Bogusław 66 Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu 9 godzin temu, misiekx napisał: Bogusław, pozwolę sobie przypomnieć. Lepiej bym tego nie ujął. hehe ... ale jak widać (i czytać) aluzja mało skuteczna, spływa jak po kaczce. ----------- Dawno, oj dawno, nie używałem opcji "ignoruj" ale niestety ..... chyba zrobię wyjątek bo wątek samochodowy stracił ... wątek, przez wszystko wiedzącego lepiej. Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu 1 godzinę temu, Bogusław 66 napisał: chyba zrobię wyjątek bo wątek samochodowy stracił ... wątek, przez wszystko wiedzącego lepiej. @Bogusław 66 przynajmniej jesteśmy na bieżąco z chińskimi nowościami motoryzacyjnymi, które możemy porównać z tym,co mamy w garażach,czy na parkingach😁. Nudne i nie pasujące do wątku jest politykowanie w stylu,Putin zły i Braun też zły,a w dodatku agent. Bo,o ile z pierwszym trudno się nie zgodzić,to wpływ Grzegorza Brauna na sytuację w kraju jest żaden i trzeba być mało uważnym,by tego nie zauważyć. A,że mu rośnie w słupkach to wyłącznie zasługa niekompetencji obecnej władzy,która notorycznie nie dotrzymuje obietnic wyborczych ,co budzi zrozumiałe rozczarowanie wśród ludu . 1 Odpisz, cytując
terracan1929 Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu (edytowany) 11 godzin temu, il Dottore napisał: Zwisa mi to swobodnym leszczem. Ważne, że wetuje, przynajmniej te najbardziej szkodliwe uśmiechnięte ustawy. Przecież Rafauek by podpisywał cały ten syf jak leci i Poska stałaby się krajem niemożliwym do życia. Zawsze mnie wqr..iało, że rządzących wybierają nam także ci, którzy wybrali życie w innym kraju. I z odległości kilku tysięcy kilometrów wiedzieli lepiej ode mnie co jest dla mnie lepsze, a co nie. A co do Batyra, to nie on wygrał, a Rafał przegrał. A raczej przegrała Polska. Poprzez fatalne decyzje personale Tuska. Każdy inny kandydat, nie kojarzący się z wielkomiejską elytą, establishmentem wygrałby, z wyłudzaczem mieszkań "na opiekuna", w cuglach. Edytowano 2 godziny temu przez terracan1929 2 Odpisz, cytując
Grzesiek202 Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 11 godzin temu, pairtick napisał: Z tym że on właśnie znowu ucieka - żyć za niemieckie euro w Polsce. Ja głupotę jeszcze jakoś potrafię zrozumieć. Nie każdemu bozia daje po równo. Ale hipokryzja mnie brzydzi najbardziej. Już znikam z tego wątku. Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 39 minut temu, terracan1929 napisał: A co do Batyra, to nie on wygrał, a Rafał przegrał. A raczej przegrała Polska. Poprzez fatalne decyzje personale Tuska. Każdy inny kandydat, nie kojarzący się z wielkomiejską elytą, establishmentem wygrałby, z wyłudzaczem mieszkań "na opiekuna", w cuglach. Właśnie Odpisz, cytując
sonique Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu (edytowany) Możemy z chińskich samochodów się śmiać, udawać, że ich nie ma, umniejszać rewolucji, którą właśnie zapoczątkowały (przynajmniej w UE), lub przyjąć fakty i spojrzeć na sytuację chłodno. Po tym całym wejściu chińskich samochodów z ogromnym przytupem, widzę, że czynnikiem mogącym kogokolwiek zainteresować tą osobliwą motoryzacją jest tylko i wyłącznie cena. Te samochody innych plusów dla mnie nie mają (są wtórne stylistycznie i mało odkrywcze technologicznie). A jak cena, to tylko w tym sektorze, gdzie elastyczność popytu na jej zmianę jest duża. Moim zdaniem, niektóre marki mogą się już zwijać, inne - spać spokojnie. Patrząc na poniższy spis firm: parter zniknie szybko, pierwsze piętro odnotuje poważne straty - kilka firm pożegnamy. Na drugim piętrze wiele się nie zmieni - tu elastyczność na zmianę ceny jest mała. Piętro trzecie i czwarte - bez zmian. Pytanie tylko czy UE powinna spokojnie patrzeć jak obce ideologicznie państwo realizuje kosztem Europejczyków swoje cele długoterminowe. Bo raczej nie o motoryzację tu chodzi. Edytowano 1 godzinę temu przez sonique Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano 48 minut temu Napisano 48 minut temu 15 minut temu, sonique napisał: Pytanie tylko czy UE powinna spokojnie patrzeć jak obce ideologicznie państwo realizuje kosztem Europejczyków swoje cele długoterminowe. Bo raczej nie o motoryzację tu chodzi. Z pewnością masz rację. Pytanie,co UE realnie MOŻE zrobić w sytuacji,do której sama doprowadziła? Pamiętam sytuację sprzed lat ,gdy Chińczycy na targach, chyba w Szanghaju, zaprezentowali ordynarne podróby niemieckich samochodów. Mercedes zapowiedział kroki prawne,z których wycofał się jeszcze szybciej niż zapowiedział. Pewnie towarzysze z KPCh dali do zrozumienia, że firmę mogą czekać niespodziewane problemy na chińskim rynku,gdzie sprzedawał się wtedy znaczny wolumen klasy S , głównie w wersji Maybach. Inni europejscy producenci tylko się przyglądali i gładko przełknęli gorzką pigułkę. Co do naszej UE, to od lat zajmuje się głównie pchaniem kija w szprychy europejskiej motoryzacji. Nie sądzę,aby nastąpiło cokolwiek,poza szumnymi zapowiedziami,apelami ,itd. . Niestety, towarzysze z Brukseli za bardzo oderwali się od realiów życia przeciętnego Europejczyka- zapewnili sobie godne wynagrodzenia i ekspresowe emerytury na koszt europejskiego podatnika. A ci najbardziej szkodliwi, są bardziej nieusuwalni niż ich ideowi bracia z KPCh ,czy Korei Północnej. Tam przynajmniej od czasu do czasu następują czystki. 1 Odpisz, cytując
leoś Napisano 19 minut temu Napisano 19 minut temu @ sonique , przez 150 lat europa realizowała swoje cele kosztem chińczyków. A teraz karta się odwróciła,a może raczej patrząc na szerszy kontekst historyczny powróciła do normy. Chiny są mocarstwem i kropka. A europejczycy powinni się zabrać do roboty bo cłami i normami ekologicznymi dobrobytu nie obronią. Odpisz, cytując
Artur Brol Napisano 13 minut temu Napisano 13 minut temu 13 godzin temu, il Dottore napisał: Dzięki mnie masz Pana Prezydenta Nawrockiego! Strach pomysleć co by było, gdyby zwalił się nam na łeb Rafauek. Mało to Polska przeżyła nieszczęść? Tego to Ci sie jako zasluga nie policzy, wiec bym sie nie chwalil 😁 Zalezy Ci na przyszlosci kraju, i wybierasz na prezydenta kibola, oszusta i czlowieka niby startujacego jako niezalezny kandydat, a tak naprawde bedacego znow nastepna marionetka PISu i im podobnych? Dziwnie to troske o kraj okazujesz. 13 godzin temu, il Dottore napisał: Zwisa mi to swobodnym leszczem. Ważne, że wetuje, przynajmniej te najbardziej szkodliwe uśmiechnięte ustawy. Przecież Rafauek by podpisywał cały ten syf jak leci i Poska stałaby się krajem niemożliwym do życia. A jak Duda podpisywal, wszystko jak leci, to bylo ok? Odpisz, cytując
Recommended Posts