Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)
19 minut temu, kaczadupa napisał:

Nie wiem czy nie jest to jakaś nasza forma wymówki. Pamiętacie pewnie czasy młodości, gdy z Kolegami z osiedla kupowaliśmy kasety z muzyką i jak potem rozmawialiśmy o każdym utworze z tej kasety, jak razem tej muzyki słuchaliśmy. Tam nie było rozmów o sprzęcie audio czy akustyce a o pomiarach nikt nawet nie śnił. Dzieliśmy się ze sobą wrażeniami jakie daje nam muzyka a nie nowy sprzęt audio. Teraz mamy ogrom bardzo dobrego sprzętu a gdzieś zgubiliśmy to co mieliśmy kiedyś. 

To nie jest forma wymówki. Myślę że za dużo było przepychanek, podtekstów czy też wprost wjazdów personalnych. To zawsze "zabija" więzi lub utrudnia "nić" porozumienia. Najlepszy przykład "patrz" co się dzieje teraz w "ringu". Ja wiem że @pairtick i @audiowit już nigdy nie będą ze sobą w tzw. "życzliwości". Można próbować się pogodzić i schować urazy, jednak patrząc na to "wszystko" z boku jest to conajmniej...  wątpliwe 😔 

Wracając...  ja ( nie w necie - forum) mam dokładnie tak jak opisałeś powyżej. Wciąż temat muzyki i spotkania przy sprzecie. Najlepiej jak wpada "ziomek" i od progu z tekstem że ma nowe nuty do "obczajenia". Pal licho czy to trap, rap, klasyczna czy inne hardcory 😇 Nie jest to co prawda grono tak duże jak na forum ale... wystarczające. I najważniejsze że zawsze jest PEŁNA KULTURA ROZMOWY.

Edytowano przez Chyba Miro 84
Napisano
13 minut temu, kaczadupa napisał:

Nie wiem czy nie jest to jakaś nasza forma wymówki. Pamiętacie pewnie czasy młodości, gdy z Kolegami z osiedla kupowaliśmy kasety z muzyką i jak potem rozmawialiśmy o każdym utworze z tej kasety, jak razem tej muzyki słuchaliśmy. Tam nie było rozmów o sprzęcie audio czy akustyce a o pomiarach nikt nawet nie śnił. Dzieliśmy się ze sobą wrażeniami jakie daje nam muzyka a nie nowy sprzęt audio. Teraz mamy ogrom bardzo dobrego sprzętu a gdzieś zgubiliśmy to co mieliśmy kiedyś. 

I wyobraź sobie, że kolega mający dostęp do tzw. 'pieczątek' od wujka marynarza, pożyczał je nam do słuchania na zwykłych piezoelektrycznych gramofonach typu Artur 🤦‍♀️

21 minut temu, kaczadupa napisał:

Teraz mamy ogrom bardzo dobrego sprzętu a gdzieś zgubiliśmy to co mieliśmy kiedyś. 

Ja, wróciłem do tego właśnie fajnego brzmienia.

Napisano
28 minut temu, kaczadupa napisał:

Przypomniała mi się taka prosta piosenka Elektrycznych Gitar z tego czasu - Zdemolowane sklepy. 

Na końcu utworu padają słowa, które dużo mówią o kondycji dzisiejszego człowieka: 

"Nie wiadomo dlaczego  i jaki to ma sens,

Że w człowieku tkwi chęć, żeby nie być a mieć.

Ej, pomyśleć moglibyście, lecz najwyraźniej ktoś was w tym wyręcza,

Bo z lasu wyszedł biały koń i pyta o Andersa"

Napisano

Aaa tam Panowie analizujecie jak jacyś terapeuci:). Nie znam was ale sądzę, że większość z nas to normalne chłopy, solidnie pracownicy lub przedsiębiorcy, czesto z odchowanymi  pociecha. Te przepychanki tutaj są dla jaj, dla wesołości.  Jeśli ktos to bierze na serio to on ma problem :). Piwa pewnie z nikim nie uda sie wypić, ale sądzę ze jakby byla okazja to nie jedna flaszeczka by pękła, czy to przy muzyce przy sprzęcie to juz tez malo istotne:)