Tomasz S. Napisano 2 grudnia 2023 Napisano 2 grudnia 2023 Jest recenzja od Darko. Wygląda na to ,że mamy z nim takie samo zdanie. Odpisz, cytując
Kraft Napisano 2 grudnia 2023 Napisano 2 grudnia 2023 Czyli co? Kupujemy WiiM AMP., do tego KEF LS50 Meta i za 5500 zł wymiatamy w prawie całym paśmie (poza najniższymi częstotliwościami). Potem zbieramy na dobrego suba (5000-6000 zł) i mamy już pełnopasmowy endgame. A wieszczyli, że tanio to już było. A tu dobre Hi-Fi schodzi pod strzechy. Oczywiście trzeba jeszcze zadbać o ustawienie i akustykę, ale i tak to wszystko wydaje się być w zasięgu (ambitnego) Kowalskiego. 1 Odpisz, cytując
Tomasz S. Napisano 2 grudnia 2023 Napisano 2 grudnia 2023 3 godziny temu, Kraft napisał: Potem zbieramy na dobrego suba (5000-6000 zł) i mamy już pełnopasmowy endgame Nie jest to sprzęt idealny, audiofilski ani dla każdego. Jest bardzo spoko, w swojej cenie to w ogóle rewelacja czy rewolucja.Funkcjonalnie daje bardzo dużo w atrakcyjnym opakowaniu jeżeli mówimy i porównujemy wzmacniacze stereo. Endgame dla amplifikacji w klasie D to może być jakiś Purifi. 1 Odpisz, cytując
Tomasz S. Napisano 2 grudnia 2023 Napisano 2 grudnia 2023 Jest kolejna https://youtu.be/lcJNantaYVk?si=b2Y8NAw9X1-OEZzc Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano 4 grudnia 2023 Napisano 4 grudnia 2023 Dnia 1.12.2023 o 10:15, Rfvujm napisał: Wiim Pro + S.M.S.L SU-1 + Fosi V3) tak wyraźnie zwiększył (wg niego) dynamikę. Bardziej DAC, czy amp? Obstawiam że DAC Dnia 1.12.2023 o 10:15, Rfvujm napisał: Wiem, że to subiektywne, ale czy myślicie, że ta utrata dynamiki względem wspomnianego wyżej zestawu referencyjnego (który pewnie trzeba by mieć włączony cały czas, albo za każdym razem włączać z palca trzy urządzenia) jest na tyle pomijalna, że uzasadnia wybranie jednak WiiM Ampa? Zestaw referencyjny Fajnie to brzmi przy tym zestawiku Odpisz, cytując
Tomasz S. Napisano 4 grudnia 2023 Napisano 4 grudnia 2023 1 godzinę temu, Piotr Sonido napisał: Obstawiam że DAC Raczej różnicą było to,ze w tym dzielonym zestawie Fosi V3 był zasilany przez 48V zasilacz. Tamten wzmacniacz miał po prostu dużo więcej mocy, ale DAC mógł też zrobić coś dobrego 1 Odpisz, cytując
Matlik Napisano 4 grudnia 2023 Napisano 4 grudnia 2023 Dzień dobry, Od pewnego czasu poszukuję zestawu stereo do małego pokoju. Cena ok. 3k. Zestaw chciałbym podpiąć do tv, aczkolwiek priorytetem dla mnie jest dobrej jakości muzyka (streaming z telefonu). Zastanawiam się nad omawianym wzmacniaczem i kolumnami do niego. Czy elac debut 2.0 b6.2 będą dobrym pomysłem? Kolumny będą stały tuż obok ściany. Istotne, aby wszystko miało w miarę małe rozmiary (wielkościowo jak te kolumny elac/bądź mniejsze). Myślałem też aby podpiąć do tego subwoofer, ale to w przyszłości.. Odpisz, cytując
bebbop Napisano 4 grudnia 2023 Napisano 4 grudnia 2023 Wiadomo juz dokladnie kiedy to ustrojstwo bedzie u nas dostepne? W sumie przydaloby mi sie cos takiego do wygrzewania kolumn. Odpisz, cytując
Tomasz S. Napisano 4 grudnia 2023 Napisano 4 grudnia 2023 @Matlik Wiim Amp wydaje się tu świetnym wyborem. Kolumny przyklejone do ściany to zwykle słaby pomysł. Warto testować z ustawieniem. Odpisz, cytując
Q21 Napisano 4 grudnia 2023 Autor Napisano 4 grudnia 2023 5 godzin temu, bebbop napisał: Wiadomo juz dokladnie kiedy to ustrojstwo bedzie u nas dostepne? W sumie przydaloby mi sie cos takiego do wygrzewania kolumn. W teorii połowa tego miesiąca Jak tylko się pojawi, to damy znać. 2 Odpisz, cytując
ProjectPi Napisano 5 grudnia 2023 Napisano 5 grudnia 2023 Z tego, co ptaszki cwierkaja, raczej watpliwe, ze polowa miesiaca. Odpisz, cytując
Matlik Napisano 5 grudnia 2023 Napisano 5 grudnia 2023 Ja też czekam na premierę. Myślę, że będzie nowa zabawka na święta Poradzi ktoś czy ten wzmacniacz dobrze będzie współpracował z elac debut 2.0 b6.2? A może polecacie inne głośniki w budżecie do ok. 3k? Odpisz, cytując
Michał Gałązka Napisano 5 grudnia 2023 Napisano 5 grudnia 2023 1 godzinę temu, Matlik napisał: Ja też czekam na premierę. Myślę, że będzie nowa zabawka na święta Poradzi ktoś czy ten wzmacniacz dobrze będzie współpracował z elac debut 2.0 b6.2? A może polecacie inne głośniki w budżecie do ok. 3k? Teoretycznie powinno to być całkiem przyjemne połączenie Odpisz, cytując
Tomasz S. Napisano 5 grudnia 2023 Napisano 5 grudnia 2023 1 godzinę temu, Matlik napisał: A może polecacie inne głośniki w budżecie do ok. 3k? Debut są fajne, ale cenie do 3 tys można lepiej. Za1417 masz już model Unifi UB5.2 https://amzn.eu/d/er8oAtg 1 Odpisz, cytując
Matlik Napisano 5 grudnia 2023 Napisano 5 grudnia 2023 3 minuty temu, Tomasz S. napisał: Debut są fajne, ale cenie do 3 tys można lepiej. Za1417 masz już model Unifi UB5.2 https://amzn.eu/d/er8oAtg Przepraszam - źle się wyraziłem. 3k za zestaw czy wzmacniacz i 2 głośniki.. Odpisz, cytując
Palmos Napisano 5 grudnia 2023 Napisano 5 grudnia 2023 18 godzin temu, Q21 napisał: W teorii połowa tego miesiąca Tutaj niby już jest https://sklep.rewex.pl/wzmacniacz-sieciowy-wiim-amp.html Odpisz, cytując
Tomasz S. Napisano 5 grudnia 2023 Napisano 5 grudnia 2023 2 godziny temu, Matlik napisał: Przepraszam - źle się wyraziłem. 3k za zestaw czy wzmacniacz i 2 głośniki.. No to idealnie. Kolumny ok. 1400, wzmacniacz ok. 1600, z przewodami lekko przekroczysz ;) 1 godzinę temu, Palmos napisał: Tutaj niby już jest Ja bym przed zamówieniem jednak wcześniej zadzwonił. Odpisz, cytując
Rajmund_OL Napisano 7 grudnia 2023 Napisano 7 grudnia 2023 Coś ta premiera w grudniu przesunęła się, jak na razie chyba brak oficjalnej daty ?? Ciekawe czy ma to coś wspólnego ze zgłaszanymi przez testerów problemami, czy jeszcze poprawiają sprzęt ? Odpisz, cytując
ProjectPi Napisano 7 grudnia 2023 Napisano 7 grudnia 2023 Daty czego? Premiera miala miejsce, Amp jest w sprzedazy, w US. Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano 8 grudnia 2023 Napisano 8 grudnia 2023 Dnia 4.12.2023 o 11:29, Matlik napisał: Dzień dobry, Od pewnego czasu poszukuję zestawu stereo do małego pokoju. Cena ok. 3k. Zestaw chciałbym podpiąć do tv, aczkolwiek priorytetem dla mnie jest dobrej jakości muzyka (streaming z telefonu). Zastanawiam się nad omawianym wzmacniaczem i kolumnami do niego. Czy elac debut 2.0 b6.2 będą dobrym pomysłem? Kolumny będą stały tuż obok ściany. Istotne, aby wszystko miało w miarę małe rozmiary (wielkościowo jak te kolumny elac/bądź mniejsze). Myślałem też aby podpiąć do tego subwoofer, ale to w przyszłości.. Tak Dnia 5.12.2023 o 11:17, Matlik napisał: Ja też czekam na premierę. Myślę, że będzie nowa zabawka na święta Poradzi ktoś czy ten wzmacniacz dobrze będzie współpracował z elac debut 2.0 b6.2? A może polecacie inne głośniki w budżecie do ok. 3k? tak Dnia 5.12.2023 o 12:41, Tomasz S. napisał: Debut są fajne, ale cenie do 3 tys można lepiej. Za1417 masz już model Unifi UB5.2 https://amzn.eu/d/er8oAtg Tak Dnia 5.12.2023 o 13:37, Palmos napisał: Tutaj niby już jest https://sklep.rewex.pl/wzmacniacz-sieciowy-wiim-amp.html niedostępny. Chyba źle sobie kliknęli w opcjach wystawiając ogłoszenie Odpisz, cytując
Rajmund_OL Napisano 8 grudnia 2023 Napisano 8 grudnia 2023 22 godziny temu, ProjectPi napisał: Daty czego? Premiera miala miejsce, Amp jest w sprzedazy, w US. No właśnie już nie jest, zagraniczne fora podają do wiadomości że na obecną chwilę sprzęt jest nie osiągalny. Osoby które zamówiły na amazonie w usa, mają termin na 17-20 grudzień pod warunkiem terminowej dostawy od producenta. Odpisz, cytując
ProjectPi Napisano 8 grudnia 2023 Napisano 8 grudnia 2023 Ok, gdy to pisalem byl wciaz dostepny do zamowien na amazon US. Odpisz, cytując
reCode Napisano 18 grudnia 2023 Napisano 18 grudnia 2023 Na polskim Amazonie dostępne z prognozowaną dostawą na 29 grudnia Odpisz, cytując
msgdn Napisano 18 grudnia 2023 Napisano 18 grudnia 2023 Z tą datą na Amazonie to różnie bywa, zamówiłem egzemplarz w piątek i dziś do mnie dotarł. Do wczoraj miałem przewidywany termin dostawy na koniec grudnia aż tu nagle wiadomość o nadaniu. Przy okazji, witam wszystkich bardzo serdecznie, mój pierwszy post na forum Jestem zielony jeśli chodzi o tematy profesjonalnego audio, ale mam nadzieję, że z takim zapleczem wiedzy na Waszym forum niedługo to się zmieni 3 Odpisz, cytując
Tomasz S. Napisano 18 grudnia 2023 Napisano 18 grudnia 2023 @msgdn jak pierwsze wrażenia ? Z czym będzie grał ? Odpisz, cytując
Recommended Posts