Tom Gonzales Napisano 12 października 2023 Autor Udostępnij Napisano 12 października 2023 (edytowany) Nie słuchałem nigdy pylonów jedni piszą że góra lagodna inni ze owszem ale z lapmowym ech nie wiem co robić . Nie muszę mieć super szczegółowości raczej wolałbym tolerancję dla słabszych realizacji no i mojej yamahy bym mógł długo i bez znaczenia słuchać Edytowano 12 października 2023 przez Tom Gonzales Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano 12 października 2023 Udostępnij Napisano 12 października 2023 (edytowany) Dnia 11.10.2023 o 12:18, Tom Gonzales napisał: Chcę słuchać cicho na nich wieczorem Popularny ostatnio termin - krzywe izofoniczne. Zrozumiałem czego i dlaczego nie słyszę, gdy słucham „cicho”. Dotyczy słuchania „cicho” i nie tylko. Zachęcam autora, kolegów do choć „liźnięcia” tego tematu, obszaru. Tak na luzie, bez spinki. Nieznajomość tego tematu nie stoi na przeszkodzie, by czerpać radość ze słuchania muzyki. Może w niektórych przypadkach pomóc zaoszczędzić kasę, można wydać na inne komponenty lub np na bilety na koncert Filharmonii Bałtyckiej. Zachęcam, ponieważ bardzo miłe i długo wspominam moje tam pobyty. Edytowano 12 października 2023 przez AudioTube 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 12 października 2023 Udostępnij Napisano 12 października 2023 (edytowany) @Tom Gonzales Proste. Przetestuj. Inaczej sie nie da. Oczywiscie, jesli gdzies blisko mozna salon z nimi znalezc. Mozna tez zamowic, sprawdzic i zdecydowac. To sie jednak z ryzykiem wiaze, ze jesli sie nie spodobaja, trzeba bedzie wszystko pakowac i odsylac. Edytowano 12 października 2023 przez Artur Brol Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tom Gonzales Napisano 12 października 2023 Autor Udostępnij Napisano 12 października 2023 1 minutę temu, Artur Brol napisał: Proste. Przetestuj. Inaczej sie nie da. Oczywiscie, jesli gdzies blisko mozna salon z nimi znalezc. Racja choć w salonie zawsze brzmi zupełnie inaczej niż w domu. W dodatku mało mobilny" jestem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 12 października 2023 Udostępnij Napisano 12 października 2023 Ja zaryzykowalem, jednak cena byla o ponad polowe mniejsza. To mnie przekonalo. No i chcialem cos polskiego. Na szczescie sie przyjely. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano 12 października 2023 Udostępnij Napisano 12 października 2023 @Artur Brol na Audiostereo/giełda oraz olx stoją na sprzedaż Gato 30tki. Za połowę ceny😃👍 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 12 października 2023 Udostępnij Napisano 12 października 2023 Ha, za daleko i pewnie pierwsza wersja. Jak sie zdecyduje, , to zamowie nowe. Jedyne mnie te 70 kg z paleta powstrzymuje. No i teraz mnie sluchawki i wzmacniacz od HIFI man zainteresowly. Ciezko, ciezko.😄 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 12 października 2023 Udostępnij Napisano 12 października 2023 23 minuty temu, Tom Gonzales napisał: Racja choć w salonie zawsze brzmi zupełnie inaczej niż w domu. W dodatku mało mobilny" jestem Zapraszam do kontaktu, powinno udać się wypożyczyć je na odsłuch domowy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 12 października 2023 Udostępnij Napisano 12 października 2023 1 godzinę temu, Tom Gonzales napisał: Nie muszę mieć super szczegółowości raczej wolałbym tolerancję dla słabszych realizacji no i mojej yamahy bym mógł długo i bez znaczenia słuchać https://www.tophifi.pl/glosniki/glosniki-podlogowe/elac-debut-reference-f5.html https://nautilus2.pl/podlogowe/28598-dynaudio-emit-30-5706937923126.html?utm_source=ceneo&utm_medium=referral&ceneo_cid=69ff1d7a-4d2d-a829-1795-66c84a2be0a5 Nie ma co szaleć z kolumnami, ponieważ A-S701 nie wysteruje ich porządnie. Z dwójki wyżej zaproponowanych kolumn, Dynaudio są bardziej wymagające. 1 godzinę temu, Tom Gonzales napisał: Racja choć w salonie zawsze brzmi zupełnie inaczej niż w domu. Niestety to prawda. Często jest rozczarowanie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tom Gonzales Napisano 12 października 2023 Autor Udostępnij Napisano 12 października 2023 13 minut temu, lysy napisał: https://www.tophifi.pl/glosniki/glosniki-podlogowe/elac-debut-reference-f5.html https://nautilus2.pl/podlogowe/28598-dynaudio-emit-30-5706937923126.html?utm_source=ceneo&utm_medium=referral&ceneo_cid=69ff1d7a-4d2d-a829-1795-66c84a2be0a5 Nie ma co szaleć z kolumnami, ponieważ A-S701 nie wysteruje ich porządnie. Z dwójki wyżej zaproponowanych kolumn, Dynaudio są bardziej wymagające. Niestety to prawda. Często jest rozczarowanie. Te elaci miałem kiedyś w wersji podstawkowej do cichego się nie nadawały wogole dynki m20 dawno temu ale nie lubiłem ich brzmienia Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 12 października 2023 Udostępnij Napisano 12 października 2023 (edytowany) Dnia 11.10.2023 o 13:15, Kraft napisał: To szukaj kolumn grających skrajami pasma w "V". @Tom Gonzales To trzeba szukać takich kolumn, aczkolwiek wtedy nie będzie tak łaskawie dla gorszych realizacji. Dodatkowo mogą męczyć podczas dłuższego słuchania. Edytowano 12 października 2023 przez lysy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 12 października 2023 Udostępnij Napisano 12 października 2023 23 minuty temu, lysy napisał: Nie ma co szaleć z kolumnami, ponieważ A-S701 nie wysteruje ich porządnie. Bajki Waść opowiadasz. 1 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 13 października 2023 Udostępnij Napisano 13 października 2023 No to sprawdź te Diamondy to zobaczysz. Masz Laoudness no to może się udać. ale bez odsłuchu domowego to się nie uda. Debut F5 też fajne paczki dużo tańsze i graja ładnie cicho. A można pomyśleć jeszcze o wyższej serii Uni Fi albo o KEFach serii Q. Rubicony w niezłej cenie ale mimo to nie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Carmion Napisano 13 października 2023 Udostępnij Napisano 13 października 2023 Dnia 12.10.2023 o 12:27, Tom Gonzales napisał: Nie słuchałem nigdy pylonów jedni piszą że góra lagodna inni ze owszem ale z lapmowym ech nie wiem co robić . Nie muszę mieć super szczegółowości raczej wolałbym tolerancję dla słabszych realizacji no i mojej yamahy bym mógł długo i bez znaczenia słuchać Model 25 a 28 się sporo różni. Model 25 gra więcej średnim basem, bliżej są wokale i góra jest znacznie delikatniejsza. Brzmią ogólnie ciepło i bardzo dobrze sobie radziły do cichego odsłuchu. ( chyba najlepiej ze wszystkich jakich słuchałem) Model 28 ma znacznie bardziej zaznaczone wysokie tony, basu jest jakby mniej i tak nie podąża za wokalem. Ale za to potrafi niżej zejść i szybciej odpuszcza. (dlatego się wydaje że jest go mniej) te brzmienie odbieram jako jaśniejsze. Dlatego jest mnóstwo innych opinii. Bo zapewne model 30 i modele podstawkę brzmią jeszcze inaczej. Ale uważam że model 25 może się spodobać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tom Gonzales Napisano 13 października 2023 Autor Udostępnij Napisano 13 października 2023 Dnia 12.10.2023 o 13:50, lysy napisał: https://www.tophifi.pl/glosniki/glosniki-podlogowe/elac-debut-reference-f5.html https://nautilus2.pl/podlogowe/28598-dynaudio-emit-30-5706937923126.html?utm_source=ceneo&utm_medium=referral&ceneo_cid=69ff1d7a-4d2d-a829-1795-66c84a2be0a5 Nie ma co szaleć z kolumnami, ponieważ A-S701 nie wysteruje ich porządnie. Z dwójki wyżej zaproponowanych kolumn, Dynaudio są bardziej wymagające. Niestety to prawda. Często jest rozczarowanie. Te elaci miałem kiedyś w wersji podstawkowej do cichego się nie nadawały wogole dynki m20 dawno temu ale nie lubiłem ich brzmienia Muszę te d25 posluchac choć ciekawy jestem tych tega co q21 pisal , kilka lat temu słuchałem jakieś regi podłogowe takie z basowym z boku ale nie podobały mi się Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tom Gonzales Napisano 20 października 2023 Autor Udostępnij Napisano 20 października 2023 Panowie jestem od dziś w posiadaniu D25 narazie podoba mi się ich brzmienie ciekawe czy zmieni się coś za kilka dni? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 20 października 2023 Udostępnij Napisano 20 października 2023 Gratulacje. Prosimy o fotki 🙂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tom Gonzales Napisano 21 października 2023 Autor Udostępnij Napisano 21 października 2023 20 godzin temu, Artur Brol napisał: Gratulacje. Prosimy o fotki 🙂 Oto i mój diamond Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 21 października 2023 Udostępnij Napisano 21 października 2023 Aaa ladne, czarne. Ja niestety wyboru koloru nie mialem, demo para mi sie trafila ale dzwiek jest w polaczeniu z gato DIA 250s, przedni. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tom Gonzales Napisano 21 października 2023 Autor Udostępnij Napisano 21 października 2023 U mnie z Yamaha 803D tez fajne. Czy one potrzebują "wygrzewania" ? Czy coś się zmienia z czasem.. trochę w ten proces nie wierzę no ale może.......... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 21 października 2023 Udostępnij Napisano 21 października 2023 Ktos sie wypowiedzial na ten temat, niestety zapomnialem do jakich i czego zmian dochodzi. Cos tam pod wplywem dzialania pradu mieknie, to chyba zawieszenie bylo Tyle pamietam 🤭 Pewnie troche tego czasu im potrzeba. Ja w pewnym momencie, chcialem odeslac ale na szczescie , tego nie zrobilem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tom Gonzales Napisano 22 października 2023 Autor Udostępnij Napisano 22 października 2023 22 godziny temu, Artur Brol napisał: Ktos sie wypowiedzial na ten temat, niestety zapomnialem do jakich i czego zmian dochodzi. Cos tam pod wplywem dzialania pradu mieknie, to chyba zawieszenie bylo Tyle pamietam 🤭 Pewnie troche tego czasu im potrzeba. Ja w pewnym momencie, chcialem odeslac ale na szczescie , tego nie zrobilem. Czemu chciałeś odesłać ? Czym je zasilasz? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 22 października 2023 Udostępnij Napisano 22 października 2023 Coś mi nie pasowało, nie pamiętam już co to było, ale cieszę się że zostawiłem. Podniosłem je za pomocą dolaczoych kolców. Dźwięk się otworzyl, żywszy się zrobił. Pewnie przez zmianę pozycji, na wyższą. Grały na początku na Cambridge CXA81, teraz na Gato Audio 250s. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 22 października 2023 Udostępnij Napisano 22 października 2023 Miłego odsłuchu! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tom Gonzales Napisano 22 października 2023 Autor Udostępnij Napisano 22 października 2023 36 minut temu, Q21 napisał: Miłego odsłuchu! Dziękuję mam je od Was:) 2 godziny temu, Artur Brol napisał: Coś mi nie pasowało, nie pamiętam już co to było, ale cieszę się że zostawiłem. Podniosłem je za pomocą dolaczoych kolców. Dźwięk się otworzyl, żywszy się zrobił. Pewnie przez zmianę pozycji, na wyższą. Grały na początku na Cambridge CXA81, teraz na Gato Audio 250s. Myślę nad tym CXA też ale trochę martwi mnie brak regulacji tonów. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts