Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Mam pytanie do posiadaczy M3si.  Gdy jest cicho (bez muzyki) i pilotem regulujecie głośność to słychać pracę potencjometru? U mnie gdy pilotem zaczynam robić głośniej i ciszej, w momencie gdy "gałka" zmienia położenie słychać lekki szmer. Wydobywa on się ze wzmacniacza, nie z kolumn.  Dodam, że gdy robię głośniej/ciszej ręcznie zmieniając pozycję potencjometru to nic nie szumi/trzeszczy. 

Druga sprawa to szum w głośnikach w momencie gdy wzmacniacz jest włączony (bez muzyki) i rozkręcę potencjometr na +- 11-12 godzinę to z kolumn wydobywa się szum.

Napisano
54 minuty temu, Miras23 napisał:

Chyba Musical zszedł na p...y :)

A tak serio, to na każdym źródle jest taki efekt? Podłączałeś inne jakieś rzeczy?

gram na tą chwilę tylko z USB z tego powodu, że nie posiadam innych źródeł na tą chwilę. Za streamer robi HP T630 z Volumio premium.

Napisano
29 minut temu, Gaara Mat napisał:

gram na tą chwilę tylko z USB z tego powodu, że nie posiadam innych źródeł na tą chwilę. Za streamer robi HP T630 z Volumio premium.

przepraszam za błędy i nie schlujną wypowiedź.. Zmęczony już człowiek o tej porze (;

Napisano

Wiele ma ale nie wszystkie.

Prawda jest taka że faktycznie Musical mimo że nadal trzyma poziom to nie jest robiony jak dawne.

Praca silniczka jest do wyeliminowania. No ale dali taki i to faktycnzie norma. Szum z kolumn też, aczkolwiek wiele wzmaków tego nie ma.

Tak czy siak to nie jest awaria.

Napisano
10 godzin temu, Gaara Mat napisał:

Druga sprawa to szum w głośnikach w momencie gdy wzmacniacz jest włączony (bez muzyki) i rozkręcę potencjometr na +- 11-12 godzinę to z kolumn wydobywa się szum.

Mój egzemplarz też tak miał, podobno jest to normlane....

• 3 weeks later...
Napisano

Witam, 

Przepraszam za odgrzewanie kotleta, ale nie daje mi to spokoju.

Nigdzie w necie nie mogę znaleźć dokładnego modelu DAC'a jaki jest w tym wzmacniaczu zastosowany. Jest to jakiś Wolfson.

Porównywał ktoś tego DAC'a w M3si do ESS ES9038Q2M DAC, który siedzi w Toppingu dx3pro+ ?

Napisano

Cześć, tak jak już pisałem na sąsiednim forum - nie porównywałem 1:1, ale Topping będzie neutralniejszy, bardziej techniczny. Szukając czegoś nieco cieplejszego warto spojrzeć w stronę E30, czy iFi Zen DACa V2.