ProjectPi Napisano 25 marca 2023 Udostępnij Napisano 25 marca 2023 54 minuty temu, Mikelas76 napisał: No i? jakas roznica wew czy zew? Pewnie wielu mądrzejszych od Ciebie ta sprawę przemyślało, na tyle dogłębnie ze zdecydowano się to wprowadzić jako kabel zewnetrzny. Teraz kwestionujesz nawet to, czy to taka zwykła zlosliwosc? No i sa tego pewne konsekwencje poczynajac od prozaicznego braku ustandaryzowania okablowania. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikelas76 Napisano 25 marca 2023 Udostępnij Napisano 25 marca 2023 1 minutę temu, Mariusz Kopacki napisał: No i sa tego pewne konsekwencje poczynajac od prozaicznego braku ustandaryzowania okablowania Moje urządzenie posiada możliwość ustawienia kilku wersji/standardow i2s. Jakoś nie miałem z tym więc problemów, pierwszy kupiony markowy kabel hdmi i zagralo. Tak więc argument jakby nietrafiony. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienas Napisano 25 marca 2023 Udostępnij Napisano 25 marca 2023 15 minut temu, Mikelas76 napisał: Moje urządzenie posiada możliwość ustawienia kilku wersji/standardow i2s Możesz napisać jakie to urządzenie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikelas76 Napisano 25 marca 2023 Udostępnij Napisano 25 marca 2023 1 minutę temu, gienas napisał: Możesz napisać jakie to urządzenie? Denafrips Pontus 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienas Napisano 25 marca 2023 Udostępnij Napisano 25 marca 2023 To źle odebrałem, to zwykły DAC... Akurat męczę malinę no i tu I2S trochę inaczej wygląda Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 25 marca 2023 Udostępnij Napisano 25 marca 2023 2 godziny temu, Mikelas76 napisał: Moje urządzenie posiada możliwość ustawienia kilku wersji/standardow i2s. Jakoś nie miałem z tym więc problemów, pierwszy kupiony markowy kabel hdmi i zagralo. Tak więc argument jakby nietrafiony. No wielce mnie to raduje, ale twoje osobiste "niemanie" problemu niewiele tu wnosi. Argument pozostaje w mocy jako ze standaryzacji brak. Poniekad dowodzi tego "możliwość ustawienia kilku wersji/standardow" aby jedno urzadzenie mialo szanse porozumiec sie z innym. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikelas76 Napisano 26 marca 2023 Udostępnij Napisano 26 marca 2023 4 godziny temu, Mariusz Kopacki napisał: No wielce mnie to raduje, ale twoje osobiste "niemanie" problemu niewiele tu wnosi Nie bądź śmieszny gosciu, moje "manie" pokazuje jak bezproblemowe jest użytkowanie takiego połączenia. Nie wszczynaj tu kolejnej bezsensownej dyskusji, masz Wiima Pro, to miej Wiima Pro. Ja mam inne urządzenie które łącze po i2s, które jest zdecydowanie lepszym polaczeniem. I żadne zaklinanie rzeczywistości tego nie zmieni. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 26 marca 2023 Udostępnij Napisano 26 marca 2023 (edytowany) Skoro tak bardzo lubisz wadliwe sposoby wnioskowania... Moje "manie" zwyklych SMPS, nieudziwnionego okablowania, WiiMow, polaczen toslink itp. itd. pokazuje, jak bezproblemowe, skuteczne i pozadane jest to w praktyce, co czyni twoje rozmaite aktywnosci tu absolutnie zbednymi. Gosciu. Edytowano 26 marca 2023 przez Mariusz Kopacki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikelas76 Napisano 26 marca 2023 Udostępnij Napisano 26 marca 2023 4 minuty temu, Mariusz Kopacki napisał: Moje "manie" zwyklych SMPS, nieudziwnionego okablowania, WiiMow, polaczen toslink itp. itd. pokazuje, jak bezproblemowe, skuteczne i pozadane jest to w praktyce, co czyni twoje rozmaite aktywnosci tu absolutnie zbednymi. Gosciu Ahahaha, widzę że ciągle Ciebie boli stosowanie przez WIELU, WIELU użytkowników zasilaczy liniowych i "udziwnionego zasilania"??? Wiim pro może być przyzwoitym urządzeniem, ba nawet może być top of the top w swojej kategorii cenowej, ale przestan się chłopie oszukiwać że to urządzenie perfekcyjne i ostateczne 🤭🤭🤭. Wróć, to może byc urządzenie ostateczne, dla Ciebie. To twój wybór, ale nie buduj tu złudnej legendy. takich urządzeń jest sporo a Twoje niczym się nie wyróżnia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 26 marca 2023 Udostępnij Napisano 26 marca 2023 Nic mnie "ahahaha" nie boli. Nawet to, ze najwyrazniej przeslania nie zrozumiales. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 26 marca 2023 Udostępnij Napisano 26 marca 2023 Cos ci zacytuje, moze to odblokuje jakies procesy: "Connecting external DACs via I2S is not an easy process. Unlike SPDIF, I2S is not designed as an interface between devices, but an interconnect between digital audio chips. Both sides have to be configured exactly the same way. You should know all the details about I2S (clocks, master/slave, bits per sample) before even thinking about connecting an additional DAC. We won’t give any support for this feature and we can’t guarantee that the output will be compatible to a specific DAC chip. Don’t even think about using this if you are not used to debug digital circuits with an oscilloscope or a logic analyzer. This is only for experienced electronics designers! Also note that soldering on the board voids the warranty. There is no support for this feature! This document is the only documentation that it available. We won’t offer additional documents or support." Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikelas76 Napisano 26 marca 2023 Udostępnij Napisano 26 marca 2023 47 minut temu, Mariusz Kopacki napisał: Nic mnie "ahahaha" nie boli. Nawet to, ze najwyrazniej przeslania nie zrozumiales A brnij dalej w swoich przekonaniach, twoja sprawa, ale przestan tu kreować swoje wyimaginowane pragnienia. Twoje urządzenie i sposób jego połączenia nie jest doskonale. Jest dla Ciebie wystarczajace i ok. Na tym zakonczmy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 26 marca 2023 Udostępnij Napisano 26 marca 2023 Masz zdaje sie jakies deficyty w wewnetrznych procesach przyswajania i interpretowania przekazywanych informacji. Niewykluczone, ze kontynuacja z toba tej dyskusji jest bezcelowa. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikelas76 Napisano 26 marca 2023 Udostępnij Napisano 26 marca 2023 2 godziny temu, Mariusz Kopacki napisał: Niewykluczone, ze kontynuacja z toba tej dyskusji jest bezcelowa A to ci pewnie podpowiadają twoje krasnoludki 😆😆😆 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WaldekA Napisano 31 marca 2023 Udostępnij Napisano 31 marca 2023 Dnia 25.03.2023 o 14:51, apodemus napisał: Czyli chcesz powiedzieć, że zależnie od switcha dźwięk był różny? Jeżeli był różny to dane cyfrowe które zostały przez niego przesłane też były różne? Nie drąż. Nie wygrasz. Przyjmij, że tak jest. Jesteś bez szans.🤣 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts