Piotr Sonido Napisano 19 lipca 2023 Udostępnij Napisano 19 lipca 2023 19 godzin temu, Chyba Miro 84 napisał: Może zdecyduj sie czy mowa o PL, czy UK. To był przykład że tam jest inaczej. Cały czas mówie o tym samym. Ale zostawmy już to. 18 godzin temu, Chmarski napisał: Również myślałem o Focal Chora 826 No i dobrze że nie poszło w tą stronę:) 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano 19 lipca 2023 Udostępnij Napisano 19 lipca 2023 Dnia 8.07.2023 o 17:18, mar77a napisał: by pokój ok. 23m był prawidłowo wypełniony. Czy siedzisz w jednym miejscu/sweet spot, czy tak jak popadnie, gdziekolwiek w pokoju i wszędzie ma być „dobrze”. Jestem ciekawy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 19 lipca 2023 Udostępnij Napisano 19 lipca 2023 7 godzin temu, Piotr Sonido napisał: dobrze że nie poszło w tą stronę:) Nie są takie złe, jak ktoś lubi ten typ grania 😉 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chmarski Napisano 19 lipca 2023 Udostępnij Napisano 19 lipca 2023 45 minut temu, marcinmarcin napisał: Nie są takie złe, jak ktoś lubi ten typ grania 😉 Jakoś mi szczęśliwie nie podeszły 😎 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 20 lipca 2023 Udostępnij Napisano 20 lipca 2023 16 godzin temu, marcinmarcin napisał: Nie są takie złe, jak ktoś lubi ten typ grania 😉 E no troche są Ale tu się akurat udało że nie podeszły Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mar77a Napisano 20 lipca 2023 Autor Udostępnij Napisano 20 lipca 2023 23 godziny temu, AudioTube napisał: Czy siedzisz w jednym miejscu/sweet spot, czy tak jak popadnie, gdziekolwiek w pokoju i wszędzie ma być „dobrze”. Jestem ciekawy. Dziwne pytanie 😅 Jasne, że nie siedzę w jedynie w sweet spocie gdy słucham muzyki Zdaję sobie jednak sprawę, że ciężko będzie uzyskać „dobre” (xD) brzmienie w każdym punkcie pokoju 😅 No cóż.. próbować warto 😇 Apropo: wciąż siedzę na dyżurach więc odsłuchy będą jutro 👌🤗 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano 20 lipca 2023 Udostępnij Napisano 20 lipca 2023 1 godzinę temu, mar77a napisał: Jasne, że nie siedzę w jedynie w sweet spocie gdy słucham muzyki A bo ja owszem. Tylko tam mam „audionirwanę”. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mar77a Napisano 10 sierpnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 10 sierpnia 2023 A więc po długiej nieobecności udało mi się wyszarpać nieco czasu na odsłuchy kilku par sprzętu Zaskoczenia nie ma: wszystko zależy od konkretnych konfiguracji, choć zestawy - podstawkowce z subem, oczywiście potrzebują porządnej ręki by zabrzmiało to tak spójnie jak w przypadku podłogowych (ale da się) Mówią, że licho nie śpi.. Coś w tym jest bo akurat cholerstwo weszło mi w trzewia i nie chce odpuścić zakupu Sonusów Faber Lumina II (w tym przypadku nie słyszałem ich z subem). W połączniku z Rotelem a11 tribute gra to bardzo emocjonalnie, angażująco i przede wszystkim muzykalnie. No właśnie.. muszę teraz chyba ogarnąć zew. DAC bo rotel nie ma wejść cyfrowych do połączenia ze streamerem ale to już wątek na założenie innego tematu. W niedługim czasie popróbuję suby do zestawu więc jeśli macie propozycje to chętnie wysłucham Myślałem o czymś w rodzaju SVS lub Rel (budżet do 1800zł z włączeniem oczywiście używanych). Miejsce odsłuchu to ok. 23m2 (ale sufit jest dość wysoko, ok. 3.25m). Nie chcę bułowatego basu a fajnego dopełnienia, sprężystego kiedy trzeba i "obecnego w pomieszczeniu". Ten z sonusów mi bardzo odpowiada, tylko jego skala jest oczywiście niewystarczająca. Z góry dzięki za pomoc ❤️👌🏼 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chmarski Napisano 10 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 10 sierpnia 2023 12 godzin temu, mar77a napisał: nie chce odpuścić zakupu Sonusów Faber Lumina II Jak masz możliwość to sprawdź jeszcze Opera Prima 2015. Monitory z bardzo fajnym basem. Może nie będziesz do nich potrzebował suba. No i jeszcze zostają podłogówki Lumina V zamiast Lumina II z subem skoro brzmienie Lumin Ci tak podeszło. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 10 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 10 sierpnia 2023 MA Gold 100 5 G też ma przyjemny bas, jedynie jego brzmienie jest, że tak powiem ciemne. Jeśli nie za drogie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 10 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 10 sierpnia 2023 Sonneto 2 też całkiem przyjemnie brzmi, może delikatnie więcej basu by mu się przydało. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chmarski Napisano 10 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 10 sierpnia 2023 Skoro jesteś zainteresowany Luminami, to pewnie widziałeś ten film na YT: Lumina II vs Lumina V 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mar77a Napisano 10 sierpnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 10 sierpnia 2023 1 godzinę temu, Chmarski napisał: No i jeszcze zostają podłogówki Lumina V zamiast Lumina II z subem skoro brzmienie Lumin Ci tak podeszło. Lumina V to już ok. 10 tys zł, Luminy II z subem to ok. 6-7 tys (jeśli patrzymy na nowe). Prawie dwukrotność w cenie 😬 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chmarski Napisano 10 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 10 sierpnia 2023 Przed chwilą, mar77a napisał: Lumina V to już ok. 10 tys zł, Luminy II z subem to ok. 6-7 tys (jeśli patrzymy na nowe). Prawie dwukrotność w cenie 😬 To sprawdź te Opery. Sub według mnie na razie nie powinien być do nich potrzebny. A grają chyba jeszcze fajniej niż Luminy II. Przynajmniej dla mnie. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mar77a Napisano 11 sierpnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 11 sierpnia 2023 7 godzin temu, Chmarski napisał: To sprawdź te Opery. Sub według mnie na razie nie powinien być do nich potrzebny. A grają chyba jeszcze fajniej niż Luminy II. Przynajmniej dla mnie. Postaram się je złapać do odsłuchu ❤️👌 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mar77a Napisano 17 sierpnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 17 sierpnia 2023 (edytowany) Ostatecznie mam zestaw Sonus Faber Lumina II, Audiolab 6000a, Wiim mini. Brzmią przyjemnie i prawie jak chciałem (Audiolab jest przejrzysty, całkiem muzykalny ale delikatnie zbyt mało żywiołowy - wstępnie zostaje, z czasem na pewno będzie upgrade). Czuję niedostatek wypełnienia niskich częstotliwości (czego byłem świadomy). Sam bas jest sprężysty, przyjemny ale zdecydowanie niewystarczajacy w tej przestrzeni (ok 25m2) przyda się wsparcie. Czy brać pod uwagę suby pokroju Rel t0? Budżet aktualnie to ok. 1800-2000zł (nowy) 🤔 Edytowano 17 sierpnia 2023 przez mar77a Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 17 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 17 sierpnia 2023 Tzero to fajna opcja, ale nie wiem, czy da Ci to, czego oczekujesz. Fakt faktem, Luminy II nisko nie schodzą, ale TZero też nie ma potężnego zejścia. Warto byłoby pomyśleć nad dołożeniem do SVSa SB-1000 Pro lub Reli z linii HT. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts