Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Czyli co? Kupujemy WiiM AMP., do tego KEF LS50 Meta i za 5500 zł wymiatamy w prawie całym paśmie (poza najniższymi częstotliwościami). Potem zbieramy na dobrego suba (5000-6000 zł) i mamy już pełnopasmowy endgame. A wieszczyli, że tanio to już było. A tu dobre Hi-Fi schodzi pod strzechy. 

Oczywiście trzeba jeszcze zadbać o ustawienie i akustykę, ale i tak to wszystko wydaje się być w zasięgu (ambitnego) Kowalskiego. 

Napisano
3 godziny temu, Kraft napisał:

Potem zbieramy na dobrego suba (5000-6000 zł) i mamy już pełnopasmowy endgame

Nie jest to sprzęt idealny, audiofilski ani dla każdego. Jest bardzo spoko, w swojej cenie to w ogóle rewelacja czy rewolucja.Funkcjonalnie daje bardzo dużo w atrakcyjnym opakowaniu jeżeli mówimy i porównujemy  wzmacniacze stereo. Endgame dla amplifikacji w klasie D to może być jakiś Purifi.

Napisano
Dnia 1.12.2023 o 10:15, Rfvujm napisał:

Wiim Pro + S.M.S.L SU-1 + Fosi V3) tak wyraźnie zwiększył (wg niego) dynamikę. Bardziej DAC, czy amp?

Obstawiam że DAC

Dnia 1.12.2023 o 10:15, Rfvujm napisał:

Wiem, że to subiektywne, ale czy myślicie, że ta utrata dynamiki względem wspomnianego wyżej zestawu referencyjnego (który pewnie trzeba by mieć włączony cały czas, albo za każdym razem włączać z palca trzy urządzenia) jest na tyle pomijalna, że uzasadnia wybranie jednak WiiM Ampa?

Zestaw referencyjny :)

Fajnie to brzmi przy tym zestawiku :)

Napisano
1 godzinę temu, Piotr Sonido napisał:

Obstawiam że DAC

Raczej różnicą było to,ze w tym dzielonym zestawie Fosi V3 był zasilany przez 48V zasilacz. Tamten wzmacniacz miał po prostu dużo więcej mocy, ale DAC mógł też zrobić coś dobrego :)

Napisano

Dzień dobry,

Od pewnego czasu poszukuję zestawu stereo do małego pokoju. Cena ok. 3k. Zestaw chciałbym podpiąć do tv, aczkolwiek priorytetem dla mnie jest dobrej jakości muzyka (streaming z telefonu).

Zastanawiam się nad omawianym wzmacniaczem i kolumnami do niego. Czy elac debut 2.0 b6.2 będą dobrym pomysłem? Kolumny będą stały tuż obok ściany. Istotne, aby wszystko miało w miarę małe rozmiary (wielkościowo jak te kolumny elac/bądź mniejsze).  Myślałem też aby podpiąć do tego subwoofer, ale to w przyszłości.. 

Napisano
5 godzin temu, bebbop napisał:

Wiadomo juz dokladnie kiedy to ustrojstwo bedzie u nas dostepne? W sumie przydaloby mi sie cos takiego do  wygrzewania kolumn. 

W teorii połowa tego miesiąca :)  Jak tylko się pojawi, to damy znać. 

Napisano

Ja też czekam na premierę. Myślę, że będzie nowa zabawka na święta :) Poradzi ktoś czy ten wzmacniacz dobrze będzie współpracował z elac debut 2.0 b6.2? A może polecacie inne głośniki w budżecie do ok. 3k?

Napisano
1 godzinę temu, Matlik napisał:

Ja też czekam na premierę. Myślę, że będzie nowa zabawka na święta :) Poradzi ktoś czy ten wzmacniacz dobrze będzie współpracował z elac debut 2.0 b6.2? A może polecacie inne głośniki w budżecie do ok. 3k?

Teoretycznie powinno to być całkiem przyjemne połączenie

Napisano
2 godziny temu, Matlik napisał:

Przepraszam - źle się wyraziłem. 3k za zestaw czy wzmacniacz i 2 głośniki..

No to idealnie. Kolumny ok. 1400, wzmacniacz ok. 1600, z przewodami lekko przekroczysz ;)

1 godzinę temu, Palmos napisał:

Tutaj niby już jest

Ja bym przed zamówieniem jednak wcześniej zadzwonił.

Napisano
Dnia 4.12.2023 o 11:29, Matlik napisał:

Dzień dobry,

Od pewnego czasu poszukuję zestawu stereo do małego pokoju. Cena ok. 3k. Zestaw chciałbym podpiąć do tv, aczkolwiek priorytetem dla mnie jest dobrej jakości muzyka (streaming z telefonu).

Zastanawiam się nad omawianym wzmacniaczem i kolumnami do niego. Czy elac debut 2.0 b6.2 będą dobrym pomysłem? Kolumny będą stały tuż obok ściany. Istotne, aby wszystko miało w miarę małe rozmiary (wielkościowo jak te kolumny elac/bądź mniejsze).  Myślałem też aby podpiąć do tego subwoofer, ale to w przyszłości.. 

Tak

Dnia 5.12.2023 o 11:17, Matlik napisał:

tak

Dnia 5.12.2023 o 12:41, Tomasz S. napisał:

Debut są fajne, ale  cenie do 3 tys można lepiej. Za1417 masz już model Unifi UB5.2

https://amzn.eu/d/er8oAtg

Tak

Dnia 5.12.2023 o 13:37, Palmos napisał:

niedostępny.

Chyba źle sobie kliknęli w opcjach wystawiając ogłoszenie :P

Napisano
22 godziny temu, ProjectPi napisał:

Daty czego? Premiera miala miejsce, Amp jest w sprzedazy, w US.

No właśnie już nie jest, zagraniczne fora podają do wiadomości że na obecną chwilę sprzęt jest nie osiągalny. 

Osoby które zamówiły na amazonie w usa, mają termin na 17-20 grudzień pod warunkiem terminowej dostawy od producenta. 

• 2 weeks later...
Napisano

Z tą datą na Amazonie to różnie bywa, zamówiłem egzemplarz w piątek i dziś do mnie dotarł. Do wczoraj miałem przewidywany termin dostawy na koniec grudnia aż tu nagle wiadomość o nadaniu.

Przy okazji, witam wszystkich bardzo serdecznie, mój pierwszy post na forum ;) Jestem zielony jeśli chodzi o tematy profesjonalnego audio, ale mam nadzieję, że z takim zapleczem wiedzy na Waszym forum niedługo to się zmieni :)