Artur Brol Napisano 10 września Autor Udostępnij Napisano 10 września A jaki masz telefon? Obecnie telefony maja calkiem dobre brzmienie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
takisam Napisano 10 września Udostępnij Napisano 10 września (edytowany) Iphone 13 NIE pro zaś słuchawki to Bowers and Wilkins PX 8 Edytowano 10 września przez takisam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 10 września Autor Udostępnij Napisano 10 września Moim skromnym zdaniem, nie potrzebnie kupiłeś tego DAP' a. Poprostu uzywaj IPhona ze słuchawkami i ciesz się dobra muzyka. To całkiem udane zestawienie chyba. Wczoraj słuchałem muzyki z telefonu LG Thinq G7 - sluchawki to ZMF i Focale. Patrz zdjęcie powyżej. Bardzo przyjemne brzmienie. Bez extra urządzeń. Myślę że nie zawsze te extra pudełka są tak naprawdę potrzebne. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
takisam Napisano 10 września Udostępnij Napisano 10 września Dziękuje za pomoc. DACa zwrócę jutro. Możliwe, że słuchawki się jeszcze nie rozruszały, gdyż mam je dopiero od środy, Myślę, że wygrzewanie słuchawek to ewidentnie nie mit. Prosto z pudełka grały koszmarnie, ale później było już odczuwalnie lepiej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 10 września Autor Udostępnij Napisano 10 września Inzynierem nie jestem, od razu zaznaczam, ale jesli w gre wchodzą sluchawki bezprzewodowe, źródło nie ma znaczenie. Jeśli się nie mylę oczywiście, za przetworzenie sygnału cyfrowego z telefonu, odpowiada przetwornik w słuchawkach. Jak do tej pory nie słyszałem by można było przesyłać bezprzewodowe sygnał analogowy.🤔 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
takisam Napisano 10 września Udostępnij Napisano 10 września (edytowany) Rozumiem: możliwe że masz rację i podszedłem do tematu od złej strony, jestem chyba zielony w temacie Możliwe też ,że słuchawki (moje PX 8 ) nieco poprawią swoją charakter brzmienia z czasem używania ich. Wiadomo, mózg przyzwyczaja się do brzmienia, ale też chyba słuchawki same z siebie się docierają. Poprzednio miałem Sennheiser Mementum 4 i jestem już trochę znudzony i zmęczony sygnaturą grania Sennheiserów, dlatego chciałem czegoś innego. Edytowano 10 września przez takisam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 10 września Autor Udostępnij Napisano 10 września (edytowany) Nie jestem pewien, czy sprzęt się dociera, moim zdaniem jeśli tak, jest to te różnice nie są tak chyba duże byśmy je usłyszeli. Te Bowersy maja też kabel, spróbuj je do tego DAP podłączyć i sprawdź jak to połączenie zabrzmi. Jeśli ten DAP może osobno działać oczywiści, czyli jeśli tam jest twardy dysk z muzyką na nim lub radiem. Edytowano 10 września przez Artur Brol Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
takisam Napisano 10 września Udostępnij Napisano 10 września (edytowany) Ten DAC nie ma możliwości wgrania własnej biblioteki muzycznej do urządzenia. Gdy podpiąłem słuchawki do DACa po kablu przez TIDAL Hifi na moje ucho zagrały dokładnie tak samo, jakbym podpiął słuchawki do komputera bez DACa, więc są dwie możliwości, albo mam słaby słuch, albo Twoje uwagi są trafne Edytowano 10 września przez takisam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 10 września Autor Udostępnij Napisano 10 września To jestesmy w domu. To jest przetwornik a nie odtwarzacz. Trochę piszac DAP mnie zmyliles. DAP To inaczej poprostu odtwarzacz z własnym twardym lub/i wejściem na kartę pamięci. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 16 września Autor Udostępnij Napisano 16 września Dzisiaj otrzymałem ZMF Bokeh. Trochę z Focal Celestee porównałem, i chyba jednak Focale sobie zostawię. Nie żeby Bokeh były złe, tylko poprostu mają ten same strojenie jak AC. Czyli dźwięk jak najbardziej detaliczny, czysty, bas obecny tylko że dźwięk jest jakby odsuniety od słuchającego, hm coś jakby sluchanie kolumn. Wygoda, tutaj moim zdaniem wygodniejsze od swoich droższych braci. I ten kolor 😀 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 16 września Udostępnij Napisano 16 września Jak wypadaja na tle HE-1000s? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 16 września Autor Udostępnij Napisano 16 września (edytowany) HE1000se nie słuchałem. Słuchałem HE1000V2 stealth i Arya Organic. Ciężko mi z pamieci coś powiedzieć. Jedynie mogę stwierdzić że wszystkie te sluchawki bardzo podobnie brzmią. Różnice jakie są to tylko spowodowane konstrukcja ( Hifimany) lub sposobem strojenia ( ZMF). Edytowano 16 września przez Artur Brol Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 16 września Udostępnij Napisano 16 września Mialem na mysli wlasnie HE-1000 stealth / V2 stealth / V3, stad "s" na koncu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 16 września Autor Udostępnij Napisano 16 września (edytowany) Mój komputer pokładowy zobaczył tam SE 🤭 Wydaje mi się jednak ze te Bokeh jakby troche szerszy obraz pokazywały. Może to przez poduszki które mają więcej miejsca na uszy niż Focal. Edytowano 16 września przez Artur Brol Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 17 września Autor Udostępnij Napisano 17 września Czyli to sa moje obecne słuchawki. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 6 października Autor Udostępnij Napisano 6 października Zamowilem extra poduszki, ale nie oryginalne, z Azji. Bardzo fajnie wykonane I pasuja.👍 Skrobne cos jak poslucham. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano 7 października Udostępnij Napisano 7 października @Artur Brol zakup w ciemno? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 7 października Autor Udostępnij Napisano 7 października Taki mały. Ale jak widać udany. Jednak myślałem że będą miały więcej miejsca na uszy niż oryginalne, nie mają. Czyli taki pół udany. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 7 października Autor Udostępnij Napisano 7 października Troche posluchalem. Mam wrazenie ze muzyka w tych nowych jakby cichsza byla, z drugiej jednak strony, jakby trzymala wszystko lepiej w ryzach. Lepiej kontrolowala to co sie dzieje na scenie. Pozatym i to brzmi jakby dzwiek byl bardziej wypelniony. Nie wiem czy tak jest naprawde ale takie mam odczucia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano Wtorek o 17:31 Autor Udostępnij Napisano Wtorek o 17:31 Jeśli ktoś ma ochotę, to Celestee jest do wyrwania. Kompletny komplet. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts