mateolo2 Napisano 10 marca 2023 Udostępnij Napisano 10 marca 2023 (edytowany) Hej, Szukam użytkowników, bądź byłych użytkowników wspomnianego urządzenia. Zastanawia mnie jedna rzecz i nie moge znaleźć w internecie ani instrukcji odpowiedzi. Urzadzenie nie ma guzika standby. Tylko przełącznik stylu włącz/wyłącz. Kiedy jest włączony i nie ma sygnału to po prostu lampka zapala się na czerwono zamiast zielono. I teraz się zastanawiam co producent miał na myśli. Czy to urządzenie zatem powinno być ciagle wlaczone (tak z niego korzystam) czy jednak, gdy nie słucham muzyki powinienem go wyłączać przełącznikiem z tylu? Chodzi mi o żywotność urządzenia. Co jest dla niego lepsze. Czy ktoś z Was ma tego daca i może mi powiedzieć jak go używa w tym kontekście? Edytowano 10 marca 2023 przez mateolo2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 11 marca 2023 Udostępnij Napisano 11 marca 2023 12 godzin temu, mateolo2 napisał: Hej, Szukam użytkowników, bądź byłych użytkowników wspomnianego urządzenia. Zastanawia mnie jedna rzecz i nie moge znaleźć w internecie ani instrukcji odpowiedzi. Urzadzenie nie ma guzika standby. Tylko przełącznik stylu włącz/wyłącz. Kiedy jest włączony i nie ma sygnału to po prostu lampka zapala się na czerwono zamiast zielono. I teraz się zastanawiam co producent miał na myśli. Czy to urządzenie zatem powinno być ciagle wlaczone (tak z niego korzystam) czy jednak, gdy nie słucham muzyki powinienem go wyłączać przełącznikiem z tylu? Chodzi mi o żywotność urządzenia. Co jest dla niego lepsze. Czy ktoś z Was ma tego daca i może mi powiedzieć jak go używa w tym kontekście? Ja go nie mam. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 11 marca 2023 Udostępnij Napisano 11 marca 2023 13 godzin temu, mateolo2 napisał: Urzadzenie nie ma guzika standby. Tylko przełącznik stylu włącz/ Takie pytania zadawane są też dla @110dB (szef wszystkich szefów pionu inżynierskiego u Naima). Chodzi o brak standby w Supernait 3 ( i nie tylko). Odpowiedź przez translator : 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 12 marca 2023 Udostępnij Napisano 12 marca 2023 (edytowany) Nie wiem jak w Naimie. Ale miałem i rDAC i ir DAC o którego pytasz i go nie gasiłem w ogóle. rDAC mój do tej pory gra u mojego kolegi. Nie gaszony od ponad 10 lat. W sensie no jak sie sprząta czy coś ale tak to na codzień działa cały czas. Miałem wersje UK. Podobno była inna. irDAC myślę że spokojnie może być włączony cały czas tak samo. Piotrek Edytowano 12 marca 2023 przez Piotr Sonido Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateolo2 Napisano 12 marca 2023 Autor Udostępnij Napisano 12 marca 2023 (edytowany) 2 minuty temu, Piotr Sonido napisał: Nie wiem jak w Naimie. Ale iałem i rDAC i ir DAC o którego pytasz i go nie gasiłem wogóle. rDAC mój do tej pory gra u mojego kolegi. Nie gaszony od ponad 10 lat. W sensie no jak sie sprząta czy coś ale tak to na codzień działą cały czas. Miałem wersje UK. Podobno była inna. irDAC myślę że spokojnie może być włączony cały czas tak samo. Piotrek O No i na taką wiadmosc czekałem Dzieki! Skoro u kumpla działa non stop włączony przez 10 lat to raczej trochę w ten sposób pożyje Ja tez mam wersje UK. Nie wiem czy się różni, nie widziałem, ze jest inna Wiesz na czym polegają te różnice? Edytowano 12 marca 2023 przez mateolo2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 12 marca 2023 Udostępnij Napisano 12 marca 2023 Nie u kumpla. U mnie działał z 3 u niego z 7 27 minut temu, mateolo2 napisał: Wiesz na czym polegają te różnice? Tyle że ja mówiłem o rDAC. Było to gdzieś wyjaśnianie. irDAC miał już chyba jedną wersje. Chyba te małe kondy. Pojemność? Inne modele? Nie pamiętam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateolo2 Napisano 12 marca 2023 Autor Udostępnij Napisano 12 marca 2023 Oki! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomaz75 Napisano 12 marca 2023 Udostępnij Napisano 12 marca 2023 Mam pytanie bo zastanawiam się nad zakupem IrDac, jakie brzmienie go charakteryzuje,wiem że cały tor gra,ale po zmianie na Irdac jakijest dźwięk? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek Zuk Napisano 12 marca 2023 Udostępnij Napisano 12 marca 2023 Mam rdac i wyłączam go normalnie z tyłu wyłącznikiem. Służy tak już 7 rok i nic się nie dzieje. Mojego kupiłem z drugiej ręki także pewnie też ma z 10 wiosen.Nie widzę sensu trzymania włączonego urządzenia przez cały czas (moja opinia). Mam do niego tomanka którego też trzeba wyłączyć z tyłu. Wersje również UK. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts