atryda Napisano 4 listopada 2023 Udostępnij Napisano 4 listopada 2023 Salute Jak w temacie, osobiście przyglądam się trzem urządzeniom; Denon 3800 (tryby 3D audio i 11 przedwzmacniaczy) Pionier 505 (wygląd i kalibracja) Onkyo 7100 (kalibracja) Wszystkie one oferują układ 5.x.4 w Atmosie. Obecnie mam Yamahę 685 Proszę o jakieś info, które pomorze w wyborze, z ukłonami. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano 4 listopada 2023 Udostępnij Napisano 4 listopada 2023 Napisz jakie masz kolumny to może ktoś doradzi co będzie najlepszym uzupełnieniem zestawu. Osobiście wybierałbym między Denonem a Pioneerem. Do Denona też możesz dokupić Dirac'a. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
atryda Napisano 4 listopada 2023 Autor Udostępnij Napisano 4 listopada 2023 Pod Yamahe mam podłączone no.1 półkowe indiany i jako surondy "małe" misiony, jako górne (historyczne) quadrale czasem podpieram to "małym" subem, nie słucham głośno Na razie taki miszmasz, brak miejsca na duże fronty. Co najwięcej daje mi frajdę, to muzyka elektroniczna w systemie przestrzennym, co by dźwięk był "otaczający". Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 5 listopada 2023 Udostępnij Napisano 5 listopada 2023 13 godzin temu, atryda napisał: Co najwięcej daje mi frajdę, to muzyka elektroniczna w systemie przestrzennym, co by dźwięk był "otaczający". Co ciekawe, coraz częściej takie spostrzeżenia czytam. I zresztą mam to samo. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 5 listopada 2023 Udostępnij Napisano 5 listopada 2023 Każdy z podanych przez Ciebie amplitunerów możesz w naszym salonie posłuchać, porównać i przetestować, wszystkie są dostępne. Jeśli jednak stawiasz na jakość także przy odsłuchu muzyki oraz nie ograniczamy się doborem amplitunera do kolumn, to proponuję zwrócić uwagę na Denon AVC-X3800H oraz Marantz Cinema 50. Chyba że idziemy w typowo najlepsze kino, wtedy zdecydowanie Integra DRX 3.4. Zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, porównania oraz oczywiście indywidualne atrakcyjne oferty. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emigrant Napisano 5 listopada 2023 Udostępnij Napisano 5 listopada 2023 @Q21Co masz na myśli najlepsze kino idąc w Integrę? Czym ona się wyróżnia względem Onkyo, czy Pioneera, że warto dopłacić do Integry? Jak zdejmiemy obudowę to bebechy w Integrze, Onkyo i Pioneer praktycznie wyglądają identycznie. Wiadmo, zawasze diabeł tkwi w szczegółach. Integra niby używa tylko najlepszej jakości selekcjonowanych układów. Ile w tym prawdy to chyba nikt nie wie ;]. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
atryda Napisano 5 listopada 2023 Autor Udostępnij Napisano 5 listopada 2023 @Q21. Dzięki za info. Zasadniczo filmy oglądam z rzadka ale jak już to tzw. mocne pozycje ostatni taką bya Diuna (czekam na drugą cz.). Wracając do dźwięku przestrzennego to w takim "wisiorku", który czyni z old tv, tv smart, jest próbka dźwiękowa w atmosie, nawet na Y685 robi wrażenie więc mam spore nadziej co do systemu 11 kanałów zrealizowanego na D3800. Inna sprawa to system Auro 3D czytam i jakoś nie kumam czy jest to elektronika, która dekoduje wszystko do tego systemu czy jest dedykowany materiał do niej? Z ukłonami Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano 5 listopada 2023 Udostępnij Napisano 5 listopada 2023 18 minut temu, atryda napisał: Inna sprawa to system Auro 3D czytam i jakoś nie kumam czy jest to elektronika, która dekoduje wszystko do tego systemu czy jest dedykowany materiał do niej? To po prostu inny kodek dźwięku przestrzennego. Ma inne zalecenia co do rozmieszczenia głośników. Możesz zbudować system wg zaleceń Atmos i odtwarzać Auro3d i odwrotnie. Denon sobie poradzi. Co jest lepsze, tańsze itp. - kwestia gustu. Warto zaznaczyć, że materiału w Auro3d za wiele nie ma. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 6 listopada 2023 Udostępnij Napisano 6 listopada 2023 Integra i Onkyo to teraz identyczne sprzęty. Bez sensu dopłacać. We sobie X3800 z Amazonu za 4000 zł i jolo Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
atryda Napisano 15 listopada 2023 Autor Udostępnij Napisano 15 listopada 2023 Witam Pociągnę jeszcze temat. Pytanie, czy jeśli ww. urządzenia wezmę w tzw. "nawias" Pioneera 305, a po drugiej stronie Denona 4800, to czy ten ten pierwszy znacząco degraduje się względem nich, a Denon robi waw? Obecnie wszystko to odnoszę do Yamahy 685 z małymi indianami w układzie 5.1.2. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 16 listopada 2023 Udostępnij Napisano 16 listopada 2023 Hmmm. To co będzie dla Ciebie wow to już Twój odbiór. X4800 jest lepszy. Pioneer 305 jest użo tańszy. On będzie grał pdoobnie do Yamahy tylko ma lepszą kalibrację. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
atryda Napisano 26 listopada 2023 Autor Udostępnij Napisano 26 listopada 2023 Dobry wieczór Wszystkim uczestnikom wielkie dzięki w paru tematach wiele zostało wyjaśnione. Samo rozpoznawanie tematu, co do wyboru sprzętu, traktuję jako coś pozytywnego ze względu na szereg info, które zostało zaadaptowane przeze mnie. Wracając do tematu, pewną sprawą, która wpływa na wybór (mój) jest system kalibracji, który jest obecny w pionie i tu pojawia się pytania. Czy ustawienia jaki gwarantuje Dirac Live są możliwe do osiągnięcia z "palucha"? Chodzi mi o to czy mając tą "wiedzę", co DL. można to nanieść np. tak jak w yamszce, czy raczej DL ma dostęp do ustawień z pominięciem interfejsu użytkownika? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano 26 listopada 2023 Udostępnij Napisano 26 listopada 2023 26 minut temu, atryda napisał: Czy ustawienia jaki gwarantuje Dirac Live są możliwe do osiągnięcia z "palucha"? Nie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
atryda Napisano 26 listopada 2023 Autor Udostępnij Napisano 26 listopada 2023 Krótko i pewnie, dla upewnienia się Chodzi mi o, jeśli sam wykonam fachowo i naukowo wykonam pomiary akustyki pomieszczenia i sprzętu, to czy te wyniki będą mógł przenieść do sprzętu np. ustawiając eqalizer i inne ustawienia? Dodam, że rozumiem od strony technicznej i naukowej złożoność problemu. Mam za sobą parę kolumn z badaniem parametrów głośników. Po nastu latach widzę jak wzrosła dostępność wiedzy w tym temacie jak i możliwości sprzętowe na rynku. Salute. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano 26 listopada 2023 Udostępnij Napisano 26 listopada 2023 11 minut temu, atryda napisał: Chodzi mi o, jeśli sam wykonam fachowo i naukowo wykonam pomiary akustyki pomieszczenia i sprzętu, to czy te wyniki będą mógł przenieść do sprzętu np. ustawiając eqalizer i inne ustawienia? Nie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts