Jacek S Napisano 17 listopada 2023 Udostępnij Napisano 17 listopada 2023 Witam. Potrzebuje planarow o dużej szczegółowości i scenie, z dobrą nie wycofaną średnica, do muzyki akustycznej głównie np. jazz, ambient etc. Źródło ma być komputer. Podejrzewam że nie odbędzie się bez wzmacniacza słuchawkowego . Ktoś pomoże Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 17 listopada 2023 Udostępnij Napisano 17 listopada 2023 Cześć, przede wszystkim, napisz, proszę, ile chciałbyś wydać? Planary mogą kosztować i 600, i 30 000 PLN, więc rozstrzał jest spory Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek S Napisano 17 listopada 2023 Autor Udostępnij Napisano 17 listopada 2023 Ok 2 tys Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 17 listopada 2023 Udostępnij Napisano 17 listopada 2023 W takim razie na pewno spojrzałbym na ofertę firmy Hifiman. Sundara to słuchawki, które zdecydowanie mogą się spodobać. Sundary są jaśniejsze, bardziej detaliczne. Jako kontrę sprawdziłbym Sennheisery HD600, które są lekko ocieplone, z moim zdaniem przyjemniejszą barwą. Obie pary cechują się świetną sceną. Do nich rozważyłbym iFi Zen Air DAC oraz iFi Audio iDSD Nano BE. Jeśli uda Ci się lekko nadwyrężyć budżet, to Topping DX3 Pro+ jest bardzo fajnym, mocnym rozwiązaniem. W razie czego zapraszam do kontaktu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek S Napisano 17 listopada 2023 Autor Udostępnij Napisano 17 listopada 2023 Dziękuję za pomoc i sugestie. Skłaniałbym się do Hifimana i toppingaz Waszych propozycji ale chodzą mi po głowie jeszcze fiio k7 pro i k5 pro ess. Będą rożnice ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 17 listopada 2023 Udostępnij Napisano 17 listopada 2023 FiiO są jaśniejsze, ale jednocześnie bardziej podkręcają subbass. Też ciekawa opcja Wolałbym je jednak pod HD600. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek S Napisano 17 listopada 2023 Autor Udostępnij Napisano 17 listopada 2023 Z tego co piszą to fiio k7 pro a fiio k5 pro ess to dwa różne grania ? ... to nie w Waszym filmie mówicie że te HD 600 to liniowe granie ? Jeśli tak to nie lubię takiego grania 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rms.pl Napisano 17 listopada 2023 Udostępnij Napisano 17 listopada 2023 Przestrzennie, z wysoką rozdzielczości i szybkim basem polecę sprawdzenia HiFiMAN Deva Pro. Moduł Bluemini załatwią bardzo dobrze sprawę wzmocnienia, przewodowego i bezprzewodowego. Jakbyś zakupił dodatkowy zewnętrzny wzmacniacz to dostępna jest wersja Deva Wire. Natomiast jak zależy tobie na bardziej dociążonym dole pasma, ale o wyważonej ilości, który nie zasłania średnicy i jeszcze lepszej przestrzeni to zwróć uwagę na model Editon XS Ze wzmacniaczy, które potrafią nieźle wyciągnąć detale i grają przestrzennie polecę Topping DX3Pro+ lub FiiO K7 które w stosunku do poprzednika trochę bardziej podkreśla wysokie tony, dodając im większej energii. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek S Napisano 17 listopada 2023 Autor Udostępnij Napisano 17 listopada 2023 Dzięki za pomoc. Jak wygląda średnica w fiio k7 a topping ? Rożnią się ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 20 listopada 2023 Udostępnij Napisano 20 listopada 2023 Dnia 17.11.2023 o 18:50, Jacek S napisał: Z tego co piszą to fiio k7 pro a fiio k5 pro ess to dwa różne grania ? ... to nie w Waszym filmie mówicie że te HD 600 to liniowe granie ? Jeśli tak to nie lubię takiego grania 😉 Dla każdego liniowe granie to coś nieco innego Ale rozumiem, w takim razie Sundara może być fajniejsza. Średnica jest podobna, w FiiO może nieco chudsza, ale bardziej detaliczna. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek S Napisano 20 listopada 2023 Autor Udostępnij Napisano 20 listopada 2023 (edytowany) Nie ma wyjścia trzeba iść na kompromis🥴. Proszę mi powiedzieć jaki kabel USB ? Klotz, Wireworld żółty czy może Qed, Melodia, a może coś innego. Proszę o pomoc Edytowano 20 listopada 2023 przez Jacek S Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 20 listopada 2023 Udostępnij Napisano 20 listopada 2023 Sprobuj moze na poczatek Melodike. Jak sie nie spodoba to odeslesz. Ma Melodike do kolumn dlatego ja polecam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek S Napisano 21 listopada 2023 Autor Udostępnij Napisano 21 listopada 2023 Kable które kojarzą mi się że stoją "po ciemnej stronie mocy" 😉 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 21 listopada 2023 Udostępnij Napisano 21 listopada 2023 🤔 ciekawe dlaczego? No I czy to cos pozytywnego? Że, z ciemna strona mocy sie kojarza. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 21 listopada 2023 Udostępnij Napisano 21 listopada 2023 Jesli chodzi o planary, marka Sivga model P2. Moze warto sprawdzic. Miałem okazje z tej firmy sluchawki sprawdzić na jednym z Audio show. Bardzo przyjemnie to brzmiało. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek S Napisano 21 listopada 2023 Autor Udostępnij Napisano 21 listopada 2023 1 godzinę temu, Artur Brol napisał: 🤔 ciekawe dlaczego? No I czy to cos pozytywnego? Że, z ciemna strona mocy sie kojarza. Każdy szuka odpowiedniego kabla do swojego systemu po to by zrównoważyć dźwięk. To dobra opcja choć na tą chwilę chyba wybiorę fiio za niecałe 70 zł. Wyglądają porządnie. Nie ma co przepłacać a na start trzeba coś mieć😉 57 minut temu, Artur Brol napisał: Jesli chodzi o planary, marka Sivga model P2. Moze warto sprawdzic. Wyglądają ok. Trzeba by posłuchać. Mało o tej firmie się mówi/pisze 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 21 listopada 2023 Udostępnij Napisano 21 listopada 2023 To chyba dość świeży zawodnik w świecie sluchawek. Może dlatego. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 21 listopada 2023 Udostępnij Napisano 21 listopada 2023 1 godzinę temu, Jacek S napisał: Każdy szuka odpowiedniego kabla do swojego systemu po to by zrównoważyć dźwięk. To dobra opcja choć na tą chwilę chyba wybiorę fiio za niecałe 70 zł. Wyglądają porządnie. Nie ma co przepłacać a na start trzeba coś mieć😉 Też się zgodzę tutaj. A jeśli się spodoba - a nie widzę powodu dlaczego by nie miał - to więcej szukać nie musisz i możesz cieszyć się muzyką. Czegóż chciec więcej, prawda?🙂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek S Napisano 21 listopada 2023 Autor Udostępnij Napisano 21 listopada 2023 Mam coaxiala z melodiki. Brakuje mi wyostrzenia w dźwięku, stąd moja zachowawczość do marki. Poza tym ten fiolet😁 A do słuchawek jakieś kabelki polecasz 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 21 listopada 2023 Udostępnij Napisano 21 listopada 2023 Oryginalne. Chyba ze sa bardzo sztywne np. jak z Focal Clear. To jak najbardziej bym zmienil. Sam tak zrobilem. Zamowilem z ForzaAudioworks. Polska firma. W innym przypadku oryginalne. Oczywiscie nikt nie zabroni w przyszlosci wymienic na ładniejsze 🤭jesli przyjdzie ochota. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 22 listopada 2023 Udostępnij Napisano 22 listopada 2023 (edytowany) 2 godziny temu, Jacek S napisał: Mam coaxiala z melodiki. Brakuje mi wyostrzenia w dźwięku, stąd moja zachowawczość do marki. Poza tym ten fiolet😁 A do słuchawek jakieś kabelki polecasz 😉 W kwesti koaksjala, dobre srebrzone wtyki (np. KacSa) i taki kabelek za całe 20zl za 1m., wtyki będą wiele droższe w tym przypadku. https://allegro.pl/oferta/przewod-koncentryczny-75-ohm-rk-75-4-22-srebrzony-8746373879 Co do słuchawek, jeśli słuchawki mają wypinany kabel warto zobaczyć na ofertę Audeos, można tam też z metra kupić, później niestety trochę umjejętności i stacja lutownicza. Ale Audeos na zamówienie zrobi kabelek, skontaktuj się z nimi, napisz co chcesz i do czego, pomogą w dobraniu kabelka. Mają też litzę cryo jaką używa ForzaAudioWorks, ale z metra więc trzeba umieć zaplatać warkocze z 4 żyl, czy więcej, ale Audeos też robi na zamówienie przewody z tej litzy. https://audeos.pl/pl/c/Przewody-sluchawkowe%2C-recabling/11 https://audeos.pl/pl/c/Kable-dedykowane-odpinane/80 https://audeos.pl/pl/c/Sluchawkowe%2C-mikrofonowe/14 Z tanich sensownych z metra kabelków to Canare Starquad. Poza powyższymi pozostaje poszukać dedykowanych kabelków słuchawkowych, akurat do Sennheiserów i HifiManów, czy też innych znanych producentów nie powinno być problemu. Niekoniecznie ładne, ale sensowne już warto. Duży wybór gotowców i na zamówienie ma audiofanatyk pl https://www.audiofanatyk.pl/sklep/ Edytowano 22 listopada 2023 przez DiBatonio Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 22 listopada 2023 Udostępnij Napisano 22 listopada 2023 9 godzin temu, Jacek S napisał: Kable które kojarzą mi się że stoją "po ciemnej stronie mocy" 😉 Nie tyle po ciemnej, co po misiowatej😉 Dnia 17.11.2023 o 18:50, Jacek S napisał: nie w Waszym filmie mówicie że te HD 600 to liniowe granie ? Jeśli tak to nie lubię takiego grania HD600nie eksponują żadnego zakresu, nie grają tzw. Vką. Raczej są równe, ale barwne, rozdzielcze i wciągające w muzykę, zależy też z czym to zepniesz i czym. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek S Napisano 23 listopada 2023 Autor Udostępnij Napisano 23 listopada 2023 Dziękuję za masę różnych linków. Napewno z czegoś skorzystam👍 Czyli z HD 600 trzeba by pokombinować że źródłem by podkreślić pasma które mnie inspirują Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts