Miras23 Napisano 13 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 13 stycznia 2023 Podobno nowy streamer od Audiopro Link 2, jest godny grzechu. Ktoś słuchał? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Johann Napisano 14 stycznia 2023 Autor Udostępnij Napisano 14 stycznia 2023 (edytowany) poki tagi nie ma slucham Radia (Realplayer) z TV narazie. zalezy od stacji radiowej, jest niezle alsbo troche gorzej. moja zona wczoraj mowi do mnie "pozmieniales cos w radiu?" ja na to a dlaczego pytasz? Ona "jakos czysciej gra" ja bym powiedzial ze ten DAC troszke jasniej gra. tym bardziej a moze dlatego ze basu mniej. 15 godzin temu, Miras23 napisał: Podobno nowy streamer od Audiopro Link 2, jest godny grzechu. Ktoś słuchał? wszystkie wyjscia ma, ale nic nie wiadomo co puszcza przez digital? 24/192 czy tylko 16/44,1? Amazon Music, Qobuz, Internetradio, tez nic nie pisza, Audio podane, MP3, FLac..... a o WAV nic. mala poprawka, znalazlem na jednej stronie w CH ze : Amazon Music, Deezer, iHeart Radio, Napster, Qobuz, QQ Music, Spotify, Tidal, TuneIn, VTuner i wiele innych przez Google Cast und AirPlay 2. Edytowano 14 stycznia 2023 przez Johann Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 14 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 14 stycznia 2023 Dac Magic 100 bardzo długo się wygrzewa. To, że jest mało niskich tonów to normalne. On tak gra na początku. Pozdrawiam 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Palmos Napisano 14 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 14 stycznia 2023 Pozwólcie, że się podepnę, żeby nie zakładać nowego tematu. Czy znacie streamer grający jaśniej niż wiim i Taga? Kwota do 1500 PLN. Ewentualne wiim + dodatkowo dac? - do grania z Magnatem MR780. Może sprawdzić wspominanego tutaj Argon solo? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 14 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 14 stycznia 2023 @Palmos. Temat jest do 1000 zł. Załóż nowy wątek. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Johann Napisano 15 stycznia 2023 Autor Udostępnij Napisano 15 stycznia 2023 23 godziny temu, 1Ender napisał: Dac Magic 100 bardzo długo się wygrzewa. To, że jest mało niskich tonów to normalne. On tak gra na początku. Pozdrawiam u mnie chodzi moze 20h. Pisalem do sprzedawcy jeszcze raz z pytaniem jak dlugo u niego chodzil. Wiec mial go okolo 2 miesiace, Miesiac byl podlaczony, ale gral moze 10h. wiec to "wygrzewanie" potrwa u mnie jeszcze jakis miesiac... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 15 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 15 stycznia 2023 @Johann. Przy intensywnym graniu 2-3 miesiące. To samo dotyczy niektórych przewodów. Możesz spróbować na noc włączać szum. Po kilku dniach powinno być lepiej. Pozdrawiam 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Johann Napisano 15 stycznia 2023 Autor Udostępnij Napisano 15 stycznia 2023 zrobilem taka mp3 cd (20h) i podlaczylem DVD22 (Harman) do DM przez coax. powinno sie skrocic do 2-3 tygodni Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 15 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 15 stycznia 2023 Czy ty wiesz co to jest szum? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 15 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 15 stycznia 2023 Szum jest wtedy jak sie rozszerza pojecie wygrzewalnosci poza granice rozsadku. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 15 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 15 stycznia 2023 29 minut temu, 1Ender napisał: Czy ty wiesz co to jest szum? Myślisz, że różowy, czy biały szum są remedium na "wygrzewanie"? Niestety nie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 15 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 15 stycznia 2023 @DiBatonio. Nie ciebie pytałem. Nie o to chodzi. Miłego wieczoru. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 15 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 15 stycznia 2023 31 minut temu, 1Ender napisał: Nie ciebie pytałem. Nie o to chodzi. Wiem, że nie mnie. Zatem o jakim szumie do "wygrzewania" mówisz? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 15 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 15 stycznia 2023 Widzę, że dobrze się czujesz w roli suflera nie dając się innym wypowiedzieć. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 16 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 16 stycznia 2023 6 godzin temu, 1Ender napisał: Widzę, że dobrze się czujesz w roli suflera nie dając się innym wypowiedzieć. Pozdrawiam A ja widzę, że masz problem z odpowiedzią na zadane pytanie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 16 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 16 stycznia 2023 Dnia 14.01.2023 o 17:23, Palmos napisał: Czy znacie streamer grający jaśniej niż wiim i Taga? Kwota do 1500 PLN. Ewentualne wiim + dodatkowo dac? - do grania z Magnatem MR780. Może sprawdzić wspominanego tutaj Argon solo? Jaśniej niż Wiim? NIE! To musisz wybrać jeszcze jasny DAC. JAk cambridge DAC 100 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Palmos Napisano 16 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 16 stycznia 2023 @Piotr Sonido chodzi o ten omawiany tutaj dac magic 100? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 16 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 16 stycznia 2023 2 godziny temu, DiBatonio napisał: A ja widzę, że masz problem z odpowiedzią na zadane pytanie. Nie Ciebie pytałem. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 16 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 16 stycznia 2023 (edytowany) 47 minut temu, 1Ender napisał: Nie Ciebie pytałem. Pozdrawiam Ale ja Ciebie pytam. Masz jakiś problem, że takim tonem się do mnie odnosisz? @Johann i tak niebardzo wykazuje zainteresowanie Twoim pytaniem o szum, ale być może inni by chcieli wiedzieć. Na przykład ja. P.S. Nie musisz mnie ciągle pozdrawiać po każdym wpisie, który i tak jest dość wymowny w swojej treści. Edytowano 16 stycznia 2023 przez DiBatonio Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 16 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 16 stycznia 2023 9 minut temu, J4Z napisał: Pozdrawiam. Adrian, ja Ciebie też dowcipasie. 😆 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Palmos Napisano 16 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 16 stycznia 2023 Dnia 14.01.2023 o 13:38, 1Ender napisał: Dac Magic 100 W stopce masz Dac od Nostromo Wolf 2. Czy pamiętasz jakie są różnicę w brzmieniu w porównaniu z tym Magic 100 od CA? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Johann Napisano 16 stycznia 2023 Autor Udostępnij Napisano 16 stycznia 2023 Panowie dajcie spokoj, nie ma sie o co klocic. Szum, coz za pytanie. Czy to nie jest obojetne co idzie do DACa? on ma przeciez zrobic z Digital Sygnal analogowy i tyle. A co do szumu powiem tyle: Hej! co za hałas, Ktoś na naszej ziemi stawia szałas Hej! co za szum, Jak by ktoś wystrzelił w las dum dum 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 17 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 17 stycznia 2023 22 godziny temu, Palmos napisał: @Piotr Sonido chodzi o ten omawiany tutaj dac magic 100? No nie kojarzę aby był inny DAC 100 jakis. On gra jasniej. Dokładniej. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Józef Herczek Napisano 19 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 19 stycznia 2023 Dnia 11.01.2023 o 13:30, Palmos napisał: Tak ale ja widziałem tylko dwa suwaki - niesie i wysokie tony - nie wiem jak działa nie dotykałem. Natomiast jak w apce WIIM HOME odpalisz korektor z podiętą TAGĄ to wtedy suwaki wydają się poustawiane losowo i lepiej tego nie ruszać, bo za pierwszym razem musiałem wyłączyć wzmacniacz, Po Wył/wł Tagi wszytsko wróciło do normy. Po ostatniej aktualizacji 4Stream i Wiim Home zauważyłem że zmienili EQ i teraz jest bardziej rozbudowany. I tak jak piszesz w przypadku Tagi suwaki są poustawiane losowo a co najgorsze nawet jak teoretycznie masz go wyłączony to dalej działa i ma negatywny wpływ na dźwięk. Podłączyłem Wiima i tam działa bez zarzutu. Już napisałem do nich, zobaczymy jaki mają support. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Józef Herczek Napisano 20 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 20 stycznia 2023 EQ ponoć nie działa (info od Tagi): Dzień dobry, Dziękujemy za korzystanie z naszego urządzenia. Oprogramowanie układowe TWA-10B nie umożliwia korzystania z korektora w aplikacji sterującej, dotyczy to zarówno WiiM Home jak i 4Stream [co jest opisane w instrukcji]. Włączenie / wyłączenie / zmiany ustawień korektora w aplikacji nie mają wpływu na dźwięk. Na dzisiaj nie mamy w planach uruchomienia tej funkcjonalności dla naszego urządzenia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts