Q21 Napisano 13 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 13 sierpnia 2023 Dobrą opcją jest też Ricable - https://www.q21.pl/ricable-custom-speaker-u40.html U nas bardzo często wybierany przewód Nieco taniej fajną opcją jest Chord - https://www.q21.pl/chord-c-screen-dostawa-gratis.html Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 14 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 14 sierpnia 2023 Polecamy sprawdzić od Nas Audioquest Rocket 11 https://www.tophifi.pl/przewody/przewody-glosnikowe/audioquest-rocket-11.html Często go używamy, sprawdza się w wielu systemach, gdzie potrzeba gęstości i dobrej dynamiki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 14 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 14 sierpnia 2023 Dnia 12.08.2023 o 22:59, Top Hi-Fi & Video Design napisał: Witaj, Do takiej konfiguracji nie potrzebujesz zbyt dużo inwestować. Zaproponuję Ci Audioquest Slip 14/4 https://www.tophifi.pl/przewody/przewody-glosnikowe/audioquest-slip-db-14-4.html Ceniony, przyjemny, gładki w przekazie. Od dłuższego czasu w ofercie i polecany przez wielu użytkowników. Ale po co Bi Wiring? Coś ten kabel nie schodzi Weż sobie taniego Oehlbacha. Dobry, tani a bardzo dobry Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 15 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 15 sierpnia 2023 19 godzin temu, Piotr Sonido napisał: Ale po co Bi Wiring? Coś ten kabel nie schodzi Weż sobie taniego Oehlbacha. Dobry, tani a bardzo dobry Ale nikt tu o biwiringu nie pisał. Wystarczy połączyć podwójnie żyły ze sobą. W zasadzie w każdym kablu od Audioquesta, trzeba spleść ze sobą żyły. Oczywiście można też zrobić bi-wiring. Co, kto woli. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 20 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 20 sierpnia 2023 No ale po co skoro stanardowy jest za połowe tej ceny? https://www.tophifi.pl/przewody/przewody-glosnikowe/audioquest-slip-db-16-2.html Kabel to Bi wiringu żeby łączyć żyły. No na prawde. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patryl1995 Napisano 9 października 2023 Autor Udostępnij Napisano 9 października 2023 Trochę mi się przedłużo z zakupem, dziękuję jeszcze raz wszystkim za pomoc, mam do kupienia po fajnej cenie za granicy monitory br2 tylko mam problem takiego modelu jeszcze nie widzialem jak na zdjęciach tylko wszystko jednolite a nie tutaj jakby na śruby Zapomniałem się czegoś spytać czy po podłączeniu kolumny w Bi wiring, coś zmieni w dźwięku i czy odczuje różnie w słuchaniu czy to kit fotomontaż jak to się mówi Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 9 października 2023 Udostępnij Napisano 9 października 2023 11 minut temu, Patryl1995 napisał: monitory br2 tylko mam problem takiego modelu jeszcze nie widzialem jak na zdjęciach tylko wszystko jednolite a nie tutaj jakby na śruby Bo to br2. Model bx2 jest bez frontowych śrub. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patryl1995 Napisano 9 października 2023 Autor Udostępnij Napisano 9 października 2023 Dziękuję bardzo Podłączając Monitor Audio bronze bx2 metodą bi wiring do Nad320i poczuje różnice i czy warto? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Charicki Napisano 9 października 2023 Udostępnij Napisano 9 października 2023 Możesz poczuć różnicę ale tylko dlatego że podłączając kolumnę dwoma przewodami zdejmiesz zworki które często są blaszane. Jeśli zastąpisz zworki przewodem z miedzi OFC możesz spokojnie podlaczyc kolumny pojedynczymi przewodami bez obawy o gorszą jakość dźwięku. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dwolski12 Napisano 31 maja Udostępnij Napisano 31 maja Witam, poleci ktoś kolumny aktywne w kwocie do 2500? Myślę o audio pro a36, ale widzę że tu ich nie polecacie. I konieczne muszą to być kolumny podłogowe. Głównie będzie to Netflix i troszkę muzyki. Fajnie jak by się udało z tego wyciągnąć bas Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 31 maja Udostępnij Napisano 31 maja 1 godzinę temu, dwolski12 napisał: Witam, poleci ktoś kolumny aktywne w kwocie do 2500? Myślę o audio pro a36, ale widzę że tu ich nie polecacie. I konieczne muszą to być kolumny podłogowe. Głównie będzie to Netflix i troszkę muzyki. Fajnie jak by się udało z tego wyciągnąć bas Mimo wszystko proponujemy posłuchać A38, to jest nowszy model, a nóż widelec może podejdą :)? Pamiętaj, że każdy użytkownik ma swoje preferencje. Zwróć uwagę ile dostajesz za 3200 zł https://www.tophifi.pl/multiroom/audio-pro/audio-pro-a38.html Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dwolski12 Napisano 31 maja Udostępnij Napisano 31 maja Troszkę jeszcze poszperałam i podobno Teufel Ultima 40 Active miażdżą audio pro. Co sądzicie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 3 czerwca Udostępnij Napisano 3 czerwca Dnia 31.05.2024 o 16:00, dwolski12 napisał: Witam, poleci ktoś kolumny aktywne w kwocie do 2500? Myślę o audio pro a36, ale widzę że tu ich nie polecacie. I konieczne muszą to być kolumny podłogowe. Głównie będzie to Netflix i troszkę muzyki. Fajnie jak by się udało z tego wyciągnąć bas Nieco droższą opcją, ale na pewno wartą sprawdzenia są Argon Audio Fenris A55. Fajne, żywe i energiczne brzmienie, HDMI ARC, Bluetooth, wejście gramofonowe, fajny design W razie czego zapraszam na odsłuch. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts