Darek Zuk Napisano 3 stycznia 2023 Autor Napisano 3 stycznia 2023 8 godzin temu, Q21 napisał: Gorzej czyli jak? Nie piszę tego złośliwie. Tutaj bardziej chodzi pewnie o preferencje brzmieniowe. Gorzej jeśli chodzi o jego preferencje 😉. Wiadomo że dla każdego z nas będzie to znaczyć coś innego. Kolumny które miał w systemie to atc Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano 4 stycznia 2023 Napisano 4 stycznia 2023 No o tym napisaliśmy właśnie z Darkiem Piotrek Odpisz, cytując
Darek Zuk Napisano 5 stycznia 2023 Autor Napisano 5 stycznia 2023 Wczoraj pisałem z gościem z uk w sprawie 2 letniego X powera. Cena jest ok tylko Pan ma opory żeby go wysyłać... Odpisz, cytując
dorsz Napisano 5 stycznia 2023 Napisano 5 stycznia 2023 2 minuty temu, Darek Zuk napisał: Wczoraj pisałem z gościem z uk w sprawie 2 letniego X powera. Cena jest ok tylko Pan ma opory żeby go wysyłać... Jeżeli to eBay, to się nie dziw. Przegięli z ochroną kupującego. Odpisz, cytując
Darek Zuk Napisano 5 stycznia 2023 Autor Napisano 5 stycznia 2023 4 minuty temu, dorsz napisał: Jeżeli to eBay, to się nie dziw. Przegięli z ochroną kupującego. Tak to jest... Mieszkałem przez 19 lat w uk i nigdy nie miałem jakiś takich przygód. Wydawało mi się że sprzedający i kupujący są jednakowo chronieni... Odpisz, cytując
dorsz Napisano 5 stycznia 2023 Napisano 5 stycznia 2023 Ponad dziesięć lat temu, jak wracałem z kontraktu w Anglii do Szkocji, sprzedawałem trochę stuffu na eBay. Żadnych problemów, poza jednym Chińczykiem z Londynu - nie akceptował żadnego sensownego trackingu. Zapłacił, ale chciał odebrać totalnie "na gębę" 😁 Odpisz, cytując
Darek Zuk Napisano 5 stycznia 2023 Autor Napisano 5 stycznia 2023 5 minut temu, dorsz napisał: Ponad dziesięć lat temu, jak wracałem z kontraktu w Anglii do Szkocji, sprzedawałem trochę stuffu na eBay. Żadnych problemów, poza jednym Chińczykiem z Londynu - nie akceptował żadnego sensownego trackingu. Zapłacił, ale chciał odebrać totalnie "na gębę" 😁 I jak to się skończyło? Odpisz, cytując
dorsz Napisano 5 stycznia 2023 Napisano 5 stycznia 2023 18 minut temu, Darek Zuk napisał: I jak to się skończyło? Bez problemów dla mnie. Zgłosił że nie otrzymał towaru. Ja odpowiedziałem, że nie wysłałem ponieważ kupujący nie zaakceptował trackingu i tyle. Zapewne sądził, że jak zapłacił to ja mu muszę wysłać. Odpisz, cytując
Darek Zuk Napisano 5 stycznia 2023 Autor Napisano 5 stycznia 2023 Mogę zapytać czy była to duża suma? Odpisz, cytując
dorsz Napisano 5 stycznia 2023 Napisano 5 stycznia 2023 Scott Sportster P1 2008 Hybrid Bike XL Mnie nie chodziło o kasę, tylko aby w dobre ręce poszedł. No ale Chińczyk kupujący rower w rozmiarze XL już jest podejrzany 😉 Next, adres to była chińska knajpa w Londynie. Odpisz, cytując
Darek Zuk Napisano 6 stycznia 2023 Autor Napisano 6 stycznia 2023 Chińczyków w Londynie jest sporo ale rozmiar xl 😂😂😂 Tak poważnie to trochę inna kultura i mają inne podejście w życiu. Są bardziej na luzie jeśli można to tak określić. Odpisz, cytując
dorsz Napisano 6 stycznia 2023 Napisano 6 stycznia 2023 Mam w bliskim sąsiedztwie rodzinę Chińczyków z Hongkongu. Para z dwiema córkami i oczywiście (zgodnie z chińską tradycją) babcia do pomocy. A babcia z mężem. Wygląda to tak, że oni dwaj pracują, a one z dziećmi w domu. Dodatkowo, łamią przepisy przeciwpożarowe, bo w dwóch sypialniach legalnie może być para z dwójką małych dzieci. I aby być w zgodzie z prawem, powinni dobudować sypialnię dla rodziców - tzw. extension. Moim prywatnym zdaniem, nie wydaje mi się aby Azjaci byli bardziej na luzie. Odpisz, cytując
Darek Zuk Napisano 6 stycznia 2023 Autor Napisano 6 stycznia 2023 2 godziny temu, dorsz napisał: Mam w bliskim sąsiedztwie rodzinę Chińczyków z Hongkongu. Para z dwiema córkami i oczywiście (zgodnie z chińską tradycją) babcia do pomocy. A babcia z mężem. Wygląda to tak, że oni dwaj pracują, a one z dziećmi w domu. Dodatkowo, łamią przepisy przeciwpożarowe, bo w dwóch sypialniach legalnie może być para z dwójką małych dzieci. I aby być w zgodzie z prawem, powinni dobudować sypialnię dla rodziców - tzw. extension. Moim prywatnym zdaniem, nie wydaje mi się aby Azjaci byli bardziej na luzie. Zrobił się off-top. Zgodzisz się zemną że Polacy też lubią mieszkać na "kupie". Do tego nasza narodowa nadgorliwość w sytuacjach w których jej nie powinno być 😁😉 Codziennie przyglądam temu co dzieje się w małych miejscowościach... wniosek... Odpisz, cytując
dorsz Napisano 6 stycznia 2023 Napisano 6 stycznia 2023 2 godziny temu, Darek Zuk napisał: Zgodzisz się zemną że Polacy też lubią mieszkać na "kupie". A to nie kwestie ekonomiczne i pewnego rodzaju nieporadność wynikająca ze słabej znajomości języka? Wydaje mi się, że dużo ludzi ląduje w jakichś dziwnych układach właśnie dlatego. Ja zacząłem od hostelu i po kilku tygodniach już miałem flat z councilu. No ale ja wybrałem własną ścieżkę, bez żadnej pomocy - taki challenge 😉 A z tą narodową nadgorliwością, to chyba nie łapię o co chodzi. Odpisz, cytując
Darek Zuk Napisano 6 stycznia 2023 Autor Napisano 6 stycznia 2023 1 minutę temu, dorsz napisał: A to nie kwestie ekonomiczne i pewnego rodzaju nieporadność wynikająca ze słabej znajomości języka? Wydaje mi się, że dużo ludzi ląduje w jakichś dziwnych układach właśnie dlatego. Ja zacząłem od hostelu i po kilku tygodniach już miałem flat z councilu. No ale ja wybrałem własną ścieżkę, bez żadnej pomocy - taki challenge 😉 A z tą narodową nadgorliwością, to chyba nie łapię o co chodzi. Można to nazywać jak chcesz. Ważne żeby mieć swoją ścieżkę 😉 Koniec końców tylko taka droga ma jakiś sens. Mieszkasz tam jeszcze? Odpisz, cytując
dorsz Napisano 6 stycznia 2023 Napisano 6 stycznia 2023 Widzę że @RoRo łapki swędzą - dziwnie w godzinach późno wieczornych 😛 @Redakcja AUDIO 5 minut temu, Darek Zuk napisał: Mieszkasz tam jeszcze? Tak, na stałe. Mam własny domek i dobrze mi w Szkocji 😇 Magicznie, wpis wrócił 😂 Odpisz, cytując
RoRo Napisano 7 stycznia 2023 Napisano 7 stycznia 2023 23 godziny temu, Darek Zuk napisał: Zrobił się off-top. Zrobił.... więc proszę uczestników tego wątku o powrót do meritum. Bo kolejne OT mogą być usunięte. Dorsz-czy Ty sprawdzasz na ile złośliwości możesz sobie pozwolić w stosunku do innych zanim ponownie dostaniesz bana? Pozdrawiam Odpisz, cytując
Butler Napisano 7 stycznia 2023 Napisano 7 stycznia 2023 (edytowany) 16 minut temu, dorsz napisał: Zmusiłeś mnie do zainteresowania się Twoimi wpisami i wynika z nich, że jesteś głęboko zakompleksionym małym człowieczkiem Kolejny pseudo psychoterapeuta. Nie rozumiem jak można na podstawie wpisów na forum stawiać diagnozę o stanie psychicznym adwersarza. W życiu człowieka nie widział a wyzywa od zakompleksionych. 16 minut temu, dorsz napisał: Dwa. Że to ja decyduję że odchodzę z tego forum - przez TWOJE zagrywki. A idź Ty w cholerę i nie wracaj z takimi tekstami. Edytowano 7 stycznia 2023 przez Butler Odpisz, cytując
Darek Zuk Napisano 7 stycznia 2023 Autor Napisano 7 stycznia 2023 1 minutę temu, Butler napisał: Kolejny pseudo psychoterapeuta. Nie rozumiem jak można na podstawie wpisów na forum stawiać diagnozę o stanie psychicznym adwersarza. W życiu człowieka nie widział a wyzywa od zakompleksionych. A idź Ty w cholerę i nie wracaj z takimi tekstami. Też tak myślę. Dobrze że ktoś pilnuje tu porządku bo inaczej aż strach pomyśleć jakby wyglądało to forum. Zresztą od początku widać że kolega Dorsz traktuje wszystkich z góry. Dlatego pisałem tu o polskiej nadgorliwości.... Chęci pouczania oraz wywyższania się nad innymi nie wnosząc nic do tematu.. Odpisz, cytując
RoRo Napisano 7 stycznia 2023 Napisano 7 stycznia 2023 Usunąłem wybitnie złośliwy pseudopsychologiczny wpis Dorsza - wraz z autorem. DarekZuk - odnośnie OT w wątku Twojego autorstwa to trochę wpisów nie na temat jeszcze wyleci (choć niekoniecznie w tej chwili). Nie wiadomo co gorsze w ostatnich dniach: bardzo dużo "krzaczków SPAMu" czy nadmiernie złośliwy użytkownik Pozdrawiam Odpisz, cytując
Darek Zuk Napisano 7 stycznia 2023 Autor Napisano 7 stycznia 2023 Rób co trzeba 😉Ja i tak się powstrzymywałem względem kolegi. Mieszkałem długo w uk i dużo widziałem. Sorry Odpisz, cytując
Recommended Posts