mateolo2 Napisano 30 listopada 2022 Udostępnij Napisano 30 listopada 2022 Czy ktoś z Was jest w stanie po zdjęciu określić czy to oryginalny ALPS? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 30 listopada 2022 Udostępnij Napisano 30 listopada 2022 Alpsy są przereklamowane, zwłaszcza te, polecam TKD. Oryginalność może uda się sprawdzić po numerku w tabelce, nie pokazałeś jej na zdjęciu. Kupiłeś na allegro? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateolo2 Napisano 30 listopada 2022 Autor Udostępnij Napisano 30 listopada 2022 Może przereklamowane, ale chce mieć dokładnie to samo co jest w oryginalnym wzmaku, żeby nie wpłynęło to w żaden sposób na jakie brzmienie itd. Ja go nie kupowałem, dostałem fotkę z serwisu, który będzie mi go wymieniał. a czy przereklamowane - tego nie wiem W tym swoim mam tego samego alpsa i powiem szczerze, ze ze wszystkich wzmakow jakie mialem w życiu to jedyny, w którym potencjometr chodzi jak w rolls royce Aż miło nim się kręci - piękny ślizg, opór, gałka ani drgnie, liniowość wzmocnienia. Więc może ich fenomen z niczego nie nie bierze jednak Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 30 listopada 2022 Udostępnij Napisano 30 listopada 2022 No niestety w tym momencie bierze się z nikąd. Oczywiście zamontuj sobie oryginalny. W końcu jakiś Inżynier to wymyślił, ale obecnie jest to chyba najgorszy rodzaj regulacji . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 30 listopada 2022 Udostępnij Napisano 30 listopada 2022 (edytowany) Myślę, że serwis nie zaryzykuje wkładania podróbki. Ja w swoim słuchawkowym zamieniłem Alpsana in ego Alpsa i jest dobrze, nawet bardziej. A żeby było śmiesznie to wcześniej był liniowy, teraz jest logarytmiczny 😛 12 minut temu, audiowit napisał: No niestety w tym momencie bierze się z nikąd. Oczywiście zamontuj sobie oryginalny. W końcu jakiś Inżynier to wymyślił, ale obecnie jest to chyba najgorszy rodzaj regulacji . No ale są Alpsy i Alpsy, na jebaju można jeszcze dorwać czarne, o niebo lepsze, ale nie wiem, czy z silniczkiem. Edytowano 30 listopada 2022 przez DiBatonio Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateolo2 Napisano 30 listopada 2022 Autor Udostępnij Napisano 30 listopada 2022 (edytowany) 12 minut temu, DiBatonio napisał: Myślę, że serwis nie zaryzykuje wkładania podróbki. Ja w swoim słuchawkowym zamieniłem Alpsana in ego Alpsa i jest dobrze, nawet bardziej. A żeby było śmiesznie to wcześniej był liniowy, teraz jest logarytmiczny 😛 No ale są Alpsy i Alpsy, na jebaju można jeszcze dorwać czarne, o niebo lepsze, ale nie wiem, czy z silniczkiem. Ja słyszałem ze czarne są najgorsze potem niebieskie a najlepsze czerwone. Ciekaw jestem czy po wymianie potencjometru w ogóle będzie czuć różnice w brzmieniu. Edytowano 30 listopada 2022 przez mateolo2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 30 listopada 2022 Udostępnij Napisano 30 listopada 2022 (edytowany) To z jakiego źródła, to info? bo black beauty są lepsze jakściowo niż blue. Czerwone? Pierwsze słyszę 🙂 Ten Twój to RK27, zaś czarne RK40, masz jeszcze zupełny odjazd RK50. Edytowano 30 listopada 2022 przez DiBatonio Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 30 listopada 2022 Udostępnij Napisano 30 listopada 2022 To prawda, ale złote Alpsy zadko kto montuje. Co wcale nie było zadkoscią w wysokiej jakości sprzęcie vintage. Obecnie większy sens chyba ma montowanie drabinek przekaźnikowych, np khozmo. A fioła nad precyzyjna regulacją głośności miał Luxman Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 4 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 4 grudnia 2022 Ja mam drabinkę na przekaźnikach. Chwalę sobie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts