Artur Brol Napisano 3 stycznia Autor Udostępnij Napisano 3 stycznia Jeszcze jedna wizyta w Delft. Dobrze ze pojechalem. LCD2 sie pojawilo, i chyba sobie zamowie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 3 stycznia Udostępnij Napisano 3 stycznia 59 minut temu, Artur Brol napisał: LCD2 sie pojawilo, i chyba sobie zamowie. Jak to się pojawiło, znaczy w salonie w którym byłeś? LCD 2 z lampą 300B, jak to gra ? Z Twoim Singxer chyba LCD2 się wgryzą dobrze, ale kto tam Cię wie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 3 stycznia Autor Udostępnij Napisano 3 stycznia Tak, w trakcie ostatniej wizyty nie mial ich. W tej chwili nawet nie ma ich jeszcze na stronie sklepu. Takze dobrze trafilem. Czysto, basowo( nie wiecej niz jest w nagraniu), bardzo przyjemne brzmia glosy . LCD jest odrobine mniej ostre, od Hifiman HE1000 stealth. Odrobine ale wyraznie ta roznice slychac. Feliks sobie bardzo dobrze z nimi poradzil, zreszta ze wszystkimi sluchawkami. Glosnosc ponizej godziny 9tej . Singxer sobie poradzi, nawet na 6.3 wyjsciu. Kto tam mnie wie? To Singxer sobie bedzie radzil, nie ja.🙂 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 7 stycznia Autor Udostępnij Napisano 7 stycznia 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 24 stycznia Autor Udostępnij Napisano 24 stycznia Poczta dzisiaj zawitała. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 24 stycznia Autor Udostępnij Napisano 24 stycznia Czyli tak, pierwsze od lewej to Kiwi ears x Crinacle, potem TRN BA15 i KZ ZEX. Gdyby kogos interesowalo. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 13 lutego Autor Udostępnij Napisano 13 lutego Moje TRN BA15 dostaly niedawno nowy kabelek i swoje wlasne gniazdko😁 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 13 lutego Udostępnij Napisano 13 lutego 21 minut temu, Artur Brol napisał: Moje TRN BA15 dostaly niedawno nowy kabelek i swoje wlasne gniazdko😁 Ale spodobał się kabelek z wyglądu, czy jednak jakieś różnice na nim wychwytujesz w porównaniu do fabrycznego? Sorry, ale musiałem zapytać Artur 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 13 lutego Autor Udostępnij Napisano 13 lutego Wygląd i wygoda. Matko jaki delikatny i elastyczny. O tym dowiedziałem się po odebraniu przesyłki. Amazon , 20 euro. Warto bylo. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 13 lutego Udostępnij Napisano 13 lutego Artur na Alliexpress też są i nie wiem, czy nie taniej, ale mogę się mylić. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 13 lutego Autor Udostępnij Napisano 13 lutego Wolałem coś na co nie musiałem czekać nie wiem ile czasu. Wieczorem zamówiłem, następnego dnia był. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 14 lutego Udostępnij Napisano 14 lutego Artur, teraz z alliexpress czekasz ok 2 tyg. Zazwyczaj w 1,5 tyg. i towar masz u siebie, ale to do Polski w sumie ie chyba do większości krajów w Europie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bahzell Napisano 14 lutego Udostępnij Napisano 14 lutego pikne te sprzęty panie zmotywowało mnie, idę szukać kabli i padów do swoich hifimanow 400, w sumie właśnie mój drapak wrócił od audio autonomy to i będzie okazja go bardziej posłuchać na co dzień używam heavysow, bardzo ciekawe sluchawki 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 14 lutego Autor Udostępnij Napisano 14 lutego Piękne, piękne. Ostatnio nawet nie słucham niczego tylko na nie patrze i jestem happy. 😄 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioMłot Napisano 24 lutego Udostępnij Napisano 24 lutego Mój mały zestaw 😉 Słuchawki: Meze 99 neo. Przewód: OpenHeart 16. Wzmacniacz: ifi zen can signature. DAC: S.M.S.L su-1 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 24 lutego Autor Udostępnij Napisano 24 lutego Witam. Ładny zestaw. 👍 To jest nas dwóch.🙂 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 23 marca Autor Udostępnij Napisano 23 marca (edytowany) Wlasciwie to powinienem walic glowa o sciane. Polecialem za wygladem ( LCD2Padauk) zamiast trzymac sie planu, i po raz drugi zawalilem sprawe. Trzeba bylo kupic te Hifiman HE1000 v2 stealth. Dlaczego? Juz tlumacze. Po pierwsze stwierdzilem ze jednak nie wyrobie z ta waga tych Audeze - naiwny plan byl taki, ze jakos to przeboleje, bo mi ich wyglad i brzmienie to wynagrodzi. Blad. Po drugie, zamowilem Hifiman Arya Stealth ? Gdybym nie byl tak glupi, mialbym juz tego HEK i by po poszukiwaniach bylo. Po trzecie maly szok przezylem. Taki maly ale bolesny. Audeze, w porownaniu do Hifiman Arya Stealth? gra jakby ten dzwiek byl stlumiony, wcisniety w male pomieszczenie. Znow Arya Stealth? prezentuje dzwiek uwolniony z jakichkolwiek ograniczen, sladu po tym co Audeze prezentuja nie ma. Jest jednak male ale - jak dla mnie, ta wolnosc jakby za daleko poszla. Jest niekontrolowana. Wiec je odsylam. LCD2 do sprzedazy. Dlaczego stawiam znak zapytania przy Aryi? Bo pisze ze to stealth. Jednak posiada cechy wygladu Aryi v2. Napisalem do Hifiman z zapytaniem ktore sluchawki mam, wkleilem nr seryjny. Zobaczymy. Szukac dalej, czy poczekac az sie zycie ulozy i jak sie uspokoje wznowic zabawe? Edytowano 23 marca przez Artur Brol Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fp74 Napisano 24 marca Udostępnij Napisano 24 marca 22 godziny temu, Artur Brol napisał: Dlaczego stawiam znak zapytania przy Aryi? Bo pisze ze to stealth. Jednak posiada cechy wygladu Aryi v2. Napisalem do Hifiman z zapytaniem ktore sluchawki mam, wkleilem nr seryjny. Zobaczymy. To dobre🤪. Ale nie wiem, czy oni sami ogarniają co i za ile wystawiają. Miałem kilka momentów żeby podejść do hifimanow ale nigdy nie jestem pewien czy ten model ze sklepu to ten sam z recenzji... a różnica w cenie rzędu 100%. Mam podobny dylemat ale z ATH. Iść w adx3000 czy odczekać i od razu skoczyć na szczyt czyli adx5000. No ale to podwójna cena, więc tego... prawda. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 24 marca Autor Udostępnij Napisano 24 marca (edytowany) Moja rada, dobrze sie zastanow, bardzo dobrze przetestuj I kup. Nie daj sie zadnym świecidełkom omamić i od planu odciągnąć. Mój plan był taki by HE1000V2 stealth kupić. Niestety mi odbiło i stwierdziłem że sprawdzę ZMF. Ciekawiło mnie czym Amerykanie się tak podniecają. Kupiłem Auteur Classic. Pierwsze wrażenia wow. Pozniej jednak stwierdzilem ze jednak lubie cos lżejszego, mniejszego, pomimo to ze naprawde podobal mi sie dzwiek, sprzedalem. Pomyślałem że teraz będę się trzymał planu i kupię tego Hifimana. Jak na zlosc przyjechałem do sklepu, a tam co stoi? Audeze LCD2 Padauk. Oczka sie zaświeciły, nawet nie dałem szansy Hifiman. Pojechałem do domu z LCD2. I znow po czasie stwierdzilem ze jednak cos lżejszego i mniejszego chce. Wiem że to jest część tego hobby, ale już tyle kasy di tyłu jestem że mi się odechciewa. Czekam aż tego LCD sprzedam, Amazon mi zwróci kasę i skupiam się na tym HE1000V2 stealth, może coś od DC albo nawet reset totalny i wracam do Denon AHD9200. Mniejsza scena ale wszystko inne zaje..... Chciałem sobie ładniejsza zabawkę kupić, jakbym wiedział że tak się skończy to bym z tym Denonem został. Przesłuchaj co się da, porównaj, bo z tego co widzę te najwyższe modele nie grają wcale lepiej od tych tanszych. W przypadku Hifiman - HE1000V2 stealth, Arya Unveiled i Susvara Unveiled, niczym się nie różniły. Susvara przy swojej cenie, nawet przy tak krótkim porownaniu, powinna mnie w fotel wcisnąć. Ale nie mogła, bo w tych innych wszystko już brzmi wyraźnie, czysto, z wypełnieniem, głosy brzmią bardzo przyjemnie, scena jest, separacja instrumentów też. No poprostu nie da się już niczego poprawić. Edytowano 24 marca przez Artur Brol Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 24 marca Udostępnij Napisano 24 marca Artur, bo Ty niestety kupujesz oczami, a trzeba czasem głową ruszyć. Odsłuchy w Twoim przypadku nie mają większego sensu, zatem bardziej skupiłbym się na wygodzie, a dopiero później na wyglądzie, czy świecidełkach. Przyjmij to jak radę, a nie broń boziu przytyk. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 24 marca Autor Udostępnij Napisano 24 marca No przecież nie odkryłeś niczego, bo wszędzie pisze ze wybieram oczami. W tym przypadku dźwięk mi się też spodobał. Pomyślałem że do wagi się przyzwyczaję ale jednak się nie udało. Już nie wspominając że te Audeze w porownaniu do Hifiman Arya, bardzo stłamszony ten dzwiek ma. Tutaj trochę jestem zdziwiony. LCD też jest otwartym planarem, może nawet tak samo duże to otwarcie jest jak u HF a jednak ta scena jest ściśnięta. Najwyraźniej tak te sluchawki zestroili, bo nie tylko jest mniejsza ta scena ale i dźwięk jakby sztucznie pogrubiony. Tak też zrobię, wpierw wygoda, potem jakość dźwięku. Odsłuchy nie miały by sensu, gdybym różnic nie słyszał, a w niektórych przypadkach słyszę. Choć jak widzę nie ma to jak odsłuch w domu. Tylko by to w domu zrobić, trzeba sprzęt kupić. Bardzo nie lubię odsyłać czegokolwiek. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 24 marca Udostępnij Napisano 24 marca (edytowany) 9 minut temu, Artur Brol napisał: Już nie wspominając że te Audeze w porownaniu do Hifiman Arya, bardzo stłamszony ten dzwiek ma. Tutaj trochę jestem zdziwiony. LCD też jest otwartym planarem, Audeze mają swoje zalety, lepiej budują przestrzeń w głąb niż Hifimany, Audeze trzeba polubić to dość specyficzne brzmienie, ale „dojrzałe” i doceniane przez słuchaczy… Nie chce dyskutować o brzmieniu, ale akurat Audeze LCD2 miałem jakiś czas u siebie nawet z kablami Nordosta BluHaven i Heimdall, no nie LCD2 nie. Ale kiedy dostałem LCD X już ich nie oddałem, później jeszcze na krótko LCD XC tak dla przyjemności, LCD 3 świadomie nie chciałem…. Wyżej nie próbowałem, bo nie widzę sensu chociaż wzmacniacz spokojnie zasługiwałby na coś „wybitnego”. Ale po co…? Edytowano 24 marca przez DiBatonio Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 24 marca Autor Udostępnij Napisano 24 marca No coś bardzo stlamszony ten dźwięk był, jakby w zbyt małe pomieszczenie wpuszczony. Bardzo to wyraźne było, nie trzeba było nawet nasłuchiwać. Podobał mi się dopuki z tą Arya nie porównałem. Teraz spróbuję wszystko do domu sprowadzić na testy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fp74 Napisano 24 marca Udostępnij Napisano 24 marca To życzę powodzenia. Pierwszy rzut oka na ofertę HE1000 a tam v2, v3, v4, Stealth i SE.... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 24 marca Autor Udostępnij Napisano 24 marca (edytowany) Dzięki. Jeśli o serię HE chodzi, teraz już chyba się nie da pomylić z niczym innym. Są tylko dwa modele teraz w sprzedaży, przynajmniej w NL. Jeden ma napisane HE1000 SE a drugi to ten v2 stealth. Także dość łatwo. Innych nie widziałem. Edytowano 24 marca przez Artur Brol Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts