tmnich Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 2 minuty temu, il Dottore napisał: Gra to obłędnie, ale jednak nie ma naturalności i bezpośredniości R2R Odniosę się do tego jak posłucham niezłego R2R np. Laiv lub Gustard R30. Dla mnie A10 z sabre grała mega fajnie i naturalnie. Odpisz, cytując
Chmarski Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 29 minut temu, Tomasz Kluczynski napisał: Z resztą AKM z A8 gra na tym samym poziomie co dac na Burr Brownie w moim wzmaku, wolał bym dac , który minimalnie ociepli mi zestaw, może zredukuje czasem sybilanty jak na przykład w utworze "Autumn Leaves" Evy Cassidy. Jak chcesz to Ci mogę pozyzuczyc MX DAC z zasilaczem liniowym. U mnienspisywal się fajniej od wbudowanego we wzmacniaczu. Odpisz, cytując
Tomasz Kluczynski Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 5 minut temu, Chmarski napisał: Jak chcesz to Ci mogę pozyzuczyc MX DAC z zasilaczem liniowym. U mnienspisywal się fajniej od wbudowanego we wzmacniaczu. Lepiej napisz jak dac z Auralica w porównaniu do A9. Odpisz, cytując
tmnich Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 38 minut temu, Tomasz Kluczynski napisał: resztą AKM z A8 gra na tym samym poziomie co dac na Burr Brownie w moim wzmaku, wolał bym dac , który minimalnie ociepli mi zestaw, może zredukuje czasem sybilanty jak na przykład w utworze "Autumn Leaves" Evy Cassidy. Coś w tym jest, ponieważ w moim m5si jest Burr Brown PCM 1781 i podczas porównania z a8 ciężko było wyłapać różnice 😉 Odpisz, cytując
MarSZ Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 24 minuty temu, Tomasz Kluczynski napisał: Nie porównuj dobrego transportu ze średnim Streamerem. Te 5000-5500zł to jak najbardziej jest warty, a pewnie za tyle da się go kupić. No właśnie jak napisał @il Dottore to są klocki dla kogo innego adresowane. A tak wogle to T8 w środku jest lepszy od A8 (tylko brak mu dac), to gdzie go porównywać do A6. Może kiedyś to sprawdzę. Porównywałem u siebie zwykłą a6 i a8. Wyjścia coax grały bardzo, bardzo podobnie, a8 ciut cieplej Odpisz, cytując
Chmarski Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 18 minut temu, Tomasz Kluczynski napisał: Lepiej napisz jak dac z Auralica w porównaniu do A9. Nie żałuję zakupu 😉 Implementacja taka, że wedlug mnie nie słychać, że tam jest naturalnie chłodny ESS Sabre. Poza tym można się pobawić ustawieniami. Ma jednak małą wadę, choć jak czytam to bardziej wina TV Samsunga. Przerywa na ułamki sekund podłączony po optyku. Jak doczytałem, to jest to problem Samsunga i DACów opartych o ESS Sabre. 1 Odpisz, cytując
Tomasz Kluczynski Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 23 minuty temu, MarSZ napisał: Może kiedyś to sprawdzę. Porównywałem u siebie zwykłą a6 i a8. Wyjścia coax grały bardzo, bardzo podobnie, a8 ciut cieplej No po cyfrze to nic dziwnego, że różnica była minimalna lub wcale. Trzeba było porównać po analogu, ja cały czas tak słucham, po wyjściu XLR z A8 do wzmaka. Odpisz, cytując
il Dottore Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu (edytowany) 59 minut temu, tmnich napisał: Dla mnie A10 z sabre grała mega fajnie i naturalnie. Bo nowoczesne Sabre grają mega fajnie. Pełna zgoda. Ale nie naturalnie. Dźwięk z delta-sigma nie ma tej bezpośredniości i oczywistości. Jest zrobiony. Zaprojektowany. W przypadku nowych Sabre - zrobiony doskonale. A w R2R - dźwięk po prostu JEST. Nie analizujesz, go, nie zastanawiasz się nad nim. On jest - i już. 21 minut temu, Chmarski napisał: nie słychać, że tam jest naturalnie chłodny ESS Sabre Bo ESS są teraz naturalnie ciepłe. Znaczy - nienaturalnie. Edytowano 1 godzinę temu przez il Dottore Odpisz, cytując
Chmarski Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 13 minut temu, il Dottore napisał: Bo ESS są teraz naturalnie ciepłe. Znaczy - nienaturalnie. Ale u mnie siedzi starszy, ten z chłodnych. Tu jest kwestia implementacji przez Auraluca, która go z tej zimnej bezduszności wyleczyła. 1 Odpisz, cytując
il Dottore Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 2 minuty temu, Chmarski napisał: Tu jest kwestia implementacji przez Auraluca, która go z tej zimnej bezduszności wyleczyła. A coś słyszałem że Auralic pada? Prawda to? https://www.stereolife.pl/archiwum/artykuly/felietony/5983-auralic-zamyka-dzialalnosc-ze-skutkiem-natychmiastowym-prawda-plotka-czy-glupi-zart Odpisz, cytując
Chmarski Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu A skąd ja mam wiedzieć? Na szczęście sprzęt raczej znamy z pancerności, więc się nie przejmuję tym na razie. Temat świeży, trzeba poczekać w którą stronę to pójdzie. Co będzie z supportem, update'ami itp. Dla mnie ważne, że mi bardzo pasuje. Gdybym wiedział, jaka będzie sytuacja to może bym myślałem nad Eversolo A8/A10 albo Rose RS 150 lub RS 151. A może jakiś Lumin... na szczęście problem mam rozwiązany. Odpisz, cytując
MarSZ Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 32 minuty temu, Tomasz Kluczynski napisał: No po cyfrze to nic dziwnego, że różnica była minimalna lub wcale. Trzeba było porównać po analogu, ja cały czas tak słucham, po wyjściu XLR z A8 do wzmaka. Tak, po analogu była różnica na korzyść a8. Ale, co do ceny T8, to jestem rozczarowany, choć wyjście i²s kusi, bo moje Holo najlepiej gra mi po I²S Odpisz, cytując
Recommended Posts