daro89 Napisano 19 kwietnia Udostępnij Napisano 19 kwietnia Jak zamontujesz to wstaw fotkę, bo do takiego samego zestawu szukam głośników atmos Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mjecisuaf Napisano 21 kwietnia Autor Udostępnij Napisano 21 kwietnia Zamontowane, fajne nie rzucają się w oczy i dźwiękowo wpasowały się idealnie 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 21 kwietnia Udostępnij Napisano 21 kwietnia Atmos bardzo fajnie, surround masz jednak za wysoko. Rozumiem że to kompromis i z jakiegoś powodu niżej się nie da, ale Twój przykład na fotce bardzo wyraźnie pokazuje w czym często wskazuję problem. Odległość kątowa pomiędzy surround a Atmos jest zdecydowanie za mała. Nie zrozum mnie źle, ogólnie efekty na pewno masz fajne. Ale dźwięki surround powinny pochodzić z niższej płaszczyzny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mjecisuaf Napisano 21 kwietnia Autor Udostępnij Napisano 21 kwietnia Wiem i zdaję sobie z tego sprawę, pierwotnie nie planowałem Atmosa dlatego surroundy dałem trochę wyżej. Na razie nie chce mi się z tym bawić, ale w tym roku jeszcze planuję malowanie ścian i dorzucenie paneli akustycznych, także obniżę je sobie przy okazji. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lion Napisano 21 kwietnia Udostępnij Napisano 21 kwietnia A jak wrażenia? Warto było iść w 5.1.2? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EdiSk8 Napisano 21 kwietnia Udostępnij Napisano 21 kwietnia Zrobiłbyś foty z przodu? co to za TV? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mjecisuaf Napisano 21 kwietnia Autor Udostępnij Napisano 21 kwietnia Jak dla mnie warto, korzystam praktycznie tylko ze streamingów i ostatnio widzę, że pojawia się coraz więcej materiałów z Atmosem, teraz jeszcze na Tidalu dali Atmosa w podstawowej subskrypcji to też korzystam. Dzisiaj sobie puściłem dla odświeżenia Iron Man z 2008 roku w Atmosie i pierwsze sceny dźwiękowo dosłownie wgniotły w fotel TV to Sony X85K 85 cali. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Torettor Napisano 21 kwietnia Udostępnij Napisano 21 kwietnia Jak grają Pylony? Polecasz? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mjecisuaf Napisano 22 kwietnia Autor Udostępnij Napisano 22 kwietnia Polecam odwiedzić jakiś salon audio na odsłuch, bo to, że mi się podoba ich granie nie znaczy, że spodoba się tobie, a jeszcze każdy wzmacniacz dodaje swoje Na własnym przykładzie przed odsłuchem planowałem brać Monitor Audio Bronze ale sobie posłuchałem innych i skończyłem z Pylonami. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 22 kwietnia Udostępnij Napisano 22 kwietnia 9 godzin temu, Torettor napisał: Jak grają Pylony? Polecasz? Jak Pearl 25 Sporo lubi sporo nie. 21 godzin temu, Mjecisuaf napisał: Zamontowane, fajne nie rzucają się w oczy i dźwiękowo wpasowały się idealnie JAk wrażenia z Minxów? Masz jakiś dobry materiał do Atmosa? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mjecisuaf Napisano 22 kwietnia Autor Udostępnij Napisano 22 kwietnia Dla mnie w zupełności wystarczające, nawet trochę zaskoczyły jak grają przy takim rozmiarze, zgrały się z całością idealnie i nie mam do czego się przyczepić. Materiału jakiegoś konkretnego nie mam, dopiero zaczynam zabawę z Atmosem i obejrzałem ledwie kilka filmów, na tą chwilę największe wrażenie na mnie zrobił Iron Man. Muzycznie to na Tidalu wałkuję Bonobo, Atmos jest delikatny i tylko uzupełnia fronty, a z takich mocniejszych efektów trafiłem na Kx5 - Alive (feat. The Moth And The Flame), tu już lata po wszystkich głośnikach. To teraz idę robić dziury w ścianie i obniżać surroundy, miałem zostawić na później, ale już mnie nosi 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 23 kwietnia Udostępnij Napisano 23 kwietnia bo Materiał filmowy Atmos na platformach stremingowych jest fajny. Ale jednak ten na płytach BD gdzie jest ściezka HD jest lepszy. Stąd pytałem. To wszystkiego dobrego życzę! 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano 23 kwietnia Udostępnij Napisano 23 kwietnia 18 godzin temu, Mjecisuaf napisał: Iron Man Iron Man jest fajny. W Venom2 scena walki w starym kościele też. 😉 Trochę tego jest. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 23 kwietnia Udostępnij Napisano 23 kwietnia Strimowy Atmos w Śniezne Bractwo też jest bdb. Mam nadzieję że upoluje wydanie płytowe TrueHD. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 24 kwietnia Udostępnij Napisano 24 kwietnia W filmie Everest a ten jest w Atmos na płycie BD dzwiek multi wraz z Atmosem tez jest świetny. Ale to chyba nie ten dział Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mjecisuaf Napisano 4 października Autor Udostępnij Napisano 4 października Zastanawiam się czy zyskałbym coś więcej w kinie wymieniając sub na mocniejszy... Dla przypomnienia - aktualnie mam SVS SB-1000 Pro i pokój 15m2 w bloku. Czy jest sens wymieniać np. na SB-3000 i czy wtedy sąsiedzi mnie nie zabiją? Wielkie otwarte suby odpadają, bo za duże i ma być też do muzyki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eMBe Napisano 4 października Udostępnij Napisano 4 października Sam miałem SB-1000 Pro. Wymieniłem na SB-3000 niedawno. Pomieszczenie o podobnej wielkości. Też w bloku. Jest bardzo duży sens wymienić:D Polecam gorąco :>>> Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
STELVIO Napisano 4 października Udostępnij Napisano 4 października (edytowany) Zdecydowanie polecam svs sb3000. Moim zdaniem to bardzo dobry subwoofer konstrukcji zamkniętej, żeby poczuć co potrafi ta konstrukcja. Prawda jest taka, że dzięki tym konkretnym subom , zmieniłem zdanie co do konstrukcji zamkniętej. Edytowano 4 października przez STELVIO Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano 4 października Udostępnij Napisano 4 października A tam zmienić... dołożyć! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eMBe Napisano 4 października Udostępnij Napisano 4 października Zmienić i potem dołożyć drugi taki sam :>>>> Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 4 października Udostępnij Napisano 4 października A potem trzeci 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano 4 października Udostępnij Napisano 4 października @Mjecisuaf o dwóch subach piszę serio. O tym, że SB 3000 to inny poziom też. Nie zawsze chodzi o to, żeby było bardzo głośno (no dobra czasami powinno być 😉). SB-3000 da Ci więcej ciężaru, takiego odczuwalnego, obecnego basu. Jeżeli stać Cię na taką zabawę to warto. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eMBe Napisano 4 października Udostępnij Napisano 4 października 2 minuty temu, PanKlor napisał: SB-3000 da Ci więcej ciężaru, takiego odczuwalnego, obecnego basu Idealnie opisane. Dokładnie tak mogę opisać różnicę pomiędzy SB-1000 Pro a SB-3000. Czuć i słychać ten ciężar niskich tonów. Co nie zmienia faktu, że SB-1000 Pro to też super sub Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemeklbn Napisano 4 października Udostępnij Napisano 4 października 2 godziny temu, eMBe napisał: Idealnie opisane. Dokładnie tak mogę opisać różnicę pomiędzy SB-1000 Pro a SB-3000. Czuć i słychać ten ciężar niskich tonów. Słychać, ale często z innych źródeł niż sam subwoofer 🙂. U siebie wykryłem częstotliwości rezonansowe drzwi do kotłowni i drzwi szafy w wiatrołapie i innych mocno oddalonych obiektów. Najzabawniejsze, że ucho często już nic (albo niewiele) nie słyszy niskich cześtotliwości z samego suba (tylko widać drgania membrany), a w odległym pomieszczeniu tłuką się drzwi 😁 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano 4 października Udostępnij Napisano 4 października 2 minuty temu, przemeklbn napisał: a w odległym pomieszczeniu tłuką się drzwi 😁 To już będzie problem sąsiada 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts