gogiel Napisano 24 marca 2023 Udostępnij Napisano 24 marca 2023 (edytowany) Witam. Po ponad roku użytkowania Magnata mr 780 i kolumn Magnat signature 507, doszedłem do wniosku że to chyba nie to czego bym oczekiwał. I kupileł amplituner L&G NR 4000 a głośniki sprzedałem jeszcze przed kupnem tego epokowego amplitunera, bo szukłem głośników do mojego magnata które zagrają większym basem. A teraz jednak zostanę przy L&G a Magnat pójdzie w odstawkę. Jakie ew. głośniki można by było dopasować do tego amplitunera? Gotówka przeznaczona na ten cel to około 3,2 tyś wchodzą też głośniki używane. Pomieszczenie 25m2. Dodam że zastanawiałem się nad tymi Canton ERGO 670 DC Edytowano 24 marca 2023 przez gogiel Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 24 marca 2023 Udostępnij Napisano 24 marca 2023 Cześć, jak rozumiem, szukasz czegoś, co zagra bardziej basowo od zestawu Magnatów? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gogiel Napisano 24 marca 2023 Autor Udostępnij Napisano 24 marca 2023 1 godzinę temu, Q21 napisał: Cześć, jak rozumiem, szukasz czegoś, co zagra bardziej basowo od zestawu Magnatów? Tak dokładnie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 24 marca 2023 Udostępnij Napisano 24 marca 2023 Szkoda, że już je sprzedałeś. Być może dodanie subwoofera byłoby lepszym rozwiązaniem niż zmiana kolumn. Z nowych warto rozważyć Magnat Supreme 1002, ale to niższa półka w kwestii jakości dźwięku. Dołu będzie więcej, ale zabraknie części detali. Jeśli chciałbyś upgrade zarówno w ilości detali, jak i dołu, to warto rozważyć Pylon Audio Sapphire 25 oraz Monitor Audio Bronze 500, ale są to droższe opcje. Warto też odsłuchać Polk Audio Signature Elite ES50. Sam Luxman może jednak być cieplejszy w brzmieniu od Magnata, ale na średnicy. Może mieć mniej niskiego basu od Magnata. Warto będzie je porównać 1:1 i w razie czego sprzedać ten, który Ci mniej podpasuje. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 24 marca 2023 Udostępnij Napisano 24 marca 2023 6 godzin temu, gogiel napisał: Dodam że zastanawiałem się nad tymi Canton ERGO 670 DC Moja dobra rada , posłuchaj tych kolumn nieco dłużej przed zakupem. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gogiel Napisano 25 marca 2023 Autor Udostępnij Napisano 25 marca 2023 15 godzin temu, tomek4446 napisał: Moja dobra rada , posłuchaj tych kolumn nieco dłużej przed zakupem. Pierwsze wrażenie może być dobre a dłuższe słuchanie męczące? W mojej okolicy są dostępne też Pioneery cs e700 podobniesz nieźle grają te leciwe "pudła" Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gogiel Napisano 10 maja 2023 Autor Udostępnij Napisano 10 maja 2023 (edytowany) Głośniki kupione trafiła się okazja u zachodnich sąsiadów i wybór padł na Elac 213-4 Pi Edytowano 10 maja 2023 przez gogiel Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 10 maja 2023 Udostępnij Napisano 10 maja 2023 Daj znać jak to zestawienie się sprawdziło, bo kolumny prezentują się dobrze, a znając Elaca to może być to super brzmienie (a tego konkretnie modelu nie znam odsłuchowo). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gogiel Napisano 11 maja 2023 Autor Udostępnij Napisano 11 maja 2023 Jak tylko będę w domu to napiszę moje odczucia 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gogiel Napisano 23 maja 2023 Autor Udostępnij Napisano 23 maja 2023 To jest dzwiek którego szukałem a ktorego mi zabrakło w magnatach. Scena jest szeroka rozdzielcza i klarowna słychać poszczególne instrumenty, bas jest kontrolowany kiedy trzeba to uderzy z mocą a co najważniejsze dla mnie było to że teraz przy cichym słuchaniu to ten bas też jest. Wokal też jest bardzo wyrazisty. Dookólne przetworniki wysokotonowe 4Pi też robią robotę wypełniając przestrzeń swoim cykaniem. Małe nie pozorne kolumny a potrafią zaskoczyć tak że rogal na twarzy się rysuje😁 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts