Woj-Pol Napisano 20 września 2023 Udostępnij Napisano 20 września 2023 Witam serdecznie. Interesuje mnie zakup kina domowego i zastanawiam się nad takim zestawem taga harmony tav-607f lub taga harmony tav-806f(estetycznie bardziej mi się podoba) + Denon AVR-X1700H DAB i oczywiście jakiś subwoofer myślałem o KLIPSCH R-120SW. Proszę o opinie i porady. Zestaw ma służyć do pomszczenia ok 37m2, głownie kino domowe ale czasem trochę rocka i utworów z głębokim basem. Pozdrawiam serdecznie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 20 września 2023 Udostępnij Napisano 20 września 2023 Cześć, jest to niezły zestaw początkowy jeśli nastawiasz się głównie na kino. Zachęcam na start do obejrzenia naszego filmu o kinie Jakim budżetem na całość dysponujesz? Jak procentowo wygląda podział filmów do muzyki? Na pewno zajrzałbym do naszych zestawów na stronie, spośród których warto też spojrzeć na Onkyo TX-NR6100 z kolumnami Polk Audio, ewentualnie z niższym modelem amplitunera, czyli TX-SR494DB. Ogółem w tej półce nie ma wielu możliwości na kombinacje. Warto może przemyśleć na start wzięcie stereo lub 5.0 i dokupienie subwoofera z czasem? Jest on jednym z najistotniejszych elementów w kinie, więc tu przemyślałbym dorzucenie do Klipsch SPL-120. W razie czego zapraszamy do kontaktu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano 20 września 2023 Udostępnij Napisano 20 września 2023 Jeżeli głównie kino domowe to wypadałoby jeszcze kupić glosnik centralny, surround oraz opcjonalnie Atmos. Zastanów się czy chcesz też dopłacać do DAB, większość amplitunerów posiada radio internetowe. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz P. Napisano 20 września 2023 Udostępnij Napisano 20 września 2023 Porównaj sobie w odsłuchu Tage 607 z Yamaha v6a lub V4A. Miałem Tage w połączeniu z Denonem s750 i dużo bardziej mi pasowała symbioza Taga + Yamaha, bardzkiej kinowo, mniej muliście i czytelniej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woj-Pol Napisano 20 września 2023 Autor Udostępnij Napisano 20 września 2023 Q21- filmy -muzyka 60-40%. Budżet ok 6500 do 7000zl . Dziękuję za zainteresowanie. PanKlor. DAB nie jest koniecznością. Bardziej chodzi o dopasowanie parametrów samego amplitunera. Dziękuję za odpowiedź. Łukasz P. Początkowo rozważałem właśnie Yamahę v4a. Ale opinie troszkę podzielone na różnych forach dlatego bardziej nastawiłem się na Denona. Ale chętnie posłucham o porównaniu tych dwóch amplitunerów. Dziękuję za odpowiedź. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 20 września 2023 Udostępnij Napisano 20 września 2023 Cześć, Alternatywnie, zaproponujemy Ci nowoczesny amplituner Yamahy RXV4a z ciepło grającymi głośnikami Indiany Line z serii 550. Całość podrzucam Ci w linku poniżej: https://www.tophifi.pl/kino-domowe/zestawy-kina-domowego/zestaw-kina-domowego-yamaha-rx-v-4-a-indiana-line-nota-550-x-nota-740-x-nota-240-x.html Pod względem nowoczesności wykorzystasz to urządzenie po uszy, z chęcią zapraszamy Cię na odsłuchy abyś mógł na własne uszy posłuchać tej konfiguracji. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woj-Pol Napisano 20 września 2023 Autor Udostępnij Napisano 20 września 2023 TOP HI-FI dziękuje ci za odpowiedz jak wcześniej pisałem do Q21 rozważałem na pewnym poziomie mojego zapoznawania się z informacjami o kinie domowym i Yamaha v4a zeszła na drugi plan na rzecz Denon AVR-X1700H DAB. Denon mimo wszystko ma więcej wyjść co pomoże zrealizować mój plan rozbudowy o drugie miejsce(taras) do słuchania muzyki. Ale nie oznacza to że odrzucam myśli o np Yamaha v6a. Wiec rozważam i cenie wasze wszelkie sugestie i krytykę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woj-Pol Napisano 24 września 2023 Autor Udostępnij Napisano 24 września 2023 Witam ponownie. Mój wybór padł juz na Denon AVR-X1700H, wiec moje pytanie brzmi - z doświadczenia jakie zestawy głośników 5.0 polecanie do tego amplitunera? Czy lepiej w zestawie czy osobno? Subwoofer napewno KLIPSCH R-120SW słyszałem go i dla mnie na początek jest rewelka. Pozdrawiam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 24 września 2023 Udostępnij Napisano 24 września 2023 Masz czasem dobrą cenę 2500 zł na Yamahe 6A a to lepszy wybór od Denona X1700. No chyba że musi być ten Denon no to wtedy Taga 607 to całkie mciekawy wybór. Obstaiał bym także set Quadral Argentum 6000 albo set oparty na monitorach Monitor Audio Bronze 100 + FX ale to wyjdzie więcej. Sub z Klipscha to całkiem ok pomysł. Taniej masz Magnata RS12. nowe Klipsche z serii RP wypadają na prawdę spoko. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 25 września 2023 Udostępnij Napisano 25 września 2023 Taga się sprawdzi, podobnie Monitor Audio, niektórzy lubią z Heco, chociaż moim zdaniem to do siebie nie pasuje. Warto też złożyć zestaw na System Audio z linii Saxo. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woj-Pol Napisano 25 września 2023 Autor Udostępnij Napisano 25 września 2023 Q21 że taga nie pasuje do Denona AVR-X1700H? Nie wiem czy dobrze zrozumiałem. Jeśli tak to czy możesz rozszerzyć swoją wypowiedz. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 25 września 2023 Udostępnij Napisano 25 września 2023 Taga pasuje, oczywiście moim zdaniem. Mówiłem o Heco, że niektórzy lubią połączenie kolumn tej marki z Denonem, chociaż w mój gust już nie trafia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
60d Napisano 25 września 2023 Udostępnij Napisano 25 września 2023 Ja ze swojej strony powiem ze 806F to bardzo fajne kolumny w swojej cenie. Miałem przyjemność obcowac z nimi w stereo w zestawieniu z Onkyo TX-8390. Grają naprawdę soczyście, ciepło. Nie męczą. Tam siedzi 2x20cm na basie więc dołu jest w zupełności wystarczająco, potrafią przyłożyć. Oczywiście mówimy tutaj o graniu na pewnym pułapie cenowym. Stawiam w ciemno, że na fronty w kinie spokojnie dadzą radę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woj-Pol Napisano 25 września 2023 Autor Udostępnij Napisano 25 września 2023 A jeśli wybrać między 607f a 806f. proszę o plusy i minusy. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 26 września 2023 Udostępnij Napisano 26 września 2023 To ciekawe bo Aurora gra żywiej od Tagi wiec powiedział bym ze pasuje tak samo. Ale może tu chodzi o to że kolega wymieni jednak na pomysł z promocyjną Yamahą 6A 10 godzin temu, Woj-Pol napisał: A jeśli wybrać między 607f a 806f. proszę o plusy i minusy. Pozdrawiam Do kina chyba jednak klasyczne 607. Bezpieczny sprawdzony wybór. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woj-Pol Napisano 27 września 2023 Autor Udostępnij Napisano 27 września 2023 Koledzy a co sądzicie o Taga Harmony TSW-212 czy lepiej KLIPSCH R-120SW. Jakieś sugestie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano 27 września 2023 Udostępnij Napisano 27 września 2023 9 minut temu, Woj-Pol napisał: Koledzy a co sądzicie o Taga Harmony TSW-212 czy lepiej KLIPSCH R-120SW. Jakieś sugestie? Osobiście wziąłbym Klipscha. Nie widziałem jeszcze, żeby ktoś polecał subwoofery Taga, Koda itp. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 28 września 2023 Udostępnij Napisano 28 września 2023 Absolutnie Klipsch. Taga nie robi najlepszych modeli subwooferów Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts