Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
25 minut temu, stach_s napisał:

W związku z powyższym harmonizer/kondycjoner wrócił na półkę do sklepu. 

„Opinie” na stronie TopHifi zgoła inne. Zmiany fundamentalne 😁

Btw fajne te „opinie” na stronie sklepu są, takie same wszystkie w formie i treści niezależnie od urządzenia.

Napisano
1 godzinę temu, Atlas1304 napisał:

Ja bym użył określenia że kablami można ostatecznie doszlifować brzmienie tyko nie zmienić charakteru brzmienia.

A jeszcze jedno wdzięczny będę za polecenie może jeszcze jakiś kolumn które grają w przybliżony sposób do moich przemyśleń.

Napewno jeszcze sprawdzę

1 pylon audio diamond 25

2 q acoustic jakiś model

Plus dla Diamond 25 ode mnie.

Qacoustics teraz wprowadzili nowy zestaw 5040 .

Napisano
16 minut temu, AudioTube napisał:

Wgląd w nagranie na świetnym poziomie dopiero w Jasperach/25

Rozumiem, że odsłuch Pylonów doszedł do skutku? Opisałeś gdzieś swoje wrażenia?

Ciekawe, że Jaspery wypadły o tyle lepiej od Diamondów. Za średnicę odpowiada tam chyba Revelator, ale wysokotonówka ta sama, co w Diamondach, dobrze pamiętam?

Napisano

Artur, od Ciebie kawałek, ale warto podjechać, między Heerenveen a Drachten. 
Jeden do jednego dużo pylonów stoi. 
A jak przymrozki to weź panczeny ze sobą. Elfsteden tocht zrobisz. Ja czekam już kilkanaście lat😃

Większość czasu to odsłuch Amberów, ponieważ lubię czyste, detaliczne, dynamiczne i Live brzmienie. Zbiorę się i opiszę niedługo. 

Napisano
2 godziny temu, stach_s napisał:

Wypożyczylem, przetestowałem. 

Wnioski - u mnie nie występują zakłócenia ani trybu wspólnego ani  różnicowego. Nie stwierdzono również szumów sieciowych. 

W związku z powyższym harmonizer/kondycjoner wrócił na półkę do sklepu. 

Ok, rozumiem. U każdego może być inny efekt. Dlatego na początek zachęciłem do spróbowania ;)

Napisano
1 godzinę temu, AudioTube napisał:

Artur, od Ciebie kawałek, ale warto podjechać, między Heerenveen a Drachten. 
Jeden do jednego dużo pylonów stoi. 
A jak przymrozki to weź panczeny ze sobą. Elfsteden tocht zrobisz. Ja czekam już kilkanaście lat😃

Jak widac marne szanse na Elfstedentocht.

Nigdy na lyzwach sie nie pruszalem. Na nartach tez nie, ewentualnie sanki z bezpieczna szybkoscia.🙂

Gdzie ty mnie wysylasz, na sama polnoc ? 

Przeciez w Kampen - duzo blizej, jest Novus Audio, tez Pylony maja. Co tam za salon jest?

Choc Kempen tez daleko. Przy 100 km na godzine , ta odleglosc sie wydluza.

Pan ktory kupile ode mnie to nieszczesne Holo, mial troche wiecej niz 200 km a jechal 4 godziny.

Nie dzieki.😁

A pozatym, co jak mi sie spodobaja? 40 cm glebokosci ...

Napisano
8 godzin temu, Atlas1304 napisał:

A więc tak. Po odsłuchu Pylon audio diamond 18 i dodatkowo udało mi się wypożyczyć fyne audio f501 stwierdzam z całą pewnością że Dali ikon6 to nie dla mnie kolumny. 

Moim zdaniem i odczuciem 

Diamond 18 granie po ciepłej stronie fajny mięsisty basik mogło by być go nawet trochę więcej ale i tak jest dobrze. Ta góra której byłem najbardziej ciekawy jest bardzo wyraźna i nie ma tych wszystkich "ssy"itp. Środek pasma też ma odpowiednią czytelność ale nie jest taki wysoki i wychodzący metr przed kolumny jak w ikonach. Nie atakuje tak.

Fyne audio f501 tutaj bas był taki jak bym chciał mieć. Taki bardziej zwarty z całością ale i głęboki. Góra pasma nie była tak szczegółowa jak w diamond ale też ocieplona i spokojna również bez sybilantów. Środek miały trochę grubszy od diamond w moim odczuciu.

Po odsłuchu stwierdzam że ikony sprzedaje,a będę szukał kolumn z basem i środkiem pasma takim jak ma fyne f501 a góra podobna do diamond delikatna ciepła i bez wyostrzeń.

Niestety Ikony i Opticony trafiają do szczególnego odbiorcy.

6 godzin temu, majkel74 napisał:

„Opinie” na stronie TopHifi zgoła inne. Zmiany fundamentalne 😁

Btw fajne te „opinie” na stronie sklepu są, takie same wszystkie w formie i treści niezależnie od urządzenia.

Chat GPT

"Napisz mi coś dobrego o ..... " :)