dzin_z_butelki Napisano 17 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 17 stycznia 2023 Cześć, Jaki amplituner polecacie jeżeli, zależy mi na jakośći basu (niekoniecznie tylko mocy) a zarazem by był to sprzęt stereo, który będzie na tyle uniwersalny by ogarnąć filmy na co dzień. Budżet całość do 6,5k. Salon 17-18m2 w wielkiej płycie. Zakres gatunków muzycznych bardzo szeroki (Dub, Reggae, SKA , Rock typu Kult, KNŻ, Punk, Blues, jazz, nujazz Folkmetal typu Percival, Żywiołak, downtempo, chillout, Bigbit). Więc są to na tyle różne gatunki, że zależy mi na czymś względnie uniwersalnym z uwzględnieniem, że kiedy trzeba (Dub, downtempo itp.) bas nie powinien zawodzić. Amplituner po opiniach i wizualnie spodobał mi się Magnata mr780, powinien być uniwersalny, ale czy na basie się nie zawiodę ? Na pewno zależy mi na regulacji tonów, łączności bezprzewodowej, wyjściu pod gramofon. Wbudowany streaming chyba podwyższa budżet więc nie jest niezbędny, aczkolwiek zdecydowanie nice to have. Hdmi nie wiem czy jest niezbędne, co uważacie? Głośniki. Tu jestem w kropce coś koło 3k za dwie sztuki.3-drożne. Moze Elac 2.0 F6.2? Z góry dzięki za opinie i pomoc. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 17 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 17 stycznia 2023 Piękny nick Ciekawe jaki był poprzedni…. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzin_z_butelki Napisano 17 stycznia 2023 Autor Udostępnij Napisano 17 stycznia 2023 2 minuty temu, DiBatonio napisał: Piękny nick Ciekawe jaki był poprzedni…. Nie rozumiem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 17 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 17 stycznia 2023 Z używanych dobry jest h/k 3490. Kawał dobrego sprzętu. 12 minut temu, dzin_z_butelki napisał: łączności bezprzewodowej, Raczej nie ma. 13 minut temu, dzin_z_butelki napisał: Wbudowany streaming chyba Też nie ma Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzin_z_butelki Napisano 17 stycznia 2023 Autor Udostępnij Napisano 17 stycznia 2023 2 minuty temu, Chyba Miro 84 napisał: Z używanych dobry jest h/k 3490. Kawał dobrego sprzętu. Raczej nie ma. Też zależy mi na nowym zestawie, akurat. Ale dzięki za polecenie. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal40 Napisano 17 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 17 stycznia 2023 16 minut temu, dzin_z_butelki napisał: Magnata mr780, powinien być uniwersalny, ale czy na basie się nie zawiodę ? zadudni jak trza! 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 18 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 18 stycznia 2023 MR 780 + Monitor audio Bronze 500. Zatrzęsie jak trzeba Cambridge AXR100 + ELAC F6.2 także. Ale nie iwem czy to nie będa za duże paczki do Twojego metrazu. No basu Ci nie braknie. Jak lubisz łupać no to dobry kierunek. Z mniejszych a ambitnych basowych grajków ELAC F5.2, Acoustic Energy AE120, KEF Q 750, Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Palmos Napisano 18 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 18 stycznia 2023 2 godziny temu, Piotr Sonido napisał: MR 780 + Monitor audio Bronze 500. Zatrzęsie jak trzeba Dokładnie, w 17m nie wiem czy nie będzie go (basu) za dużo ale niestety jak chcesz nowe to w budżecie się nie zmieścisz. Ze 2-3 miesiące temu może, ale ostatnio Magnat poszedł znacznie w górę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzin_z_butelki Napisano 18 stycznia 2023 Autor Udostępnij Napisano 18 stycznia 2023 Oo, Magnat chyba jednak nie ma hdmi? Prawda? Ale to chyba nie wadzi jeżeli tv ma normalne podłączenie, audio, a konsola tylko pod TV? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzin_z_butelki Napisano 18 stycznia 2023 Autor Udostępnij Napisano 18 stycznia 2023 (edytowany) A co uważacie np o ONKYO TX-8250B porównując z mr780? Albo DENON DRA-800H Edytowano 18 stycznia 2023 przez dzin_z_butelki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Palmos Napisano 18 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 18 stycznia 2023 3 godziny temu, dzin_z_butelki napisał: Magnat chyba jednak nie ma hdm Nie ma bo to nie amplituner pod kino domowe. Ma za to bt i usb! A telewizor i pewnie konsolę też podłączysz po optyku. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gogiel Napisano 18 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 18 stycznia 2023 Podłączy, bo ja tak mam podłączone do niego przez optyka. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzin_z_butelki Napisano 18 stycznia 2023 Autor Udostępnij Napisano 18 stycznia 2023 17 minut temu, Palmos napisał: Ma za to bt i usb! A telewizor i pewnie konsolę też podłączysz po optyku. dokładnie po optyku. Ok, to mam jeszcze pytanie kiedy uzyskam lepszą jakość? Streaming muzyki po optyku z TV na MR780 czy wbudowany streaming w Denon DRA 800H / ONKYO TX8250B / Marantz Nr 1200? Bo po BT to domyślam się wszędzie stracę. A jak jest z Wifi lepsza jakoś stumieniowania w przypadku Denona i Onkyo niż np. bo BT z Magnatem? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Palmos Napisano 19 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 19 stycznia 2023 6 godzin temu, dzin_z_butelki napisał: mam jeszcze pytanie kiedy uzyskam lepszą jakość? Streaming muzyki po optyku z TV na MR780 czy wbudowany streaming w Denon DRA 800H / ONKYO TX8250B / Marantz Nr 1200? Moim zdaniem ważniejsze jest który wzmacniacz lepiej brzmi i/lub którego brzmienie bardziej Ci się spodoba. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 19 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 19 stycznia 2023 21 godzin temu, Palmos napisał: Dokładnie, w 17m nie wiem czy nie będzie go (basu) za dużo ale niestety jak chcesz nowe to w budżecie się nie zmieścisz. Ze 2-3 miesiące temu może, ale ostatnio Magnat poszedł znacznie w górę. Wszystko poszło. Jeszcze w Euro był w niższej cenie. 13 godzin temu, dzin_z_butelki napisał: Oo, Magnat chyba jednak nie ma hdmi? Prawda? Ale to chyba nie wadzi jeżeli tv ma normalne podłączenie, audio, a konsola tylko pod TV? Wyjdziesz optykiem z TV 12 godzin temu, dzin_z_butelki napisał: A co uważacie np o ONKYO TX-8250B porównując z mr780? Albo DENON DRA-800H MR 780 gra wyraźnie lepiej od nich. 8 godzin temu, dzin_z_butelki napisał: Streaming muzyki po optyku z TV na MR780 czy wbudowany streaming w Denon DRA 800H / ONKYO TX8250B / Marantz Nr 1200? Nie z TV. Dokupisz Wiim mini i będzie lepszy streaming niz z wymienionych amplitunerów sieciowych. nie każdy z tych modeli także pasuje pod wszystkie kolumny. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzin_z_butelki Napisano 19 stycznia 2023 Autor Udostępnij Napisano 19 stycznia 2023 1 godzinę temu, Piotr Sonido napisał: Nie z TV. Dokupisz Wiim mini i będzie lepszy streaming niz z wymienionych amplitunerów sieciowych. O to też chciałem pytać, czyli jakościowo MR780 plus Wiim, versus inne modele z funkcjami sieciowymi nawet do 4 k? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 20 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 20 stycznia 2023 21 godzin temu, dzin_z_butelki napisał: O to też chciałem pytać, czyli jakościowo MR780 plus Wiim, versus inne modele z funkcjami sieciowymi nawet do 4 k? Nie ma nic sieciowego do 4K sensownego teraz, MR780 i AXR100 graja od nich lepiej. Kiedyś za 3000-3500 kupowałeś Yamahe 803. Teraz u nas 6000. W niemczech dalej dostępna poniżej 4K ale trzeba szukać. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzin_z_butelki Napisano 31 stycznia 2023 Autor Udostępnij Napisano 31 stycznia 2023 Zestaw mr780, Elac 2.0 F6.2 w drodze. Jakie kable polecacie? 1,5 albo 2metry Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Palmos Napisano 31 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 31 stycznia 2023 Ale słuchałeś czy zamówiłeś w ciemno? Najpierw posłuchaj jak gra u Ciebie w pokoju i jak Ci się spodoba to niech trochę pogra i się wygrzeje. Kabelki możesz dobrać później chyba że jeszcze żadnych nie masz. 30 minut temu, dzin_z_butelki napisał: 1,5 albo 2metry Nie ma wiekszego znaczenia. Żeby Ci starczyło od wzmacniacza do głośników, chyba że będziesz przestawiał później w inne miejsce 30 minut temu, dzin_z_butelki napisał: 1,5 albo 2metry Nie ma wiekszego znaczenia. Żeby Ci starczyło od wzmacniacza do głośników, chyba że będziesz przestawiał później w inne miejsce Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzin_z_butelki Napisano 31 stycznia 2023 Autor Udostępnij Napisano 31 stycznia 2023 1 godzinę temu, Palmos napisał: Ale słuchałeś czy zamówiłeś w ciemno? Najpierw posłuchaj jak gra u Ciebie w pokoju i jak Ci się spodoba to niech trochę pogra i się wygrzeje. Kabelki możesz dobrać później chyba że jeszcze żadnych nie masz. Jeszcze żadnych nie mam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 1 lutego 2023 Udostępnij Napisano 1 lutego 2023 Oechlabch 1008, Chord clerway, Kimber 4 PR Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzin_z_butelki Napisano 1 lutego 2023 Autor Udostępnij Napisano 1 lutego 2023 W Gdańsku mam dostępne Audioqest Rocket 11, też będą ok ? 9 godzin temu, Piotr Sonido napisał: Oechlabch 1008, Chord clerway, Kimber 4 PR Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 2 lutego 2023 Udostępnij Napisano 2 lutego 2023 13 godzin temu, dzin_z_butelki napisał: W Gdańsku mam dostępne Audioqest Rocket 11, też będą ok ? Nie. Nie wiem dlaczego. Znaczy domyslam się. Dlaczego w Top HiFi wciskają teraz ten model wszędzie. Po prostu nie schodził i mają kilometrowe zapasy chyba. To kabel do Bi wiringu. Nie potrzeba Ci tego. Pojedynczy a dobry przewód. Piotrek 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 2 lutego 2023 Udostępnij Napisano 2 lutego 2023 Do takiego zestawu raczej postawiłbym na dynamiczniejsze przewody takie jak Chord Clearway lub Tellurium Q Ultra Blue. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzin_z_butelki Napisano 2 lutego 2023 Autor Udostępnij Napisano 2 lutego 2023 23 minuty temu, Q21 napisał: Do takiego zestawu raczej postawiłbym na dynamiczniejsze przewody takie jak Chord Clearway lub Tellurium Q Ultra Blue. A ew. Melodika MDSC2525G 2 x 2,5 mm² 2,5 m? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts