Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam wszystkich,jest to mój pierwszy post więc proszę o wyrozumiałość,mianowicie,posiadam zestaw yamaha as 2100 połączony kablem chord clearway z kolumnami Monitor Audio Silver 500,odtwarzaczem jest bluesound node z 2021r polaczony rca evergreen,ogólnie z dźwięku jestem zadowolony,ale trochę już gram na tym zestawie i chciałbym coś polepszyć w brzmieniu,czy dac zewnętrzny,jeśli tak to jaki,byłby dobrym rozwiązaniem,chciałbym też żeby było to połączone kablem xlr z ewentualnego dac do Yamahy 2100

W temacie audio jestem od 3 lat,wiem tyle co wyczytam w internecie,pozdrawiam wszystkich 

Napisano
1 godzinę temu, J4Z napisał:

Polecam zasilanie liniowe, a później szukać daca. Miałem topping e30 z node 2i. Zmieniłem zasilanie, toppinga sprzedałem. Testowałem atoll dac100sig, oddałem. W każdej opcji grało inaczej, w niektórych aspektach lepiej, w innych gorzej. Finalnie wbudowany z zasilaniem liniowym najbardziej mi się podobał. Kiedyś sprawdzę ifi zen signature i pomyślę czy nie sięgnąć po coś z wyższej półki. 

Dzisiaj nawet rozmawiałem z gościem który sprzedaje te płytki,ale jakoś ciężko mi się przekonać do ingerencji w urządzenie .

Myślałem,że da się to jakoś fajnie sparować z dac w rozsądnej cenie,mówię o nowym w okolicach do 7 tys 

Napisano (edytowany)
28 minut temu, J4Z napisał:

Twój wybór, wymiana modułu jest dziecinnie prosta i odwracalna.

Ciekawe czy ewentualny zwrot wchodzi w grę,gdyby nie było poprawy,chociaż nie jest to majątek 

Edytowano przez marioosh2100
Napisano

Przestań wierzyć w bajki o cudownym wpływie zasilacza na dźwięk. 

Dzieciaki powtarzają to już jak jakaś mantrę.

Kupuj Dac-a i nie zawracaj sobie dupy jakimś zasilaniem do node. 

Ze względu na as2100 wybrałbym coś na r2r, daruj sobie sabre i fpga, to nie zagra z as2100. W ostateczności akm ale raczej nie chińczyk. Ja jak miałem as2100 to grałem z Black Dragona.

Napisano
30 minut temu, moss napisał:

Przestań wierzyć w bajki o cudownym wpływie zasilacza na dźwięk. 

Dzieciaki powtarzają to już jak jakaś mantrę.

Kupuj Dac-a i nie zawracaj sobie dupy jakimś zasilaniem do node. 

Ze względu na as2100 wybrałbym coś na r2r, daruj sobie sabre i fpga, to nie zagra z as2100. W ostateczności akm ale raczej nie chińczyk. Ja jak miałem as2100 to grałem z Black Dragona.

Dzięki za konkretną odpowiedź 

Napisano
34 minuty temu, J4Z napisał:

Ale ty masz coś do powiedzenia w temacie czy tylko pajacować będziesz? Podpinałeś do node zasilanie liniowe? Z jakimi dacami słuchałeś node? 

Wolalbym poczytac w zamian jak liniowy zasilacz poprawia bit-perfect transmisje spdif. Zamieniam sie we wzrok, jako ze na pewno masz tu wiela do napisania...

Napisano
7 godzin temu, J4Z napisał:

Ale ty masz coś do powiedzenia w temacie czy tylko pajacować będziesz? Podpinałeś do node zasilanie liniowe? Z jakimi dacami słuchałeś node? 

Daj spokój, to nie ma sensu... posłuchałbyś jakiś wykresów a nie od razu zasilanie liniowe 😉