AudioTube Napisano 15 godzin temu Udostępnij Napisano 15 godzin temu 16 minut temu, Radek Kostrzewski napisał: analogowym To termin 🔑 „Wyjście” i jego jakość - pomysł wykonania determinuje brzmienie. Ale rozumiem wojenkę na R2R kontra reszta. A do tego jeszcze półeczki cenowe. Pytałeś Radku w jakimś wątku o wpływ lamp na rozdzielczość brzmienia. Poza tym, że termin rozdzielczość jest najdelikatniej mówiąc nic nie mówiący, choć bardzo interesujący dla forumowiczów. Posiadam monobloki na 2A3. To brzmienie robi klimat. Można zrobić „wow”, granie środkiem lub zrównoważone. Dwie pary 2A3 i dwie pary sterujących. Za 1800 złotych a brzmienie jak ze trzech wzmacniaczy. I to właśnie jest wartością dodaną niektórych tzw „lamp” Za tzw rozdzielczość brzmienia „obwiniałbym” kolumny na driverach Bliesma. Top tzw rozdzielczości. Pokazują wszystko, bez czarowania. Ale i bez chamstwa. Przetwornik na zdjęciu dostał kondensatory Charcrofty. Nikomu i nic nie mówiący termin. I tym lepiej. Zostańmy przy wojence R2R kontra reszta. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 14 godzin temu Udostępnij Napisano 14 godzin temu (edytowany) 1 godzinę temu, tomski napisał: Google nie boli Po AES gra ciut gorzej jak po I2S. O czym pisałem wyżej z resztą .... Może nie boli, tylko szkoda mi czasu wolę zapytać. 🙃, jak już chcesz się "pstrykać", to mogłeś Google zapytać jak się pisze zresztą, bo taka forma jakiej użyłeś jest poprawna w innym kontekście i formie zdania 😉 Dziwne, że po A#S/EBU gra gorzej, cóż... 2 godziny temu, audiowit napisał: Nie Jacku. Czytaj uważnie posty. Nie mam czasu czytać wszystkie posty, kiedy jestem zajęty 😉 Edytowano 14 godzin temu przez DiBatonio Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomski Napisano 14 godzin temu Udostępnij Napisano 14 godzin temu 1 minutę temu, DiBatonio napisał: mogłeś Google Mogłem, ale szkoda mi czasu było. Wolałem zrobić błąd 1 minutę temu, DiBatonio napisał: A#S/EBU gra gorzej Niema dużej różnicy ale słychać. Jest ciut gorsza kontrola dołu i jest trochę mniej konturowo. Gra ciut bardziej miękko. Po I2S, obraz dźwięku jest trochę bardziej wyostrzony. Pojedyncze dźwięki są bardziej czytelne. Jest łatwiej zobrazować sobie scenę, po AES jest jakby trochę bardziej zamazana. Ale to są naprawdę małe różnice. Podejrzewam ze na słabszych kolumnach/słuchawkach tego bym nie usłyszał. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 14 godzin temu Udostępnij Napisano 14 godzin temu 1 minutę temu, tomski napisał: Ale to są naprawdę małe różnice. Podejrzewam ze na słabszych kolumnach/słuchawkach tego bym nie usłyszał. Być może, zależy też co to był za kabel AES EBU, a jaki był i2s. A nieeee, czekaj to cyfrowe kable, nie może być różnicy 🤭 4 minuty temu, tomski napisał: Mogłem, ale szkoda mi czasu było. Wolałem zrobić błąd No cóż...🤭 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomski Napisano 14 godzin temu Udostępnij Napisano 14 godzin temu 10 minut temu, DiBatonio napisał: Być może, zależy też co to był za kabel AES EBU, a jaki był i2s. A nieeee, czekaj to cyfrowe kable, nie może być różnicy 🤭 oba dobre Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts