https://www.tophifi.pl/sluchawki/akcesoria-sluchawkowe.html Edytowano 7 października 2022 przez DiBatonio 1 Odpisz, cytując
MZRK Napisano 7 października 2022 Autor Napisano 7 października 2022 Czy taki przetwornik byłby kompatybilny z Beyerdynamic DT770 Pro 32 Ohm? Odpisz, cytując
Q21 Napisano 7 października 2022 Napisano 7 października 2022 Cześć, Jeśli zależy Ci na jak najwyższej jakości dźwięku to idź w kierunku słuchawek przewodowych. Muzykalny charakter brzmienia z bardzo dobrą kontrolą basu zapewnią Ci Meze 99 Classics, które dodatkowo są bardzo wygodne i dobrze wyważone. Jeśli lubisz rozrywkowe brzmienie z obfitym basem to Sony WH-1000XM4 mogą przypaść Ci do gustu ale nie będzie to kultura grania Meze. 1 Odpisz, cytując
Fala95 Napisano 8 października 2022 Napisano 8 października 2022 (edytowany) Od sobie mogę polecić meze 99 neo, według różnych recenzji grają podobnie do classicow z tym że są bardziej basowe. Edytowano 8 października 2022 przez Fala95 1 Odpisz, cytując
Recommended Posts