Piotr Sonido Napisano 22 kwietnia Napisano 22 kwietnia Z Wiim będzie delikatnie lepiej. To naturalne zjawisko przy cichym odsłuchu. Od tego masz podbijanie pewnych pasm w EQ. Odpisz, cytując
cda Napisano 22 kwietnia Napisano 22 kwietnia Dziękuję za odpowiedź. A czy jest w tym wzmacniaczu jakiś dobrze działający loudness, czy tylko zostaje sztywny eq na całą skalę głośności? Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano 23 kwietnia Napisano 23 kwietnia Masz tam uqalizer. Ale nie ma loudnessu. To działa bardzo dobrze w starszych konstrukcjach albo w nowych Yamahach gdzie jest płynny. Odpisz, cytując
Tomasz Staszak Napisano Wtorek o 23:52 Napisano Wtorek o 23:52 (edytowany) Cześć Chciałem zasięgnąć opinii, być może ktoś miał styczność z podobnymi połączeniami, lub w ogóle Wiim + budżetowe kolumny. Moje audio raczej należy właśnie do budżetowych - SMSL Q5 PRO + kolumny Arcus TS45. Zestaw był używany przy komputerze w pokoju około 16m. Niebawem przeprowadzamy się do nowego domu. Chciałbym aby kolumny zostały jako daily do TV. To czego chce na pewno - działającego sterowania jednym pilotem, więc tutaj Wiim już jest na wygranej pozycji. Boję się tylko o metraż dla tych kolumn (salon z otwartą kuchnią mają około 44m²). Jako, że mam do nich duży sentyment, mają u mnie dożywocie, chce je oddać do CharlieStudio w celu renowacji. Jeśli nie będą w salonie, trafią do sypialni. Mam obecnie 4 opcje Wiim amp + arcus TS45 Wiim Amp pro + arcus TS45 Wiim amp + TSM TOP-TWEN Wiim Amp pro + TSM TOP TWEN Lub Sprzedaż TSMów i szukanie kolumn (w miarę możliwości wolałbym stosunkowo duże monitory w stylu Arcusa niż podłogowki) w przedziale do około 3 tys (jeśli tam jest czego szukać co godnie zastąpi kolumny Arcusa z lat 80tych). Kwestia czy warto będzie dopłacać do Pro. Nawet gdybym poszukał czegoś używanego w tym budżecie. Przy obecnej cenie Wiim AMP na Amazonie jestem skłonny wziąć pro (1600zl vs 1022zl za zwykłego) Kwestia w którym momencie odczuje się różnice. Czy przy tym zestawie już będzie słyszalną. Edytowano Wtorek o 23:52 przez Tomasz Staszak Odpisz, cytując
Q21 Napisano Środa o 08:42 Autor Napisano Środa o 08:42 Cześć Na pewno bym zaczekał, jak zagrają z SMSLem w nowym miejscu. Dopiero potem szukał nowego wzmacniacza jeśli się nie spodoba Odpisz, cytując
Tomasz Staszak Napisano Środa o 11:11 Napisano Środa o 11:11 Q5 PRO i tak jest do zamiany, brak mi HDMI arc czy chociażby streamingów. Nie nadaje się na daily do salonu. Także ta zmiana bardziej, ze względu na możliwości. SMSL trafi do innego pomieszczenia i dostanie jakiś streamer + Arcusy TS100 3way, akurat mam dwa komplety więc jeden do sypialni, drugi do biura. Odpisz, cytując
maciek72 Napisano Środa o 15:06 Napisano Środa o 15:06 Marantz M1 ? Spełnia Twoje potrzeby ? Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano 21 godzin temu Napisano 21 godzin temu Jeszcze jest Harman Citation Amp. Bardzo fajnie brzmiacy moim zdaniem ładniej od Wiim. TYlko musi być na widoku bo się mocno grzeje. Odpisz, cytując
Recommended Posts