radek-trojek Napisano 2 maja 2023 Udostępnij Napisano 2 maja 2023 Cześć. Ja już dawno zgłupiałem czym więcej czytam tym mniej jestem zdecydowany, a miało być szybko i bezboleśnie. Budżet 4-5k Miało być urządzenie all in one z listy niżej oczywiście pomijam cd Audiolab 6000 Play Marantz PM 7000 N Denon PMA 900 HNE Teraz zastanawiam się nad jakimś wzmakiem i Wiim Pro. Miasto moje to dziura nic nie zobaczę nawet o posłuchaniu i doradzeniu nie ma mowy. Jestem leniwy rozbudowywał systemu nie będę na pewno. Grać będzie z OliRoth40 Tak na szybko co z tego będzie najlepszym wyborem. Cyrus One plus Wiim Pro i coś do sterowania zamiast telefonu czy taki Marantz PM 7000 zagra lepiej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 2 maja 2023 Udostępnij Napisano 2 maja 2023 A jaki wzmacniasz masz teraz? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radek-trojek Napisano 2 maja 2023 Autor Udostępnij Napisano 2 maja 2023 Nie mam nic miałem Yamahę RX 771 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 2 maja 2023 Udostępnij Napisano 2 maja 2023 No to skup się na funkcjonalności. Szczególnie aplikacji do odtwarzania. Ponoć Audiolab ma słabą. Nie wiem jak Heos Denona i Marantza. Może niech użytkownicy się wypowiedzą. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radek-trojek Napisano 2 maja 2023 Autor Udostępnij Napisano 2 maja 2023 Tak właśnie na tym mi zależy najbardziej bo będzie to użytkować również małżonka. Najlepiej jakby by ładnie grało i było proste w obsłudze (Tidal Spotify , net radio) oczywiście w tym budżecie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MacieQ Napisano 2 maja 2023 Udostępnij Napisano 2 maja 2023 (edytowany) Heos idealny nie jest ale to co na obrazku obsługuję bezproblemowo chociaż trzeba się przyzwyczaić do kilku rzeczy w przypadku obsługi Tidal-a i Amazona Edytowano 2 maja 2023 przez Aprox Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radek-trojek Napisano 2 maja 2023 Autor Udostępnij Napisano 2 maja 2023 Szkoda, że się nie otwiera. Wiecie zawsze człowiek kombinuje jak ugrać najwięcej w tym budżecie. Najlepiej jakby jedna skrzynka obsłużyła wszystko, ale jak wzmak i Streemer da mi więcej to czemu nie.... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomasz1w Napisano 2 maja 2023 Udostępnij Napisano 2 maja 2023 Bluesound Powernode. 3 w 1 i super apka. Bardzo dobry wybór IMHO i można kupić nowy poniżej 4K. Na półce zajmuje bardzo mało miejsca i dobrze wygląda. Jak ktoś chce pilota (swoją drogą jest bardzo elegancki i poręczny), to można go dokupić poniżej 300 zł, żeby co chwila nie odpalać tableta czy telefonu do zmiany utworu lub głośności. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daniel09 Napisano 2 maja 2023 Udostępnij Napisano 2 maja 2023 Ja wybrałem Denon 900hne , obsługa apki nie stwarza problemów , dzwięk jak na tą wartość bardzo dobry , muzykalne przestrzenne granie muzy różnego gatunku. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radek-trojek Napisano 2 maja 2023 Autor Udostępnij Napisano 2 maja 2023 Też Biorę Denona pod uwagę trochę mały wyświetlacz tylko a i Denon i Marantz są na tej samej apce . Różnica mała w cenie ciekawe jak w dźwięku Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daniel09 Napisano 2 maja 2023 Udostępnij Napisano 2 maja 2023 (edytowany) Nie porównywałem Denon z Marantz , co do wyświetlacza to to wystarcza do skonfigurowania urządzenia . Aplikacja Heos jest obsługiwana z telefonu i tu mamy potrzebne ustawienia. Edytowano 2 maja 2023 przez Daniel09 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubus72 Napisano 2 maja 2023 Udostępnij Napisano 2 maja 2023 Bierz Marantza PM7000N. O klasę przewyższa tego Denona. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MacieQ Napisano 2 maja 2023 Udostępnij Napisano 2 maja 2023 2 godziny temu, Kubus72 napisał: Bierz Marantza PM7000N. O klasę przewyższa tego Denona. O klasę ??? 🤔 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubus72 Napisano 3 maja 2023 Udostępnij Napisano 3 maja 2023 Level wyżej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radek-trojek Napisano 3 maja 2023 Autor Udostępnij Napisano 3 maja 2023 Ok Odnośnie sterowania korzystacie z telefonu czy jakiś oddzielny dedykowany np. tablet tylko do danego sprzętu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MacieQ Napisano 3 maja 2023 Udostępnij Napisano 3 maja 2023 1 godzinę temu, Kubus72 napisał: Level wyżej. A dokładniej ??? 🤔 ...co świadczy o owej "klasie wyżej" ??? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 3 maja 2023 Udostępnij Napisano 3 maja 2023 Heos nie jest idealny ale i tak znacznie lepszy od DTS Ply Fi. Zatem 6000Play odpada. Jak coś to 6000A + Wiim Sprawdź jeszcze Cambridge AXR 100 + Wiim moim zdaniem on się fajne wpasuje w dźwięk tych Roth. Albo Cyrus One Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radek-trojek Napisano 3 maja 2023 Autor Udostępnij Napisano 3 maja 2023 O 40 minut temu, Piotr Sonido napisał: Heos nie jest idealny ale i tak znacznie lepszy od DTS Ply Fi. Zatem 6000Play odpada. Jak coś to 6000A + Wiim Sprawdź jeszcze Cambridge AXR 100 + Wiim moim zdaniem on się fajne wpasuje w dźwięk tych Roth. Albo Cyrus One Nie brałem pod uwagę CA ale spojrzę i w ten kierunek 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubus72 Napisano 3 maja 2023 Udostępnij Napisano 3 maja 2023 2 godziny temu, radek-trojek napisał: Ok Odnośnie sterowania korzystacie z telefonu czy jakiś oddzielny dedykowany np. tablet tylko do danego sprzętu. Aplikacją Heos w telefonie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 3 maja 2023 Udostępnij Napisano 3 maja 2023 Masz apkę Heosa na telefon albo apkę Wiim też na telefon Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubus72 Napisano 3 maja 2023 Udostępnij Napisano 3 maja 2023 1 godzinę temu, Aprox napisał: A dokładniej ??? 🤔 ...co świadczy o owej "klasie wyżej" ??? Słuchałem Denona i Marantza, ale moje paczki to APC8, także zupełnie inne niż twoje. Marantz z APC8 wypadł dla mnie świetnie. Muzykalny, uniwersalny. Ale za chwilę będę chciał pójść półkę wyżej i zmienic wzmacniacz. W tej chwili szukam gramofonu do 3 tys zł. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 3 maja 2023 Udostępnij Napisano 3 maja 2023 Na pewno warto spojrzeć w stronę Octavio Stream, do tego w zależności od preferencji może być to dość jasny, techniczny Cambridge AXR100, ciepły Magnat MR 780 lub uniwersalny i bardzo muzykalny Audiolab 6000A. Octavio Stream korzysta z bardzo podobnej aplikacji co WiiM, ale z mojego doświadczenia działa on lepiej i szybciej, zwłaszcza przy Connectach Tidala i Spotify. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radek-trojek Napisano 3 maja 2023 Autor Udostępnij Napisano 3 maja 2023 22 minuty temu, Q21 napisał: Na pewno warto spojrzeć w stronę Octavio Stream, do tego w zależności od preferencji może być to dość jasny, techniczny Cambridge AXR100, ciepły Magnat MR 780 lub uniwersalny i bardzo muzykalny Audiolab 6000A. Octavio Stream korzysta z bardzo podobnej aplikacji co WiiM, ale z mojego doświadczenia działa on lepiej i szybciej, zwłaszcza przy Connectach Tidala i Spotify. Dzięki teraz już mam całkiem mętlik w głowie. Marantz i Audiolab mają wbudowanego daca chyba w miarę dobrego. Audiolab czy pociągnie Rothy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrZ Napisano 3 maja 2023 Udostępnij Napisano 3 maja 2023 Dnia 2.05.2023 o 17:49, radek-trojek napisał: Cześć. Ja już dawno zgłupiałem czym więcej czytam tym mniej jestem zdecydowany, a miało być szybko i bezboleśnie. Budżet 4-5k Miało być urządzenie all in one z listy niżej oczywiście pomijam cd Audiolab 6000 Play Marantz PM 7000 N Denon PMA 900 HNE Teraz zastanawiam się nad jakimś wzmakiem i Wiim Pro. Miasto moje to dziura nic nie zobaczę nawet o posłuchaniu i doradzeniu nie ma mowy. Jestem leniwy rozbudowywał systemu nie będę na pewno. Grać będzie z OliRoth40 Tak na szybko co z tego będzie najlepszym wyborem. Cyrus One plus Wiim Pro i coś do sterowania zamiast telefonu czy taki Marantz PM 7000 zagra lepiej. Jeśli puści Cię budżet to zobacz na cxa61 albo cxa81 plus do tego streamer (tu już możesz wrzucić kilka). Zagra to wg mojego ucha całkiem przyjemnie. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 4 maja 2023 Udostępnij Napisano 4 maja 2023 12 godzin temu, radek-trojek napisał: Audiolab czy pociągnie Rothy Bez problemu. Nie są to ciężkie kolumny do napędzenia Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts