Tsubasu1 Napisano 12 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 12 stycznia 2023 Dzień dobry, Proszę o poradę w następującym temacie. Posiadam amplituner Marantz MCR603 oraz głośniki Q-Acoustics Concept 20. Ostatnio kupiłem również słuchawki Beyerdynamic DT 700 PRO X Posiadam niewielką kolekcję płyt CD i dzwięk z tego źródła zarówno na głośnikach jak i na słuchawkach jest dla mnie zdecydowanie zadowalający. Mam również Chromecast Audio do odsłuchu Tidala. Słuchając CD i przełączając się na tą samą płytę przez Chromecast na Tidal różnica w jakości jest bardzo duża na korzyść CD oczywiście. Z uwagi na to, że słucham więcej Tidala chcę kupić jakiś przyzwoity odtwarzacz sieciowy. Rozważam Audiolab 6000A Play lub Octavio AMP Jestem w stanie dołożyć i kupić na przykład Cyrus One Cast lub Hegel H95 jeśli warto. Proszę o opinie może z doświadczenia co może być dobrym wyborem do tych głośników. Dzięki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 12 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 12 stycznia 2023 (edytowany) Witaj bracie! Też ostatnio kupiłem te kolumny. Pytanie zasadnicze. Czy CD i Tidal przez Chromecasta grają tak samo głośno? Czy gdy przełączasz między nimi, to któreś źródło gra ciszej? Edytowano 12 stycznia 2023 przez Kraft Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 12 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 12 stycznia 2023 Witam. W moim odczuciu pod względem brzmienia wybrałbym Audiolaba ewentualnie Octavio. Audiolab sygnatura brzmienia w stronę cieplejszej muzykalnej na bardzo podobnym poziomie jest Octavio. Minimalnie jaśniejszy niż audiolab, z bardzo dobrą aplikacją do obsługi strumieniowania Tidal, Spotify. Alternatywnie polecam wzmacniacz, Quad Vena II Play. Zapraszam do naszego salonu, na odsłuchy i porównanie wzmacniaczy między sobą. Pozdrawiam. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mcc64@wp.pl Napisano 13 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 13 stycznia 2023 Audiolab 6000a play nie nadaje się jako odtwarzacz sieciowy. Co jakiś czas pojawia się wersja play za 3tys na ibood, kupiłem i szybko zwróciłem bo tam funkcje sieciowe po prostu nie działają. Polecam dołożyć jednak do Cyrus One Cast Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miras23 Napisano 13 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 13 stycznia 2023 Hegel H95 to jest wyzszy poziom a niż Audiolab 6000. Do Hegla kupujesz streamer no Node v.3 no i masz gotowy setup no ale będzie drozej=lepiej Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mcc64@wp.pl Napisano 14 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 14 stycznia 2023 Jak na zawołanie - wersja plany której nie polecam bo nie jest warta nawet te 2900 https://www.ibood.com/offers/pl/s-pl/o/wzmacniacz-audiolab-play-6000a/758128 audiolab 6000a za 2350 https://www.ibood.com/offers/pl/s-pl/o/wzmacniacz-zintegrowany-audiolab-6000a/758129 wersja bez play w dobrej cenie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts