maciek72 Napisano 30 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 30 stycznia 2023 Czy ktoś miał siłę pobawić się w kalibrację kilku ustawień pod Atmos / Auro 3D ? Która konfiguracja jest najbardziej optymalną i warta wysiłku , rozbudowy/ inwestycji ? Jak brzmią typowe ścieżki dźwiękowe na płytach BR , UHD ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolekdrugi Napisano 30 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 30 stycznia 2023 @maciek72 na audioholics jest artykuł jak budowali salkę pod Atmos, DTS:X oraz Auro3D. Miała obsługiwać wszystkie trzy standardy. Da się to spokojnie pogodzić. Potrzebujesz jak dobrze pamiętam 10 głośników łącznie plus subwoofer. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemeklbn Napisano 30 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 30 stycznia 2023 7.2.4 to jest minimalna konfiguracja, na której pracują producenci dźwięku, więc wydaje się, że 7 powinna być na początku. Sam mam 7 na dole i to ma sens. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek72 Napisano 30 stycznia 2023 Autor Udostępnij Napisano 30 stycznia 2023 Lepiej 7 na dole i 6 na górze , czy 9 na dole i 4 na górze ? Ilość głośników to nie problem Mam 17/19 na 2 kodeki Atmos i Auro 3D Co sądzicie o DTS X ? TO tylko moje wrażenie , że brzmi troszkę sztucznie ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 30 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 30 stycznia 2023 50 minut temu, maciek72 napisał: Lepiej 7 na dole i 6 na górze Tak lepiej. 51 minut temu, maciek72 napisał: Co sądzicie o DTS X ? Wolę niż Atmos, jeśli mam wybór oczywiście. Wydaje mi się że dźwięk jest bardziej otwarty i bezpośredni. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemeklbn Napisano 30 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 30 stycznia 2023 53 minuty temu, maciek72 napisał: Co sądzicie o DTS X ? Jaki materiał miałeś w tym formacie? Na płytach? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek72 Napisano 30 stycznia 2023 Autor Udostępnij Napisano 30 stycznia 2023 Tylko demo Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 30 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 30 stycznia 2023 Da się w ogóle odczuć 4 Atmosy vs 6? Jest sens instalować 6 takich kolumn przy jednym rzędzie siedzeń? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemeklbn Napisano 30 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 30 stycznia 2023 59 minut temu, maciek72 napisał: Tylko demo Podobno jakaś mutacja wkrótce ma być na Disney+ pod nazwą IMAX Enhanced *** DTS Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 30 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 30 stycznia 2023 DTS-X? Mam te: Big short, Crimson peak - Wzgórze krwi, Łowca i Kraina Lodu, Jarhead 3, American Gangster, Ex machina, Sufreżystka, Daddy's home - Tata kontra tata, Zoolander 2, Bluebeard, The Fate of the Furious 8. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolekdrugi Napisano 30 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 30 stycznia 2023 47 ronin jest wydany również w DTS:X Tutaj jest ten artykuł: https://www.audioholics.com/diy-audio/how-to-install-an-immersive-audio-setup I tutaj jeszcze jeden: https://support-uk.marantz.com/app/answers/detail/a_id/3718/~/are-the-auro-3d-and-dolby-atmos-speaker-configurations-compatible%3f Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts