Gaara Mat Napisano 18 maja 2023 Udostępnij Napisano 18 maja 2023 Mam pytanie do posiadaczy M3si. Gdy jest cicho (bez muzyki) i pilotem regulujecie głośność to słychać pracę potencjometru? U mnie gdy pilotem zaczynam robić głośniej i ciszej, w momencie gdy "gałka" zmienia położenie słychać lekki szmer. Wydobywa on się ze wzmacniacza, nie z kolumn. Dodam, że gdy robię głośniej/ciszej ręcznie zmieniając pozycję potencjometru to nic nie szumi/trzeszczy. Druga sprawa to szum w głośnikach w momencie gdy wzmacniacz jest włączony (bez muzyki) i rozkręcę potencjometr na +- 11-12 godzinę to z kolumn wydobywa się szum. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miras23 Napisano 18 maja 2023 Udostępnij Napisano 18 maja 2023 Chyba Musical zszedł na p...y A tak serio, to na każdym źródle jest taki efekt? Podłączałeś inne jakieś rzeczy? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpomis Napisano 18 maja 2023 Udostępnij Napisano 18 maja 2023 @Gaara Mat - M3si i M2si które miałem u siebie też tak miały. Przy podgłaśnianiu słychać pracę silniczka w potencjometrze. Co do szumu z kolumn - to normalne przy dużym wzmocnieniu i wiele wzmacniaczy tak ma. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gaara Mat Napisano 18 maja 2023 Autor Udostępnij Napisano 18 maja 2023 54 minuty temu, Miras23 napisał: Chyba Musical zszedł na p...y A tak serio, to na każdym źródle jest taki efekt? Podłączałeś inne jakieś rzeczy? gram na tą chwilę tylko z USB z tego powodu, że nie posiadam innych źródeł na tą chwilę. Za streamer robi HP T630 z Volumio premium. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gaara Mat Napisano 18 maja 2023 Autor Udostępnij Napisano 18 maja 2023 29 minut temu, Gaara Mat napisał: gram na tą chwilę tylko z USB z tego powodu, że nie posiadam innych źródeł na tą chwilę. Za streamer robi HP T630 z Volumio premium. przepraszam za błędy i nie schlujną wypowiedź.. Zmęczony już człowiek o tej porze (; Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 19 maja 2023 Udostępnij Napisano 19 maja 2023 Wiele ma ale nie wszystkie. Prawda jest taka że faktycznie Musical mimo że nadal trzyma poziom to nie jest robiony jak dawne. Praca silniczka jest do wyeliminowania. No ale dali taki i to faktycnzie norma. Szum z kolumn też, aczkolwiek wiele wzmaków tego nie ma. Tak czy siak to nie jest awaria. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pekin Napisano 19 maja 2023 Udostępnij Napisano 19 maja 2023 10 godzin temu, Gaara Mat napisał: Druga sprawa to szum w głośnikach w momencie gdy wzmacniacz jest włączony (bez muzyki) i rozkręcę potencjometr na +- 11-12 godzinę to z kolumn wydobywa się szum. Mój egzemplarz też tak miał, podobno jest to normlane.... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gaara Mat Napisano 4 czerwca 2023 Autor Udostępnij Napisano 4 czerwca 2023 Witam, Przepraszam za odgrzewanie kotleta, ale nie daje mi to spokoju. Nigdzie w necie nie mogę znaleźć dokładnego modelu DAC'a jaki jest w tym wzmacniaczu zastosowany. Jest to jakiś Wolfson. Porównywał ktoś tego DAC'a w M3si do ESS ES9038Q2M DAC, który siedzi w Toppingu dx3pro+ ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpomis Napisano 4 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 4 czerwca 2023 W M3si siedzi Burr Brown PCM1781. Topping jak to Topping. Zagra pewnie jaśniej, bardziej detalicznie, z cyfrową naleciałością na wysokich. Nie porównywałem ich bezpośrednio. Źródło: https://m.sklep.rms.pl/img/product_media/14001-15000/M3si_Hi_Fi_Choice.pdf https://audiohanoihifi.com/ampli-musical-fidelity-m3si-p3332.html 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 5 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 5 czerwca 2023 Tak. Topping zagra dokładniej, bardziej analitycznie, jaśniej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 6 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 6 czerwca 2023 Cześć, tak jak już pisałem na sąsiednim forum - nie porównywałem 1:1, ale Topping będzie neutralniejszy, bardziej techniczny. Szukając czegoś nieco cieplejszego warto spojrzeć w stronę E30, czy iFi Zen DACa V2. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 6 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 6 czerwca 2023 No to neutralniejszy czy techniczny? To chyba nie sa synonimy? Ale zgadzam się. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 6 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 6 czerwca 2023 Dla mnie nie są. Barwa jest bardziej neutralna, zacięcie w prezentacji detali bardziej techniczne 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 7 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 7 czerwca 2023 Hehe. Idź do polityki Więcej zarobisz Żarcik weekendowy. Daje plusika Pozdrawiam Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts