marioosh2100 Napisano 11 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 11 stycznia 2023 Witam wszystkich,jest to mój pierwszy post więc proszę o wyrozumiałość,mianowicie,posiadam zestaw yamaha as 2100 połączony kablem chord clearway z kolumnami Monitor Audio Silver 500,odtwarzaczem jest bluesound node z 2021r polaczony rca evergreen,ogólnie z dźwięku jestem zadowolony,ale trochę już gram na tym zestawie i chciałbym coś polepszyć w brzmieniu,czy dac zewnętrzny,jeśli tak to jaki,byłby dobrym rozwiązaniem,chciałbym też żeby było to połączone kablem xlr z ewentualnego dac do Yamahy 2100 W temacie audio jestem od 3 lat,wiem tyle co wyczytam w internecie,pozdrawiam wszystkich Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioosh2100 Napisano 11 stycznia 2023 Autor Udostępnij Napisano 11 stycznia 2023 1 godzinę temu, J4Z napisał: Polecam zasilanie liniowe, a później szukać daca. Miałem topping e30 z node 2i. Zmieniłem zasilanie, toppinga sprzedałem. Testowałem atoll dac100sig, oddałem. W każdej opcji grało inaczej, w niektórych aspektach lepiej, w innych gorzej. Finalnie wbudowany z zasilaniem liniowym najbardziej mi się podobał. Kiedyś sprawdzę ifi zen signature i pomyślę czy nie sięgnąć po coś z wyższej półki. Dzisiaj nawet rozmawiałem z gościem który sprzedaje te płytki,ale jakoś ciężko mi się przekonać do ingerencji w urządzenie . Myślałem,że da się to jakoś fajnie sparować z dac w rozsądnej cenie,mówię o nowym w okolicach do 7 tys Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioosh2100 Napisano 11 stycznia 2023 Autor Udostępnij Napisano 11 stycznia 2023 (edytowany) 28 minut temu, J4Z napisał: Twój wybór, wymiana modułu jest dziecinnie prosta i odwracalna. Ciekawe czy ewentualny zwrot wchodzi w grę,gdyby nie było poprawy,chociaż nie jest to majątek Edytowano 11 stycznia 2023 przez marioosh2100 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moss Napisano 11 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 11 stycznia 2023 Przestań wierzyć w bajki o cudownym wpływie zasilacza na dźwięk. Dzieciaki powtarzają to już jak jakaś mantrę. Kupuj Dac-a i nie zawracaj sobie dupy jakimś zasilaniem do node. Ze względu na as2100 wybrałbym coś na r2r, daruj sobie sabre i fpga, to nie zagra z as2100. W ostateczności akm ale raczej nie chińczyk. Ja jak miałem as2100 to grałem z Black Dragona. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 11 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 11 stycznia 2023 Jakaś nadmierna aktywność trolli dzisiaj😁 @J4Z widzisz, znowu się dałeś nabrać z tym zasilaniem😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioosh2100 Napisano 11 stycznia 2023 Autor Udostępnij Napisano 11 stycznia 2023 30 minut temu, moss napisał: Przestań wierzyć w bajki o cudownym wpływie zasilacza na dźwięk. Dzieciaki powtarzają to już jak jakaś mantrę. Kupuj Dac-a i nie zawracaj sobie dupy jakimś zasilaniem do node. Ze względu na as2100 wybrałbym coś na r2r, daruj sobie sabre i fpga, to nie zagra z as2100. W ostateczności akm ale raczej nie chińczyk. Ja jak miałem as2100 to grałem z Black Dragona. Dzięki za konkretną odpowiedź Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 11 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 11 stycznia 2023 (edytowany) Ma sluchac historyjek o zbawiennym wplywie zasilania na swiatelko w toslinku w zamian? Edytowano 11 stycznia 2023 przez Mariusz Kopacki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 11 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 11 stycznia 2023 53 minuty temu, J4Z napisał: Widzą że są bezkarni. @moss dostał bana. Mam nadzieję, że nie powróci w kolejnym wcieleniu 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 11 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 11 stycznia 2023 34 minuty temu, J4Z napisał: Ale ty masz coś do powiedzenia w temacie czy tylko pajacować będziesz? Podpinałeś do node zasilanie liniowe? Z jakimi dacami słuchałeś node? Wolalbym poczytac w zamian jak liniowy zasilacz poprawia bit-perfect transmisje spdif. Zamieniam sie we wzrok, jako ze na pewno masz tu wiela do napisania... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioosh2100 Napisano 11 stycznia 2023 Autor Udostępnij Napisano 11 stycznia 2023 Ciekawa dyskusja panowie. Właśnie szukam dac z r2r,lub akm ale nie ma tego zbyt wiele,chyba muszę jeszcze trochę poczytać i obeznać się w temacie Co szanowna grupa sądzi o Hegel hd 25? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Józef Herczek Napisano 12 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 12 stycznia 2023 7 godzin temu, J4Z napisał: Ale ty masz coś do powiedzenia w temacie czy tylko pajacować będziesz? Podpinałeś do node zasilanie liniowe? Z jakimi dacami słuchałeś node? Daj spokój, to nie ma sensu... posłuchałbyś jakiś wykresów a nie od razu zasilanie liniowe 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 12 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 12 stycznia 2023 Tak zasilanie to dobry kierunek dla Ciebie. A jeśli to będzie mało to wtedy dołożysz DAC, ale może się okazać że to nie będzie tanie rozwiązanie. Do tego systemu dobrał bym cieplejszy, gęsty DAC. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioosh2100 Napisano 12 stycznia 2023 Autor Udostępnij Napisano 12 stycznia 2023 Ciekawa dyskusja panowie. Właśnie szukam dac z r2r,lub akm ale nie ma tego zbyt wiele,chyba muszę jeszcze trochę poczytać i obeznać się w temacie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioosh2100 Napisano 15 stycznia 2023 Autor Udostępnij Napisano 15 stycznia 2023 Zastanawiam się nad danafrips ares 2,podobno drabinka r2r przyjemnie ociepla brzmienie,niestety jeszcze go nie słyszałem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts