lukluk71 Napisano 9 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 9 grudnia 2023 Generalnie myślałem że te małe podstawki występują w jednym modelu, teraz grzebie sobie po jakiś recenzjach tych kolumn i czasami w niektórych ogłoszeniach na sprzedaż jest informacja w tytule mk2. Ale jakoś nie widzę dwóch różnych modeli na rynku, może ktoś objaśnić skąd się wzięło określenie mk2 przy kolumnach fm-8 @Q21 jaki to model na Waszej stronie ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 9 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 9 grudnia 2023 Nawet na stronie Gato nie ma, przy symbolu kkolumnytego mk2 🤔 Możliwe ze bierze sie to stąd, że w pewnym momencie Gato się części skończyły, i zastąpili je innymi. To w 2021 roku było. Na stronie jest odnośnik- learn about the 2021 ... 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano 9 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 9 grudnia 2023 @lukluk71 ja nie znam odpowiedzi na Twoje pytanie, ale jeśli jesteś zainteresowany małymi, „dobrze” brzmiącymi monitorami, to zerknij w dziale testy. Kolega z Poznania pochwalił się swoim systemem, szczególnie wzmacniaczem Shanling. Na zdjęciu monitorki/Custom z YB Audio. Ach, jak ja bym przyłożył do nich ucho😃. Nie mieszkam w Polsce, a Ty całkiem niedaleko. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukluk71 Napisano 9 grudnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 9 grudnia 2023 4 minuty temu, AudioTube napisał: @lukluk71 ja nie znam odpowiedzi na Twoje pytanie, ale jeśli jesteś zainteresowany małymi, „dobrze” brzmiącymi monitorami, to zerknij w dziale testy. Kolega z Poznania pochwalił się swoim systemem, szczególnie wzmacniaczem Shanling. Na zdjęciu monitorki/Custom z YB Audio. Ach, jak ja bym przyłożył do nich ucho😃. Nie mieszkam w Polsce, a Ty całkiem niedaleko. zarzuć linkiem :] Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano 9 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 9 grudnia 2023 Na stronie 5 Kolega/user Maciek i kilka cyferek😃 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukluk71 Napisano 9 grudnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 9 grudnia 2023 35 minut temu, AudioTube napisał: Na stronie 5 Kolega/user Maciek i kilka cyferek😃 No w sumie jest. Ale tam mało o nich, oprócz tego że było słuchane w idealnych warunkach... Pięknie wyglądają, ale totalnie nie wiadoma... gdzieś można posłuchać, wypożyczyć, cena ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano 9 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 9 grudnia 2023 Pw do Maćka, umówić się a reszta sama się potoczy😃 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukluk71 Napisano 9 grudnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 9 grudnia 2023 2 godziny temu, AudioTube napisał: Pw do Maćka, umówić się a reszta sama się potoczy😃 no mimo wszystko, wolałym poczytać niezależne opinie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 9 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 9 grudnia 2023 8 godzin temu, lukluk71 napisał: Generalnie myślałem że te małe podstawki występują w jednym modelu, teraz grzebie sobie po jakiś recenzjach tych kolumn i czasami w niektórych ogłoszeniach na sprzedaż jest informacja w tytule mk 5 godzin temu, Artur Brol napisał: Nawet na stronie Gato nie ma, przy symbolu kkolumnytego mk2 nigdy gato na stronie nie podawało, że są mk II, to tylko na tabliczce widać.... ja pytałam sie o co chodzi podczas AWS i tylko machali ręką, że praktycznie nic się nie zmieniło i to może mieć związek z pandemią i kłopotami dostaw, ale obecnie i tak gato nie produkuje podstawek, wiec nowych praktycznie nie uświadczysz... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukluk71 Napisano 9 grudnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 9 grudnia 2023 (edytowany) 10 minut temu, MarcKrawczyk napisał: nigdy gato na stronie nie podawało, że są mk II, to tylko na tabliczce widać.... ja pytałam sie o co chodzi podczas AWS i tylko machali ręką, że praktycznie nic się nie zmieniło i to może mieć związek z pandemią i kłopotami dostaw, ale obecnie i tak gato nie produkuje podstawek, wiec nowych praktycznie nie uświadczysz... ano widzisz, tajemnicza sprawa. Ale dzięki za odpowiedź. Ciekawe czym jest spowodowane to że nie produkują już podstawek? Może jakiś nowy model w projekcie ? a jak Ci grają te 15 ? Edytowano 9 grudnia 2023 przez lukluk71 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 9 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 9 grudnia 2023 (edytowany) W/g info na stronie Gato, chyba jednak kilka zmian bylo, przez problemy z dostawami czesci. Zmieniono podzespoły w crossover , na lepszej jakosci od Jantzen Audio, gniazda na kable są inne, poprawiono jakość obudowy samej kolumny i jej brzmienia. Tak przynajmniej twierdzi Gato. Rzeczywiście, co do dostępnościtych monitorow, co jakis czas odwiedzam ich stronę i nie pamiętam by były dostępne. Może więcej ich nie produkują. Edytowano 9 grudnia 2023 przez Artur Brol Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
száraz fehér Napisano 9 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 9 grudnia 2023 Info uzyskane na AVS - ponoć zmieniają wykonawcę obudów, po nowym roku mają być już w ofercie. Proponowano mi FM-15 czarne (być może ze starych zapasów), niestety interesują mnie tylko wallnut - tych nie było. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano 9 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 9 grudnia 2023 2 godziny temu, lukluk71 napisał: no mimo wszystko, wolałym poczytać niezależne opinie Nie wierzę, ponieważ podobno już dziś się nie czyta😉 A wprosić się na odsłuch do kolegi Maćka i samemu wyrobić zdanie a potem i nam zdać relację? Mimo wszystko życzę przyjemności z Gato. Miałem długo ich wzmacniacze. Śliczności. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukluk71 Napisano 10 grudnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 10 grudnia 2023 12 godzin temu, AudioTube napisał: Nie wierzę, ponieważ podobno już dziś się nie czyta😉 A wprosić się na odsłuch do kolegi Maćka i samemu wyrobić zdanie a potem i nam zdać relację? Mimo wszystko życzę przyjemności z Gato. Miałem długo ich wzmacniacze. Śliczności. Najpierw czytam, później słucham, a na końcu decyduję :] Nie wiem gdzie Maciek mieszka, jak robię odsłuchy to przeważnie wypożyczam ze sklepu. 13 godzin temu, Artur Brol napisał: W/g info na stronie Gato, chyba jednak kilka zmian bylo, przez problemy z dostawami czesci. Zmieniono podzespoły w crossover , na lepszej jakosci od Jantzen Audio, gniazda na kable są inne, poprawiono jakość obudowy samej kolumny i jej brzmienia. Tak przynajmniej twierdzi Gato. Rzeczywiście, co do dostępnościtych monitorow, co jakis czas odwiedzam ich stronę i nie pamiętam by były dostępne. Może więcej ich nie produkują. Ciekawe czy są faktycznie różnice w brzmieniu pomiędzy tymi wersjami. To będzie wersja 1 czy 2 ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 10 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 10 grudnia 2023 Czy są różnice w brzmieniu, nie mam pojęcia, możliwość taka jednak jest. Mk2 można rozpoznać po gniazdach kabli głośnikowych Wygladaja tak. Czyli na zdjęciu jest wersja 1. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
terracan1929 Napisano 10 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 10 grudnia 2023 14 godzin temu, Artur Brol napisał: W/g info na stronie Gato, chyba jednak kilka zmian bylo, przez problemy z dostawami czesci. Zmieniono podzespoły w crossover , na lepszej jakosci od Jantzen Audio, gniazda na kable są inne, poprawiono jakość obudowy samej kolumny i jej brzmienia. No ciekawa ta opinia producenta. Z powodu problemów z dostępnością podzespołów, poprawiono jakość samej obudowy kolumny i jej brzmienia... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 10 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 10 grudnia 2023 Ciekawa, ale może musieli zamówić od innego dostawcy więc wpakowali to do wszystkich modeli. Było więcej czasu, w trakcie korony to może coś niecoś poprawili. A może, jak zakładasz 😁 to tylko czarowanie klienta 😏 Ale gniazda są ładniejsze. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukluk71 Napisano 11 grudnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 11 grudnia 2023 Dzięki Panowie za odpowiedzi. To by wszystko wyjaśniało. Trochę magia od strony GATO z tymi zmianami. Zobaczcie jak to KEF zrobił z wersją meta, tam wszystko jest praktycznie tak samo, a drobne zmiany zostały bardzo dobrze opisane w wersji meta. Gato wydaję drugą wersję kolumn i jakoś mało informacji, sporo osób nawet nie wie którą kupuję w sklepie audio. @Q21 jaka wersja u Was jest ? Gato FM8 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 11 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 11 grudnia 2023 Druga generacja jest na stronie, ale na stanie nie mamy żadnych obecnie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukluk71 Napisano 26 grudnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 26 grudnia 2023 Dnia 11.12.2023 o 11:40, Q21 napisał: Druga generacja jest na stronie, ale na stanie nie mamy żadnych obecnie @Q21 jakieś informacje w różnicach pomiędzy generacjami? Kiedy będziecie mieli na sklepie FM-8 i w jakiej cenie się spodziewacie ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 2 stycznia Udostępnij Napisano 2 stycznia Dnia 26.12.2023 o 10:47, lukluk71 napisał: @Q21 jakieś informacje w różnicach pomiędzy generacjami? Kiedy będziecie mieli na sklepie FM-8 i w jakiej cenie się spodziewacie ? Mamy je głównie na zamówienie. Nie wiem, czy ktokolwiek u nas je porównywał generacja do generacji niestety, ale z tego co pamiętam to mk2 są nieco jaśniejsze i bardziej detaliczne. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts