ProjectPi Napisano 7 lutego 2023 Autor Udostępnij Napisano 7 lutego 2023 9 minut temu, siwmad napisał: Ja wszystko robię dobrze. To jest jakiś znowu problem ze złączem COAX. Jak podłączę kablem zestawu RCA to działa. Tylko ja nie po to kupiłem porządny kabel COAX żeby leżał nieużywany. To jest mega dziwne inne osoby też piszą na forum o tym problemie. Obwiniają złącze Wiim, ale moim zdaniem problem jest inny ponieważ z innym dac (SMSL M300) Wiim po coaxialne działa bez problemów. Zbyt "porzadny" = przesadnie gruba wtyczka bedzie problematyczna, bo gniazda sa wpuszczane w obudowe i nie zawsze da sie wetknac taka wtyczke solidnie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwmad Napisano 7 lutego 2023 Udostępnij Napisano 7 lutego 2023 5 minut temu, Mariusz Kopacki napisał: Zbyt "porzadny" = przesadnie gruba wtyczka bedzie problematyczna, bo gniazda sa wpuszczane w obudowe i nie zawsze da sie wetknac taka wtyczke solidnie. Zgłosiłem ticketa na support Wiim. Mariusz dziwne jest to, że jak podłącze dać SMSL M300 tym samym kablem to wszystko działa jak trzeba. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 7 lutego 2023 Autor Udostępnij Napisano 7 lutego 2023 Przed chwilą, siwmad napisał: Zgłosiłem ticketa na support Wiim. Mariusz dziwne jest to, że jak podłącze dać SMSL M300 tym samym kablem to wszystko działa jak trzeba. Owszem, ale sam tez napisales, ze z mniej "porzadnym" kablem problemu nie ma. Sprawdzales tez testem z aplikacji WiiM Home przy roznych sample rate / bit depth? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwmad Napisano 7 lutego 2023 Udostępnij Napisano 7 lutego 2023 5 minut temu, Mariusz Kopacki napisał: Owszem, ale sam tez napisales, ze z mniej "porzadnym" kablem problemu nie ma. Sprawdzales tez testem z aplikacji WiiM Home przy roznych sample rate / bit depth? Wszystko sprawdziłem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 7 lutego 2023 Autor Udostępnij Napisano 7 lutego 2023 15 minut temu, siwmad napisał: Wszystko sprawdziłem. I? Topping milczy przy kazdej kombinacji wraz z "lepszym" kablem a odtwarza dzwiek ze wszystkimi kombinacjami przy "gorszym"? I jednoczesnie SMSL radzi sobie przy obu kablach? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MacieQ Napisano 7 lutego 2023 Udostępnij Napisano 7 lutego 2023 No i jakby na to nie patrzeć ... Wiim Pro namieszał 😆 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwmad Napisano 8 lutego 2023 Udostępnij Napisano 8 lutego 2023 Może to być winna toppinga D50s. Nie przejmuje się tylko poczekam cierpliwie na reakcje wsparcia. W pro mam w końcu lepsze gniazdo toslink i teraz optyk niewypada. Dla mnie to jest mega plus. D50s trafił do mnie na jakiś czas wiec zawsze mogę go zmienić a na ta chwile coax wykorzystam do podłączenia transportu CD. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk Napisano 8 lutego 2023 Udostępnij Napisano 8 lutego 2023 Coś z tym D50s może być na rzeczy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 8 lutego 2023 Udostępnij Napisano 8 lutego 2023 Żebyś tam na siłe tego kabla nie wpinał bo w Wiim mini to nie jednemu gniazdo optyczne wyleciało. On w wykonaniu nie jest najlepszy. Więc delikatnie z nim. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 8 lutego 2023 Udostępnij Napisano 8 lutego 2023 (edytowany) 33 minuty temu, Piotr Sonido napisał: w Wiim mini to nie jednemu gniazdo optyczne wyleciało Nie gniazdo wyleciało tylko ta klapka się wyłamała. Mnie też to spotkało W Pro już podobno jest to poprawione, sam nie potwierdzę bo swojego jeszcze nie mam. Jeżeli chodzi o ten coax to wygląda na problem z Toppingiem D50s. Edytowano 8 lutego 2023 przez Tomasz S. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klimkr Napisano 8 lutego 2023 Udostępnij Napisano 8 lutego 2023 16 minut temu, Tomasz S. napisał: Jeżeli chodzi o ten coax to wygląda na problem z Toppingiem D50s. Tak na logikę, skoro Topping działa z "gorszym" kablem, to problem jest z tym "lepszym" Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 8 lutego 2023 Udostępnij Napisano 8 lutego 2023 4 minuty temu, klimkr napisał: Tak na logikę, skoro Topping działa z "gorszym" kablem, to problem jest z tym "lepszym" Dobra, przeczytałem jeszcze raz. Wcześniej źle zrozumiałem. Moja kulpa. Czyli Wiim pro -> lepszy coax -> topping D50s -> nie gra Wiim pro-> zwykły coax -> topping D50s -> wszystko ok Wiim pro -> lepszy coax -> topping M300 -> wszystko ok Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwmad Napisano 8 lutego 2023 Udostępnij Napisano 8 lutego 2023 Już wiem dokładnie. To jest problem D50s a dokładnie układu Cirrus Logic CS8416 chip. https://theaudiophileman.com/d50s-dac-review-topping-pt-2/ Tu jest to opisane oraz w innych miejscach udzie narzekają na problemy z input coax w D50s. Mam teraz w domu SMSL D300 i nie ma żadnych problemów tak samo jak nie było w M300. Przy okazji dodam, że D300 bardzo pozytywnie mnie zaskoczył. W końcu usłyszałem różnice pomiędzy DAC-ami, która jest warta dopłaty dodatkowych złotówek. Wracając do D50s Topping tłumaczy, że D50s musi mieć sygnał coaxialne dobrej jakości ponieważ kiepsko regeneruje zegar (jittler). Więc chyba coś jest też na rzeczy w jakości sygnału coax wychodzącego z Wiim PRO. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 8 lutego 2023 Autor Udostępnij Napisano 8 lutego 2023 Gdyby mial to byc problem chipa, dotyczylby tak samo spdif po optyku. Raczej sam Topping cos spierniczyl na coaxialu, ze sa problemy. Inna rzecz, ze malo ktory kabel ma wlasciwa impedancje z RCA. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwmad Napisano 8 lutego 2023 Udostępnij Napisano 8 lutego 2023 2 godziny temu, Mariusz Kopacki napisał: Gdyby mial to byc problem chipa, dotyczylby tak samo spdif po optyku. Raczej sam Topping cos spierniczyl na coaxialu, ze sa problemy. Inna rzecz, ze malo ktory kabel ma wlasciwa impedancje z RCA. Mariusz znasz kogoś kto jest w stanie wykonać tego moda? Dobra znalazle autora tego moda. Dzieki Mariusz za pojawienie się światełka w tunelu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 9 lutego 2023 Udostępnij Napisano 9 lutego 2023 23 godziny temu, Tomasz S. napisał: Nie gniazdo wyleciało tylko ta klapka się wyłamała. Mnie też to spotkało Klapka to tam ch.. to nic sięnie dzieje. Tam gniazda wylatywały. Dobrze to pamiętam..... chyba. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwmad Napisano 12 lutego 2023 Udostępnij Napisano 12 lutego 2023 Dnia 8.02.2023 o 19:58, Mariusz Kopacki napisał: Gdyby mial to byc problem chipa, dotyczylby tak samo spdif po optyku. Raczej sam Topping cos spierniczyl na coaxialu, ze sa problemy. Inna rzecz, ze malo ktory kabel ma wlasciwa impedancje z RCA. Mam już zrobionego moda opracowanego przez Tomka i aktualnie WiiM PRO pięknie gra z D50s przez cabel coax 75R. Czyli winny okazał się DAC a nie WiiM !!! Tomek jeszcze raz dziękuję za pomoc i wykonanie moda. sites.google.com/site/sq5ebo/topping-d50s-coaxial-mod 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomas_ok Napisano 13 lutego 2023 Udostępnij Napisano 13 lutego 2023 Panowie jak się ma brzmieniowo pro do zwykłego mini? Mam zamiar dokupić sieciówkę do sieciówki pioneera N50A (brak Tidala) i za bardzo nie wiem co robić. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 14 lutego 2023 Autor Udostępnij Napisano 14 lutego 2023 Po cyfrze? Tak samo z nieco mniejszym jitterem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomas_ok Napisano 14 lutego 2023 Udostępnij Napisano 14 lutego 2023 Jak się ma brzmieniowo coaxial do optyka? Mam oba w sieciówce lecz bardziej pasuje mi coaxial , optyczne mam zajęte przez tv. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 14 lutego 2023 Autor Udostępnij Napisano 14 lutego 2023 Takie same dane wysylane na obu wiec "brzmia" tak samo. Nic mi nie wiadomo, zeby coax w Pro mial separacje galwaniczna, moga byc tez problemy z co grubszymi, "audiofilskimi" wtyczkami, bo gniazda nie wystaja. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomas_ok Napisano 14 lutego 2023 Udostępnij Napisano 14 lutego 2023 Dzięki za info. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 14 lutego 2023 Autor Udostępnij Napisano 14 lutego 2023 Toslink rowniez moze pracowac z 192 kHz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 14 lutego 2023 Autor Udostępnij Napisano 14 lutego 2023 Obstawialbym raczej, ze wiekszosc zewnetrznych DACow obsluguje 192 kHz na toslinku bez problemu. Limity tu to domena innych urzadzen. A i z coaxem bywaja problemy, chocby w DACach Toppinga. I tak dyskusja czysto akademicka, jako ze nikt roznicy miedzy 192 kHz a 96 kHz nie uslyszy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomas_ok Napisano 14 lutego 2023 Udostępnij Napisano 14 lutego 2023 Teraz jest pytanie czy DAC w PIONEER N50A obsługuje 192kHz po Toslink . O ile nie to chyba bezpieczniej będzie kupić pro z coax. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts