Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Jaki wzmacniacz do 2k zl najlepiej nowy z wejściem optycznym do kolumn tonsil maestro classic. Zatamawiam sie nad denon pma-600ne czy to dobry wybór? Potrzebuje coś co jest warte tych max 2tys nie jestem wybredny tylko chce po prostu cos co jest warte kwoty dziękuję wszystkim z góry za pomoc 

Napisano (edytowany)

Pioneer a-40ae - to jest chyba najlepszy wzmacniacz z tych bardzo budżetowych i ma wejścia optyczne. Pytanie czy zgra się z twoimi kolumnami...

Edytowano przez sk91
Napisano (edytowany)

Ja mam Yamahę A-S301 i złego słowa nie mogę na nią powiedzieć. Ma wymagana wejścia. Denona też mam (ale starszy model PMA-520AE) i również uważam, że jest OK.

Edytowano przez Kraft
Napisano
7 godzin temu, Kraft napisał:

Ja mam Yamahę A-S301 i złego słowa nie mogę na nią powiedzieć. Ma wymagana wejścia. Denona też mam (ale starszy model PMA-520AE) i również uważam, że jest OK.

Pisza ze ten pma-600ne nie da sobie rady za mala moc. A co do yamahy to as 501 proponuja niektórzy ale tez mowia ze yamaha slaba zeby cos szukać onkyo albo denon

Napisano
Dnia 23.11.2023 o 19:22, pery552 napisał:

Jaki wzmacniacz do 2k zl najlepiej nowy z wejściem optycznym do kolumn tonsil maestro classic. Zatamawiam sie nad denon pma-600ne czy to dobry wybór? Potrzebuje coś co jest warte tych max 2tys nie jestem wybredny tylko chce po prostu cos co jest warte kwoty dziękuję wszystkim z góry za pomoc 

Cześć,

Dobrym uzupełnieniem do Twoich kolumn, może być ten mały NAD C338 https://www.tophifi.pl/stereo/wzmacniacze-zintegrowane/c338.html

Pełen zakres wejść i wyjść. Masz na pokładzie optyka, chromecast, BT i kilka innych. W tej chwili jest też u nas w lepszej cenie bo okolicach 2500 zł :)

Zapraszamy oczywiście, na odsłuchy!

Napisano
1 godzinę temu, Piotr Sonido napisał:

Jak musi mieć optyk to Pioneer A40 faktycznie jest chyba takim solidnym wyborem.

Ale weź używany wzmacniacz i osobno przetwornik.

Wezmę pioneer. Ale o jaki przetwornik co chodzi 

Napisano
Dnia 26.11.2023 o 17:15, Piotr Sonido napisał:

Jak musi mieć optyk to Pioneer A40 faktycznie jest chyba takim solidnym wyborem.

Ale weź używany wzmacniacz i osobno przetwornik.

A podłącze do tego pioneer subwoofer jeśli nie ma tam dedykowanego wejścia?

Napisano

Piotrowi chodziło o przetwornik cufrowo analogowy ( odpowiada za podłączenie do stargo wzmaka źródek cyfrowych czyli tego optycznego toslink i coaxial ale to wszystko akurat masz w pioneerze.

Suba od biedy możesz podłączyć pod line out, nie jest to super wygodne wyjście ale działać działa :)

Napisano
1 godzinę temu, Michał Gałązka napisał:

Piotrowi chodziło o przetwornik cufrowo analogowy ( odpowiada za podłączenie do stargo wzmaka źródek cyfrowych czyli tego optycznego toslink i coaxial ale to wszystko akurat masz w pioneerze.

Suba od biedy możesz podłączyć pod line out, nie jest to super wygodne wyjście ale działać działa :)

Aha rozumiem 

Dziękuję wszystkim za pomoc

Napisano
Dnia 26.11.2023 o 19:07, pery552 napisał:

Wezmę pioneer. Ale o jaki przetwornik co chodzi 

Gdybyś wziął wzmacniacz który nie ma optyka, starszy uzywany wyższy model. To wtedy dobierasz zewnętrzny przetwornik DAC który ma optyk.

Dnia 28.11.2023 o 12:45, pery552 napisał:

A podłącze do tego pioneer subwoofer jeśli nie ma tam dedykowanego wejścia?

Pod line out albo takiego z wejsciami wysokopoziomowymi

Napisano
2 minuty temu, Piotr Sonido napisał:

Gdybyś wziął wzmacniacz który nie ma optyka, starszy uzywany wyższy model. To wtedy dobierasz zewnętrzny przetwornik DAC który ma optyk.

Pod line out albo takiego z wejsciami wysokopoziomowymi

Biorę pioneer bo mam okazje kupić nowy w sklepie za 1300zl