tomekk358 Napisano 18 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 18 stycznia 2023 Witam, chciałbym poradzić się w sprawie wyboru nagłośnienia do mojego salonu, co będzie lepsze, salon nie jest za duży 25m² max. Sprzęt będzie podpięty pod TV, gdzie będzie głównie używany plus oczywiście słuchanie muzyki przed YT itd. Mój budżet to max 2500zł. W tym przedziale wpadło mi w oko: -Yamaha YHT 1840 -soundbar JBL 5.1 - Głośniki Logitech z906 - Głośniki Audio pro a28+ później dokupić do niego jakiś aktywny subwoofer. -Ewentualnie czy pójść w sprzęty używane, Szukać amplitunera i głośników? Może ktoś z użytkowników stał przed podobnym problemem i podzieli się swoimi opiniami. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Molak Napisano 18 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 18 stycznia 2023 Mam obecnie JBL 9.1 i do kina domowego on wystarcza ale do słuchania muzyki nie nadaje się kompletnie. Obecne serie (trzycyfrowe) mają przynajmniej sterowanie z aplikacji. Natomiast ilość zwiech jakie zalicza 9.1 powoduje, że raczej nie rekomendowałbym tego rozwiązania. Pod kątem stabilności lepsze było Onkyo LS7200 (tylko to ściągałem z Niemiec bo ceny w Polsce były dwukrotnie wyższe). Jeżeli chcesz słuchać muzyki to jednak lepiej iść w kierunku kina domowego. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekk358 Napisano 18 stycznia 2023 Autor Udostępnij Napisano 18 stycznia 2023 Niestety mój budżet to max 2500 zł więc raczej za te pieniądze chyba nic ciekawego się nie złoży, chyba że używane, a czy do tego kina domowego Yamaha YHT 1840 można coś jeszcze później dołożyć czy to zestaw już zamknięty na rozbudowę? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 19 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 19 stycznia 2023 Albo stereo - używane albo weź sobie te dużo tańsze Z906 i masz 1,5 zł w kieszeni. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Potpourri Napisano 20 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 20 stycznia 2023 Soundbary świetnie radzące sobie z muzyką to Citation od Harman Kardon. Zacznij od belki, MB700 MB1100 lub BAR, później tylne Surround, a na końcu jeden z dwóch subwooferów do wyboru SUB lub SUB S. https://www.audiostyl.pl/szukaj.html/szukaj=citation 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sigma_74 Napisano 22 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 22 stycznia 2023 (edytowany) Podłaczę się, Szukam sounbara z subem i Atmosem do 6000 zł Myślę o bose 900 + soundbar Ysp 2700 Nie wiem co wybrać, nie chce raczej nic marketowego. Najchętniej coś co później rozbuduje. Chcę wyeliminować Kable. Dziękuję za podpowiedż. Edytowano 22 stycznia 2023 przez Sigma_74 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fluid81 Napisano 22 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 22 stycznia 2023 (edytowany) Dnia 20.01.2023 o 15:09, Potpourri napisał: Soundbary świetnie radzące sobie z muzyką to Citation od Harman Kardon. Zacznij od belki, MB700 MB1100 lub BAR, później tylne Surround, a na końcu jeden z dwóch subwooferów do wyboru SUB lub SUB S. https://www.audiostyl.pl/szukaj.html/szukaj=citation Powiedzmy sobie jasno : nie powielaj głupot , bo jeszcze ktoś bardzo naiwny się na to nabierze i uwierzy , że soundbary świetnie radzą sobie z muzyką! Soundbary zdecydowanie nie radzą sobie świetnie z muzyką. Nie radzą sobie nawet przyzwoicie z muzyką. Przede wszystkim soundbary dedykowane są do kina a i w tej materii wypadają słabo . Mam tu na myśli przestrzennosc jaką powinny generować, której niestety na odpowiednim poziomie nie generują. Soundbar, to rozwiązanie dalekie od jakiejkolwiek jakości ! Zestaw bezprzewodowych głośników umieszczonych w jednej poziomej aluminiowej bądź plastikowej belce , mających na celu dostarczanie wrażeń na kinowym poziomie ,to bzdura ! , marketingowy bełkot. Soundbar nigdy nie był, nie jest i nie będzie alternatywą dla dużych, składających się z kilku części kompletnych zestawów kina domowego , bazujących na kolumnach podłogowych itp itd . To tylko zwykła belka dźwiękową pod tv , która zasadniczo poprawia dźwięk wydobywający się z tv, ale o jakości w tym przypadku nie można mówić, podobnie jest w przypadku plastikowych składaków Harman Kardon , Bose i tym podobnych . Jeśli mowa o soundbarach z wyzszej półki cenowej to grają naprawdę fajnie, głośno i na tym "fajnie" temat prawdziwej jakości się zamyka. Jeżeli komuś taka "jakość " /pseudo jakość(bo jest fajnie i "głośno") odpowiada , to zdecydowanie soundbar będzie dobrym świetnym rozwiązaniem do słuchania muzyki . Edytowano 22 stycznia 2023 przez fluid81 4 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sigma_74 Napisano 22 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 22 stycznia 2023 Ale co Twój post wniósł w dyskusje ? Zadałem konkretne pytanie i oczekuje konkretów a nie " ojca dyrektora na ambonie" . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolekdrugi Napisano 22 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 22 stycznia 2023 1 godzinę temu, Sigma_74 napisał: Najchętniej coś co później rozbuduje. Chcę wyeliminować Kable. rozbudować zawsze da się kino bo masz amplituner i niezależne "klocki". Soundbar Cię zablokuje. Kabli nie da się usunąć bo albo masz kable sygnałowe do głośników albo zasilające do ... głośników. Pewnie są jakieś zasilane bateryjne ale trzeba je ładować czyli przestawiać i raczej na pewno po czasie nie będzie Ci się ich chciało rozstawiać. Dodatkowo, rozwiązania bezprzewodowe zazwyczaj są zarezerwowane dla jednego producenta czyli nie możesz sobie kupić akurat tego co Ci pasuje tylko musisz kupować to co pasuje akurat do głównego "sterownika" . Sugeruje zatem zrezygnować z bezprzewodowej funkcjonalności a zamiast soundbara rozważyć zestaw kina domowego i stopniowo go rozbudowywać pod warunkiem, że masz miejsce na amplituner. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 22 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 22 stycznia 2023 (edytowany) Krótko. Chcesz soundbar, to nie masz Atmosa. No chyba że interesuje Cię wyłącznie napis na wyświetlaczu. Więc odpowiedź jest konkretna. Twoja kasa, rób co chcesz ale nie żal się później że Atmos w takim wydaniu to guano. Nie traktuj tego jako atak, serio... Po prostu próbuje Cię odwieźć od wydania bezsensownie niemałej kasy jeśli masz jakieś oczekiwania dotyczące dźwięku obiektowego z plastikowej belki pod TV. Soundbar polepszy dźwięk z TV, będziesz miec bas z suba, ale na więcej nie licz. Edytowano 22 stycznia 2023 przez Butler Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sigma_74 Napisano 22 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 22 stycznia 2023 1 godzinę temu, lolekdrugi napisał: rozbudować zawsze da się kino bo masz amplituner i niezależne "klocki". Soundbar Cię zablokuje. Kabli nie da się usunąć bo albo masz kable sygnałowe do głośników albo zasilające do ... głośników. Pewnie są jakieś zasilane bateryjne ale trzeba je ładować czyli przestawiać i raczej na pewno po czasie nie będzie Ci się ich chciało rozstawiać. Dodatkowo, rozwiązania bezprzewodowe zazwyczaj są zarezerwowane dla jednego producenta czyli nie możesz sobie kupić akurat tego co Ci pasuje tylko musisz kupować to co pasuje akurat do głównego "sterownika" . Sugeruje zatem zrezygnować z bezprzewodowej funkcjonalności a zamiast soundbara rozważyć zestaw kina domowego i stopniowo go rozbudowywać pod warunkiem, że masz miejsce na amplituner. Kino domowe mam. Denon i Jamo w polaczsniu z ALTUSEM daje, ale chce brak kabli, Pokoj do odsłuchu muzyki mam, chce coś pozadnego do tv Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolekdrugi Napisano 22 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 22 stycznia 2023 1 minutę temu, Sigma_74 napisał: Pokoj do odsłuchu muzyki mam, chce coś pozadnego do tv Soundbar != porządny 2 minuty temu, Sigma_74 napisał: ale chce brak kabli, to z kina domowego tylko Yamaha i będzie bardzo drogo. Soundbar to jak wyżej. W sumie to masz opcje 14 dni. Kup w sieci, przetestuj i ewentualnie zwróć. Sam się przekonaj czy Ci to pasuje. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 23 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 23 stycznia 2023 Soundbar świetnie radzący sobie z muzyką, z Atmosem. Co tu się wyprawia..... 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Potpourri Napisano 23 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 23 stycznia 2023 15 godzin temu, Sigma_74 napisał: Podłaczę się, Szukam sounbara z subem i Atmosem do 6000 zł Myślę o bose 900 + soundbar Ysp 2700 Nie wiem co wybrać, nie chce raczej nic marketowego. Najchętniej coś co później rozbuduje. Chcę wyeliminować Kable. Dziękuję za podpowiedż. Zaufaj własnym uszom i posłuchaj w sklepie: Harman Kardon Citation MB1100 Atmos Harman Kardon Citation SUB (jak masz większe pomieszczenie) lub SUB S (jak dysponujesz mniejszym). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eMBe Napisano 23 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 23 stycznia 2023 3 godziny temu, Piotr Sonido napisał: Soundbar świetnie radzący sobie z muzyką, z Atmosem. Co tu się wyprawia..... Siła marketingu i niewiedzy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek72 Napisano 23 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 23 stycznia 2023 16 godzin temu, Sigma_74 napisał: Ale co Twój post wniósł w dyskusje ? Zadałem konkretne pytanie i oczekuje konkretów a nie " ojca dyrektora na ambonie" . To zapraszam do zakupu i podziel się wrażeniami. Może MY tutaj na forum jesteśmy innowiercami , tymi nie z pod znaku ,,Belki" , która robi i czyni cuda Masz $$$ , tylko kupować Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek72 Napisano 23 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 23 stycznia 2023 Jak boisz się kabli , a i tak są potrzebne do zasilania , takie coś ? https://www.amazon.pl/Bezprzewodowy-Kabel-Glośnikowy-Bezprzewodowe-Bezprzewodowo/dp/B0765B8G76 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Potpourri Napisano 23 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 23 stycznia 2023 19 godzin temu, Sigma_74 napisał: Podłaczę się, Szukam sounbara z subem i Atmosem do 6000 zł Myślę o bose 900 + soundbar Ysp 2700 Nie wiem co wybrać, nie chce raczej nic marketowego. Najchętniej coś co później rozbuduje. Chcę wyeliminować Kable. Dziękuję za podpowiedż. Teraz doczytałem o rozbudowie. Fajnie rozbudować można Citation MB700 i BAR, mam na myśli duże aktywne frontowe model TOWER: https://audio.com.pl/testy/stereo/kolumny-glosnikowe/3112-citation-tower-kolumna-sieciowa Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał Gałązka Napisano 23 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 23 stycznia 2023 Jeżeli tak bardzo chcecie soundbar to polecam ten co ma najwięcej napisane na pudełku w Waszym przedziale cenowym i ten co się Wam najbardziej spodoba Jest szansa, ze nawet to zagra lepiej niż głośniki w telewizorze i to by było na tyle, aaa... no i będzie można się znajomym pochwalić, że macie Atmosa w domu 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 24 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 24 stycznia 2023 19 godzin temu, eMBe napisał: Siła marketingu i niewiedzy. Tak ja wiem. Ale jest potęga przekazu nie? 16 godzin temu, Michał Gałązka napisał: Jeżeli tak bardzo chcecie soundbar to polecam ten co ma najwięcej napisane na pudełku w Waszym przedziale cenowym i ten co się Wam najbardziej spodoba Jest szansa, ze nawet to zagra lepiej niż głośniki w telewizorze i to by było na tyle, aaa... no i będzie można się znajomym pochwalić, że macie Atmosa w domu Hehehe dokładnie. Który ma na pudełku wyższą cyferkę przed "W". Ten będzie super. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 24 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 24 stycznia 2023 (edytowany) A jak po cyferkach i "W" dodane jest jeszcze PMPO to w bankowo sprzęt spektakularny. Edytowano 24 stycznia 2023 przez Butler 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 24 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 24 stycznia 2023 (edytowany) Takie? https://sklep.vico.pl/img/products/16/26/33/5_max.jpg Edytowano 24 stycznia 2023 przez Piotr Sonido Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 24 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 24 stycznia 2023 Phi... 300W PMPO? Patrz tu! Ten pierwszy to nawet fajnie wygląda I uwaga... 15000W PMPO https://www.flipkart.com/bayspower-664-15000w-pmpo-boom-bass-80-w-bluetooth-home-theatre/p/itm772434f5ee6bb Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał Gałązka Napisano 24 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 24 stycznia 2023 @Butler to jak moje Klipsche RP 280 mają raptem 150W i grają naprawdę mocno, to te co podesłałeś to urywają głowę Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ststek Napisano 24 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 24 stycznia 2023 Ten 15000 to po włączeniu zrywa skalp i wgniata klatkę piersiową 😆 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts