ProjectPi Napisano 15 kwietnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 15 kwietnia 2023 (edytowany) Chromecast, airplay, dlna, w ostatecznosci BT. Aplikacja WiiM Home udostepnia wskazany plik lokalny danemu WiiMowi troche na zasadzie uproszczonego dlna. Dotyczy to zarowno aplikacji mobilnej jak i tej windowsowej czy macowej. Edytowano 15 kwietnia 2023 przez Mariusz Kopacki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Palmos Napisano 15 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 15 kwietnia 2023 No i w klasie! Będę miał chwilę to sprawdzę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 16 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 16 kwietnia 2023 Skoro Pro jest dostępny mam pytanie czy robił ktoś porównanie mini do pro? Czy warto dopłacać? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 16 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 16 kwietnia 2023 @rms.pl, robiliście takie porównanie? Widzę oba dostępne. Funkcjonalność widzę na + dla pro. A dźwiękowo różnią się? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Palmos Napisano 16 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 16 kwietnia 2023 Raczej nie. Też mają taki sam dac Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Charicki Napisano 16 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 16 kwietnia 2023 Kurcze, pożyczyłem koledze mini z sypialnianego zestawu do testów i rozwalił mi wejscie optyczne. Oczywiście kasę odda a ja mam wiim w głównym systemie ale zastanawiam się czy nie dołożyć i nie kupić pro. Wziąłbym go wtedy do głównego systemu i podłączył coaxialem do DACa zamiast optycznym. Ciekawe czy byłaby jakaś różnica? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 16 kwietnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 16 kwietnia 2023 No ba, od razu zrobiloby sie muzykalnie i inne takie. Acz zalezaloby to w detalach od koloru izolacji kabelka. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bebop Napisano 16 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 16 kwietnia 2023 Może nie od razu. Ale z czasem to i czarne tło mogłoby się pojawić. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Charicki Napisano 16 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 16 kwietnia 2023 Kiedyś pożyczyłem od znajomego bluesounda i jeszcze go nie podłączyłem a już się cieszyłem. Niestety dla mnie nie usłyszałem różnicy w brzmieniu 🙂 Podłączyłem go przez optyka bo nie miałem coaxiala. Dlaczego często optyk jest ograniczony względem coaxiala?? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 16 kwietnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 16 kwietnia 2023 A trzeba bylo nie podlaczac, to by choc radosc pozostala. Co masz na mysli piszac o byciu ograniczonym? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Charicki Napisano 16 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 16 kwietnia 2023 Często w DACach jakość przez optyczne podają max 16bit a coaxialne 24bit Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 16 kwietnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 16 kwietnia 2023 Chyba nigdy sie z czyms takim nie spotkalem. Jakis przyklad? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Charicki Napisano 16 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 16 kwietnia 2023 Sorki chodzilo mi o probkowanie a nie bity. Cytat z daca as501 "Sprzęt ma dwa złącza cyfrowe - współosiowe oraz optyczne - o maksymalnej rozdzielczości 24 bitów, z częstotliwością próbkowania 192 kHz lub 96 kHz (w zależności od wejścia)." Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 16 kwietnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 16 kwietnia 2023 Spdif potrzebuje prawie 13 MHz pasma dla audio 192 kHz. Mysle, ze latwiej to zrealizowac w oparciu o kable koaksialne niz optyczne. Z drugiej strony najstarszy DAC jakiego jeszcze uzywam, kolo 13 lat, nie ma problemu ze 192 kHz, wiec moze to byc tez asekuranckie podejscie producenta. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Charicki Napisano 16 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 16 kwietnia 2023 Na tidal hifi plus i tak nie widziałem kawałka powyżej 48khz Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 16 kwietnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 16 kwietnia 2023 Zrodlo zawsze ma tam co najwyzej 48 kHz. Dopiero unfolding "wyciaga" dalsze sample. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Charicki Napisano 16 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 16 kwietnia 2023 A to co pokazuje dac to już wartość po unfoldingu?? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 16 kwietnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 16 kwietnia 2023 (edytowany) Zalezy. Jak pierwszy unfold zrobi streamer, to do DACa idzie juz strumien po czesciowym unfoldingu, wiec pokaze wyzszy sample rate. A jak DAC robi za pelny dekoder, to pokaze co tworcy zaprojektowali, bo od streamera idzie 44.1 albo 48. A jak zaden komponent nie potrafi rozwijac, to zostanie zrodlowe 44.1/48 az do konca . Edytowano 16 kwietnia 2023 przez Mariusz Kopacki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Charicki Napisano 16 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 16 kwietnia 2023 Mam sanskrita10th mk2 i maksymalnie pokazuje mi 48. Zawsze identycznie jak w apce wiim. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 16 kwietnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 16 kwietnia 2023 On chyba nie potrafi zrobic nic z MQA, wiec mozesz wlaczyc unfold na WiiMie pod warunkiem, ze bedziesz korzystac z Tidal Connect, a nie odtwarzac z WiiM Home app. Wtedy powinien pokazywac 88.2/96. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Charicki Napisano 16 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 16 kwietnia 2023 A gdzie to włączyć? Szukałem, kombinowałem ale nie widziałem nic poza mqa. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 16 kwietnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 16 kwietnia 2023 Wlasnie tam - dekodowanie MQA. Po tym na wszelki wypadek restart WiiMa i dobranie jednej z 3 opcji z rozwijanej listy tak, zeby DAC zauwazyl 96 kHz. Jesli MQA bedzie dzialac to apka WiiM Home tez pokaze wyzszy sample rate. Ale, jak napisalem, odtwarzanie musi byc poprzez Tidal Connect. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Charicki Napisano 16 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 16 kwietnia 2023 Kurde miałem włączone mqa i nic się nie zmieniło. Dzisiaj je wyłączyłem bo nie było różnicy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 16 kwietnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 16 kwietnia 2023 Na pewno streamowales z aplikacji Tidal przez Tidal Connect? Dodatkowo, musisz miec glosnosc WiiMa na 100% albo fixed volume. I wylaczony EQ. I wyjscie cyfrowe na minimum 96/24. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Charicki Napisano 16 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 16 kwietnia 2023 Dokładnie tak miałem wszystko. Głośność na fix, tidal connect a eq nie używam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts