Adam1971 Napisano 2 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 2 kwietnia 2023 Witam Wszystkich Czy Moglibyscie Napisać Jaka Jest Różnica Między Yamaha A-S501 a Yamaha A-S701 Bo Cenowo Jest Duża Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 2 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 2 kwietnia 2023 AS 701 gra lepiej. Jest mocniejszy i gra mniejsza Vką. Chociaż wciąż. Lepiej kontroluje brzmienie. 701 kiedyś kosztował 2500 zł. 3500 nie jest dramatem. Yamaha potrafi lepiej AS 501 w okolicach 2500 zł. Przed Pandemią różnica była podobna Jakie kolumny? Tylko te dwa wzmaki? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam1971 Napisano 2 kwietnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 2 kwietnia 2023 Heco Aurora 700 Myslę Ze Yamaha A-S701 Dobrze Je Wysteruje Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 3 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 3 kwietnia 2023 Z Heco będzie to niezłe połączenie, ale sprawdziłbym też inne opcje, jak Audiolab 6000A, Magnat MR780. Obie łagodniejsze, ale Magnat cieplejszy. Z Heco wiele wzmacniaczy się zgrywa Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kiki2010 Napisano 3 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 3 kwietnia 2023 15 godzin temu, Piotr Sonido napisał: AS 701 gra lepiej. Jest mocniejszy i gra mniejsza Vką. Chociaż wciąż. Lepiej kontroluje brzmienie. 701 kiedyś kosztował 2500 zł. 3500 nie jest dramatem. Yamaha potrafi lepiej AS 501 w okolicach 2500 zł. Przed Pandemią różnica była podobna Jakie kolumny? Tylko te dwa wzmaki? Fajna Yamaha to się zaczyna od modelu AS1000. Cała reszta to budżetówka, taka zapchaj dziurę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam1971 Napisano 3 kwietnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 3 kwietnia 2023 Dzieki Wszystkim Za Pomoc Jest Bardzo Dużo Wzmacniaczy Wyzszej Klasy Które Bym Napewno Wybrał np. Audiolab 6000A. Nad Cambrige musical fidelity m2si itd. Ale Wszystkie Bez Regulacji Balansu Barwy Niekażdy Ma Warunki Do Dobrej Akustyki W Pokoju Gdybym Miał Pokój Tylko Dla Siebie Nie Byłoby Problemu Z Wyborem Wzmacniacza W Moim Przypadku Jest Potrzeba Jakiejś Małej Korekcji np Balansu Obecinie Posiadam Wzmacniacz Denon PMA-600NE W Którym Minimalnie Używam Korekcji Myślę Ze Yamaha AS 701 Znacznie Lepiej Się Zgra Z Aurorami 700 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał Gałązka Napisano 3 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 3 kwietnia 2023 3 godziny temu, kiki2010 napisał: Fajna Yamaha to się zaczyna od modelu AS1000. Cała reszta to budżetówka, taka zapchaj dziurę. Bardzo dużo ludzi używa budżetówki Sam używam budżetówek bo nie dla każdego temat audio ma najwyższy priorytet Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kiki2010 Napisano 3 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 3 kwietnia 2023 To akurat wiedzą wszyscy . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam1971 Napisano 3 kwietnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 3 kwietnia 2023 Własmie Dlatego Chzę Z Tych Budzetówek Wyciągnąć Jak Najwiecej Dlatego Moje Pytanie Na Forum Zeby To Jaknajlepiej Dograc Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Charicki Napisano 3 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 3 kwietnia 2023 Ja miałem Yamahę as301 i 501 ale słuchałem też 701 i wg mnie różnica jest tylko na basie. (tylko i aż) Jest mocniejszy i taki bardziej sprężysty. Czyli posiada to czego moim dwóm brakowało bo cała reszta jest ok. Czyste detaliczne granie. Ale napisze Ci @Adam1971 że zamiast Yamahy as701 wolałbym Pioneera a40ae bo w przeciwieństwie do Yamahy Pioniek ma bardzo fajną średnicę. Delikatnie ciepła co bardzo fajnie słychać na tle detalicznej reszty. Bas szybki, mocny. Jest uderzenie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam1971 Napisano 3 kwietnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 3 kwietnia 2023 A DENON PMA-900HNE Byłby Lepszy Ma Wszystkie Regulacje Balansu.Barwy. Direct + Heos Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kiki2010 Napisano 3 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 3 kwietnia 2023 4 minuty temu, Adam1971 napisał: Własmie Dlatego Chzę Z Tych Budzetówek Wyciągnąć Jak Najwiecej Dlatego Moje Pytanie Na Forum Zeby To Jaknajlepiej Dograc No tak, tylko że w cenie na przykład nowej budżetówki możesz znaleźć dobry używany wzmacniacz. No ale każdy z nas ma inną drogę audio. Pioneer też nic specjalnego, mam A10 na działce gra to z bowersami i szału nie ma. No ale tam audio nie prio. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kiki2010 Napisano 3 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 3 kwietnia 2023 2 minuty temu, Adam1971 napisał: A DENON PMA-900HNE Byłby Lepszy Ma Wszystkie Regulacje Balansu.Barwy. Direct + Heos Jak już coś to Marantz taki co@Kraft Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam1971 Napisano 3 kwietnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 3 kwietnia 2023 11 minut temu, Artur Charicki napisał: Ja miałem Yamahę as301 i 501 ale słuchałem też 701 i wg mnie różnica jest tylko na basie. (tylko i aż) Jest mocniejszy i taki bardziej sprężysty. Czyli posiada to czego moim dwóm brakowało bo cała reszta jest ok. Czyste detaliczne granie. Ale napisze Ci @Adam1971 że zamiast Yamahy as701 wolałbym Pioneera a40ae bo w przeciwieństwie do Yamahy Pioniek ma bardzo fajną średnicę. Delikatnie ciepła co bardzo fajnie słychać na tle detalicznej reszty. Bas szybki, mocny. Jest uderzenie. A Czy Ten Pioneer A-40AE Jest Jeszcze W Produkcji Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kiki2010 Napisano 3 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 3 kwietnia 2023 Przed chwilą, J4Z napisał: Kogo to obchodzi w tym temacie multuś? Po co się wtracasz, jak to high level dla ciebie. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Charicki Napisano 3 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 3 kwietnia 2023 3 minuty temu, Adam1971 napisał: A Czy Ten Pioneer A-40AE Jest Jeszcze W Produkcji Niby pokazuje się w jakichś sklepach. Trzeba zapytać branzy. 5 minut temu, kiki2010 napisał: Pioneer też nic specjalnego, mam A10 na działce gra to z bowersami i szału nie ma. No ale tam audio nie prio. Sory ale nie porównuj a10 do a40. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kiki2010 Napisano 3 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 3 kwietnia 2023 9 minut temu, Artur Charicki napisał: Sory ale nie porównuj a10 do a40. Faktycznie, masz rację. https://audio.com.pl/testy/stereo/wzmacniacze-stereo/2384-a-10 https://audio.com.pl/testy/stereo/wzmacniacze-stereo/3075-pioneer-a-40ae Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 4 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 4 kwietnia 2023 Dnia 2.04.2023 o 20:00, Adam1971 napisał: Heco Aurora 700 Myslę Ze Yamaha A-S701 Dobrze Je Wysteruje No to szedł ym jednak w AS 701 Albo AXR 100 od Cambridge. 16 godzin temu, Adam1971 napisał: Obecinie Posiadam Wzmacniacz Denon PMA-600NE W Którym Minimalnie Używam Korekcji Myślę Ze Yamaha AS 701 Znacznie Lepiej Się Zgra Z Aurorami 700 Przeskok będzie znaczący. 15 godzin temu, Adam1971 napisał: A DENON PMA-900HNE Byłby Lepszy Ma Wszystkie Regulacje Balansu.Barwy. Direct + Heos Nie Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam1971 Napisano 4 kwietnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 4 kwietnia 2023 15 minut temu, Piotr Sonido napisał: No to szedł ym jednak w AS 701 Albo AXR 100 od Cambridge. Przeskok będzie znaczący. Nie Piotrek 16 minut temu, Piotr Sonido napisał: No to szedł ym jednak w AS 701 Albo AXR 100 od Cambridge. Przeskok będzie znaczący. Nie Piotrek Tez Mi Się Wydaje Ze Yamaha AS 701 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 4 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 4 kwietnia 2023 Nie ingoruj AXR 100 jest mocniejszy. On pasuje do Aurora. I jest tańszy. Ale wybór AS 701 i 501 to faktycznie tu zdecydowanie 701 pod Aurory. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 4 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 4 kwietnia 2023 A jakiego w ogóle brzmienia poszukujesz, bo albo przeoczyłem, albo jeszcze w zasadzie nikt nie wie jakiego szukamy. Na pewno jak szukasz mocniejszego basu, to połączenie AS701 z Heco nie uważam za bardzo szczęśliwe w tej kwestii. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 5 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 5 kwietnia 2023 Obecnie kolega ma Aurory z Denonem. Szuka zmian bo zapewne chce otworzyć dzwiek swojego systemu. Wiecie jak to jest Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts