Skocz do zawartości

Alps - oryginał czy nie?

Recommended Posts

Może przereklamowane, ale chce mieć dokładnie to samo co jest w oryginalnym wzmaku, żeby nie wpłynęło to w żaden sposób na jakie brzmienie itd. Ja go nie kupowałem, dostałem fotkę z serwisu, który będzie mi go wymieniał.

a czy przereklamowane - tego nie wiem W tym swoim mam tego samego alpsa i powiem szczerze, ze ze wszystkich wzmakow jakie mialem w życiu to jedyny, w którym potencjometr chodzi jak w rolls royce :) Aż miło nim się kręci - piękny ślizg, opór, gałka ani drgnie, liniowość wzmocnienia. Więc może ich fenomen z niczego nie nie bierze jednak :)

Myślę, że serwis nie zaryzykuje wkładania podróbki. 

Ja w swoim słuchawkowym zamieniłem Alpsana in ego Alpsa i jest dobrze, nawet bardziej.

A żeby było śmiesznie to wcześniej był liniowy, teraz jest logarytmiczny 😛

12 minut temu, audiowit napisał:

No niestety w tym momencie bierze się z nikąd. Oczywiście zamontuj sobie oryginalny. W końcu jakiś Inżynier to wymyślił, ale obecnie jest to chyba najgorszy rodzaj regulacji .

No ale są Alpsy i Alpsy,  na jebaju można jeszcze dorwać czarne, o  niebo lepsze, ale nie wiem, czy z silniczkiem.

Edytowano przez DiBatonio

12 minut temu, DiBatonio napisał:

Myślę, że serwis nie zaryzykuje wkładania podróbki. 

Ja w swoim słuchawkowym zamieniłem Alpsana in ego Alpsa i jest dobrze, nawet bardziej.

A żeby było śmiesznie to wcześniej był liniowy, teraz jest logarytmiczny 😛

No ale są Alpsy i Alpsy,  na jebaju można jeszcze dorwać czarne, o  niebo lepsze, ale nie wiem, czy z silniczkiem.

Ja słyszałem ze czarne są najgorsze potem niebieskie a najlepsze czerwone. Ciekaw jestem czy po wymianie potencjometru w ogóle będzie czuć różnice w brzmieniu.

Edytowano przez mateolo2