marek1967 Napisano 10 listopada 2023 Udostępnij Napisano 10 listopada 2023 jestem analfabetą sprzętowym więc pozwolę sobie na pytanie czy wydając 45 tys zł na Soundbar Bang&Olufsena płaci się tylko za markę? Czy lepiej wydać "tylko" np 15 tys na inny sprzęt (Sonos?) bo efekt będzie taki sam? z góry dziękuję za radę Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sqter83 Napisano 10 listopada 2023 Udostępnij Napisano 10 listopada 2023 Wydaje mi się, powtarzam, wydaje mi się, że efekt akustyczny będzie na takim samym poziomie. Ale B&O to także dizajn i prestiż a to trudniej wycenić stąd taka cena sprzętu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 10 listopada 2023 Udostępnij Napisano 10 listopada 2023 Sonos daje 100 dni na wypróbowanie nowego sprzętu - po tym okresie możesz bez problemu zwrócić sprzęt na ich koszt. Można się przekonać na własne uszy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemeklbn Napisano 11 listopada 2023 Udostępnij Napisano 11 listopada 2023 (edytowany) 17 godzin temu, Sqter83 napisał: Wydaje mi się, powtarzam, wydaje mi się, że efekt akustyczny będzie na takim samym poziomie. Ale B&O to także dizajn i prestiż a to trudniej wycenić stąd taka cena sprzętu Kiedyś na forum (ale nie tym) wypowiadał się ktoś kto dawno temu pracował na linii montażowej podwykonawcy B&O. Ogólnie chwalił projekty ich płytek drukowanych i nastawienie produkcji na trwałość. Nie wiem jak się sprawy mają obecnie, ani nawet, czy B&O jest wciąż samodzielnym biznesem, czy zostało wykupione przez większego gracza. W każdym razie ta firma nie była tylko nowatorska z powodu swojego designu, ale też nowatorska technicznie, żeby tylko wspomineć o patentach dotyczących układów wzmacniających ICEpower Edytowano 11 listopada 2023 przez przemeklbn Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 11 listopada 2023 Udostępnij Napisano 11 listopada 2023 Z racji mojego pobytu w tym kraju wiem (i widziałem), że większość Duńczyków, za punkt honoru stawia sobie posiadanie choć jednego klocka tej firmy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek1967 Napisano 12 listopada 2023 Autor Udostępnij Napisano 12 listopada 2023 Dnia 10.11.2023 o 22:26, Sqter83 napisał: Wydaje mi się, powtarzam, wydaje mi się, że efekt akustyczny będzie na takim samym poziomie. Ale B&O to także dizajn i prestiż a to trudniej wycenić stąd taka cena sprzętu dzięki dziękuję wszystkim za odp Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sqter83 Napisano 12 listopada 2023 Udostępnij Napisano 12 listopada 2023 20 godzin temu, przemeklbn napisał: Kiedyś na forum (ale nie tym) wypowiadał się ktoś kto dawno temu pracował na linii montażowej podwykonawcy B&O. Ogólnie chwalił projekty ich płytek drukowanych i nastawienie produkcji na trwałość. Nie wiem jak się sprawy mają obecnie, ani nawet, czy B&O jest wciąż samodzielnym biznesem, czy zostało wykupione przez większego gracza. W każdym razie ta firma nie była tylko nowatorska z powodu swojego designu, ale też nowatorska technicznie, żeby tylko wspomineć o patentach dotyczących układów wzmacniających ICEpower Racja, o tym zapomniałem wspomnieć. Ogólnie chyba na żadnym etapie produkcji nie oszczędzali. 20 godzin temu, Rega napisał: Z racji mojego pobytu w tym kraju wiem (i widziałem), że większość Duńczyków, za punkt honoru stawia sobie posiadanie choć jednego klocka tej firmy. Wcale się nie dziwię. Ja kiedy słyszę nazwę tej firmy lub widzę gdzieś te sprzęty, puls mi przyśpiesza bardziej niż przy innych firmach. 🙂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 12 listopada 2023 Udostępnij Napisano 12 listopada 2023 (edytowany) Spokojnie! Sprzęt jak sprzęt. Oczywiście jest i highend, ale z cenami przekraczającymi mozliwości zwykłych śmiertelników . Np to https://spidersweb.pl/2016/11/bang-olufsen-beolab-90-audio-video-show-2016.html Ja też mam coś niewielkiego, ale grającego zupełnie dobrze, a nawet lepiej niż wiele droższych konstrukcji. Małe CX100 ze skrzynką z odlewu aluminiowego. Edytowano 12 listopada 2023 przez Rega Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 12 listopada 2023 Udostępnij Napisano 12 listopada 2023 (edytowany) @Sqter83 zobacz, nazwa jakiej firmy jest powyżej Twojego nicka😉 Uzywan na codzień. Edytowano 12 listopada 2023 przez Rega Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts