Skocz do zawartości

Recommended Posts

• 2 months later...
Napisano (edytowany)

Cześć

Chciałem zasięgnąć opinii, być może ktoś miał styczność z podobnymi połączeniami, lub w ogóle Wiim + budżetowe kolumny.

Moje audio raczej należy właśnie do budżetowych - SMSL Q5 PRO + kolumny Arcus TS45. Zestaw był używany przy komputerze w pokoju około 16m.

Niebawem przeprowadzamy się do nowego domu. Chciałbym aby kolumny zostały jako daily do TV.

To czego chce na pewno - działającego sterowania jednym pilotem, więc tutaj Wiim już jest na wygranej pozycji. Boję się tylko o metraż dla tych kolumn (salon z otwartą kuchnią mają około 44m²).

Jako, że mam do nich duży sentyment, mają u mnie dożywocie, chce je oddać do CharlieStudio w celu renowacji. Jeśli nie będą w salonie, trafią do sypialni.

Mam obecnie 4 opcje

Wiim amp + arcus TS45

Wiim Amp pro + arcus TS45

Wiim amp + TSM TOP-TWEN

Wiim Amp pro + TSM TOP TWEN

Lub

Sprzedaż TSMów i szukanie kolumn (w miarę możliwości wolałbym stosunkowo duże monitory w stylu Arcusa niż podłogowki) w przedziale do około 3 tys (jeśli tam jest czego szukać co godnie zastąpi kolumny Arcusa z lat 80tych).

Kwestia czy warto będzie dopłacać do Pro. Nawet gdybym poszukał czegoś używanego w tym budżecie.

Przy obecnej cenie Wiim AMP na Amazonie jestem skłonny wziąć pro (1600zl vs 1022zl za zwykłego)

Kwestia w którym momencie odczuje się różnice. Czy przy tym zestawie już będzie słyszalną.

Edytowano przez Tomasz Staszak
Napisano

Q5 PRO i tak jest do zamiany, brak mi HDMI arc czy chociażby streamingów. Nie nadaje się na daily do salonu. Także ta zmiana bardziej, ze względu na możliwości.

SMSL trafi do innego pomieszczenia i dostanie jakiś streamer + Arcusy TS100 3way, akurat mam dwa komplety więc jeden do sypialni, drugi do biura.