Bart80 Napisano 14 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 14 czerwca 2023 Doradzicie coś do zestawu jak w tytule? Na razie mam podpięte zwykłe kable marketowe 2x2,5 które lata temu dostałem za free, ale wiadomo, że to do zmiany, co nie zmienia faktu że i tak jestem zadowolony z dźwięku. Rozumiem, że usłyszę różnicę hehe. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 14 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 14 czerwca 2023 6 minut temu, Bart80 napisał: i tak jestem zadowolony z dźwięku. To nie zmieniaj. 6 minut temu, Bart80 napisał: Rozumiem, że usłyszę różnicę hehe. Raczej wątpliwe. Jeśli już to "usłyszysz". Dla wielu taka podnieta jest warta wydania pieniędzy. Z technicznego punktu widzenia nie ma jednak sensu. Red Pill or Blue Pill? Twój wybór. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bart80 Napisano 14 czerwca 2023 Autor Udostępnij Napisano 14 czerwca 2023 3 minuty temu, Kraft napisał: To nie zmieniaj. Raczej wątpliwe. Jeśli już to "usłyszysz". Dla wielu taka podnieta jest warta wydania pieniędzy. Z technicznego punktu widzenia nie ma jednak sensu. Red Pill or Blue Pill? Twój wybór. Pytanie czy dźwięk nie będzie jeszcze lepszy, ale rozumiem, że uważasz że kable nie mają większego znaczenia. Nie mam parcia na to by wydawać kupę kasy na kable. Jeśli jednak kupię inne, czyli jakieś beztlenowe cu np Klotz LY225S i nie usłyszę różnicy to przyznam to. Właśnie jestem ciekaw - wydać te kilkadziesiąt zł ( potrzebuje łącznie ok 5 metrów) i tylko żeby się przekonać. Bo jeśli różnicę usłyszę, to też będę wiedział na przyszłość, że ten temat będzie dla mnie otwarty. Dodam dla jasności że teraz moje kable to zwykłe CCA:) czyli w większości aluminium. A jak wiemy miedź jest lepszym przewodnikiem, a już na pewno bardziej trwałym:) to tak na logikę coś to może dać. Rozumiem zagwozdki typu, czy dodatek srebra do miedzi, albo jakiegoś tam grafitu ( tu już szczerze wątpię) stworzy jakąś wartość dodaną. Oczywiście nie mam prawa nie twierdzić że ktoś wychwytuje te wszystkie niuanse, nie siedzę w czyjejś głowie, nie mam możliwości jak tego sprawdzić. Może i tak jest. aha czy aby nie wystarczą 2x1,5? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 14 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 14 czerwca 2023 22 minuty temu, Bart80 napisał: aha czy aby nie wystarczą 2x1,5? Wystarczą. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 27 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 27 czerwca 2023 Cześć I jak się skończyło? Czy coś zakupiłes? Nawet do tak prostego zestawu, warto kupić jakiś przyzwoity przewód głośnikowy, Nie drogi, bo za niespełna 22 zł za metr dostaniesz z naszej oferty Audioquesta Slip 16/2 https://www.tophifi.pl/przewody/przewody-glosnikowe/audioquest-slip-db-16-2-bia.html O tym przewodzie już trochę było, więc polecamy go z czystym sumieniem (jeśli jeszcze niczego nie zakupiłeś Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał Gałązka Napisano 30 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 30 czerwca 2023 Najważniejsze byś wziął miedź beztlenową bo faktycznienaktualny kabel nie grzeszy jakością;) ale najprostsza sprawa, zadzwoń do jakiegoś sklepu, wypożycz sobie pro kable i sam sprawdż;) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 1 lipca 2023 Udostępnij Napisano 1 lipca 2023 Ja uparcie będę Real Cable polecał w rozmiarze 2,5mm2. Póki co nie zepsuły dźwięku w żadnym systemie. Quadral daje je do środka wyższych modeli kolumn. Tanie, dobre Klotza odradzam zdecydowanie... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
terracan1929 Napisano 1 lipca 2023 Udostępnij Napisano 1 lipca 2023 11 godzin temu, marcinmarcin napisał: Klotza odradzam zdecydowanie... bo...? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 1 lipca 2023 Udostępnij Napisano 1 lipca 2023 Ja tam w kable nie wierze ale tak na wypadek gdyby sie okazalo ze sie myle nigdy nievkupuje najtańszych 😁 Używam z Melodiki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 2 lipca 2023 Udostępnij Napisano 2 lipca 2023 (edytowany) 12 godzin temu, terracan1929 napisał: bo...? Bo ma mnostwo złych opini, a jedyne USB które mi źle działało to było własnie od nich. Z wyglądu gorzej niż drukarkowe, a jakość dźwięku (nie wiem jakim cudem) siadała na nim całkowicie. Miałem różne, bardzo drogie kable na testy - Real gra przynajmniej tak samo dobrze, jak nie lepiej, choć głośnikowe niewiele wnoszą, w przeciwieństwie do RCA. Edytowano 2 lipca 2023 przez marcinmarcin Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts