jawor2 Napisano 29 listopada 2022 Udostępnij Napisano 29 listopada 2022 Witam, czy do połączenia Wxc-50 z NAD 326 warto jest użyć dodatkowo DACa? Póki co mam go spiętego po RCA. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 29 listopada 2022 Udostępnij Napisano 29 listopada 2022 Witaj, nie specjalnie. WXC50 mógłby zagrac lepiej z innym DACiem ale to znowu NAD będzie ograniczeniem. Jesteś niezadowolony? Może to kwestia kolumn? Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Pawlik Napisano 29 listopada 2022 Udostępnij Napisano 29 listopada 2022 (edytowany) 4 godziny temu, jawor2 napisał: Witam, czy do połączenia Wxc-50 z NAD 326 warto jest użyć dodatkowo DACa? Póki co mam go spiętego po RCA. Moim zdaniem warto. Z mojego doświadczenia DAC wbudowany gra nieciekawym dźwiękiem. Jest wyraźnie lepiej nawet przy tanich dacach zewnętrznych typu DAC Magic 100. Ja długo używałem go z rDaciem, aktualnie zmieniłem na audiolaba. Ta Yamaszka jako streamer jest bardzo fajna. Moim zdaniem gra lepiej niż chromcast, wiim mini czy proste Rasberry Pi. Ma też bluetooth dwukierunkowy. Można streamować dźwięk na słuchawki i efekt jest lepszy niż streamowanie z telefonu. Jeszcze uwaga - piszę na podstawie doświadczeń z WXC-50. Nada 326 nie słuchałem. Za to miałem dwa lata NADa 356 i tam te różnice o których piszę wychodziły. Edytowano 29 listopada 2022 przez Paweł Pawlik Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jawor2 Napisano 29 listopada 2022 Autor Udostępnij Napisano 29 listopada 2022 11 godzin temu, Piotr Sonido napisał: Jesteś niezadowolony? Może to kwestia kolumn? Takie pytanie z czystej ciekawości 😉 mam możliwość zakupu Toppinga DX3 Pro za 8 stówek i nieco mnie to nęci - chyba że ktoś ma jakieś pomysły na ciekawszą opcję w tych pieniądzach, to będę zobowiązany. System i tak pójdzie do wymiany(wzmacniacz i pewnie kolumny) przez fakt przeprowadzki w przyszłym roku do domu, no ale to melodia przyszłości. Natomiast w/w Yamahę chciałbym zostawić, bo rzeczywiście trudno mi na nią, czy aplikację narzekać - póki co 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hlary Napisano 29 listopada 2022 Udostępnij Napisano 29 listopada 2022 U mnie WXC-50 grał z Audiolabem M-DAC+ . Warto użyć lepszego DAC niż wbudowany Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 30 listopada 2022 Udostępnij Napisano 30 listopada 2022 A jakie masz kolumny? Topping, Cambridge rozjaśnia dzwięk. Arcam rDAC na przykład gra liniowo. Paimętaj że okazja nie powoduje że system może zagrac lepiej. Piotr 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jawor2 Napisano 30 listopada 2022 Autor Udostępnij Napisano 30 listopada 2022 9 godzin temu, Piotr Sonido napisał: A jakie masz kolumny? Paimętaj że okazja nie powoduje że system może zagrac lepiej. Melodika Bl40mk3. Okazja w sumie spowodowała bardziej, że zainteresowałem się tematem, niż że się "napaliłem" 😊, a jak wspomniałem na przestrzeni roku i tak będę zmuszony do zmian, bo z 18 mk., zrobi mi się prawie 30 do nagłośnienia. Precyzując może moje pytanie: czy do obecnego w/w zestawu (Wxc-50 +Nad 326 +Bl40mk3) jest sens dokupić tego Toppinga i rzeczywiście będzie wymierna poprawa, czy już odpuścić i dobrać później do konkretnego modelu wzmacniacza/kolumn? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 1 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 1 grudnia 2022 No to wiele teraz zmienia. Bo tak. Topping rozjaśni ten system nieco a to y mu się przydało. NAD 326 i Melodika gra ciepło. Ale inna sprawa czy uwazasz że BL40mk3 graja odpowiednio na obecnych 30m? Bo Topping nie doda tym kolumnom energi czy wielkości, jesli wiesz o czym mówie. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jawor2 Napisano 1 grudnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 1 grudnia 2022 2 godziny temu, Piotr Sonido napisał: Ale inna sprawa czy uwazasz że BL40mk3 graja odpowiednio na obecnych 30m? Teraz jeszcze mieszkam w bloku 18 mkw, przeprowadzka w 2023 r. 😉 Teraz nagłośnienie jest OK. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 2 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 2 grudnia 2022 No właśnie bo pytanie czy na 30m już nie będzie ok. To może się wstrzymaj z decyzją. Lubie Melodike jednak to małe kolumny. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 2 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 2 grudnia 2022 Zewnętrzny DAC niewątpliwie wpłynie na jakość dźwięku ale nie uważam aby DX3 Pro+ dużo poprawił w brzmieniu. Jeśli w przyszłym roku będziesz się przeprowadzał to w chwili obecnej bym się wstrzymał z zakupem. Zobaczysz czy obecny zestaw się sprawdzi. Melodika BL40MK3 to bardzo fajne kolumny i w naszej większej sali odsłuchowej ~30m2 robią robotę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jawor2 Napisano 3 grudnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 3 grudnia 2022 Dziękuję za pomoc. Rzeczywiście póki co odpuszczę sobie, zwłaszcza że nie do końca przekonuje mnie też zasilacz (jakiś mało estetyczny chińczyk z Ali Express), a tu jak się okazuje sprawa jest bardziej istotna niż by się zdawało 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 3 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 3 grudnia 2022 Lepiej się chwilkę wstrzymać ;). Wysłałem do Ciebie wiadomość. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts