grzesiek Napisano 4 kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 4 kwietnia 2009 Mam zamiar kupić nie drogi zestaw stereo tak zwanie wszystko wszystko w jednym. Co powiecie o tym sprzęcie: http://www.consumer.philips.com/consumer/p...SUMER/FWM377-12Czekam na wszelakie opinie i prosze oceniać biorąc pod uwage że to zestaw tylko za 800zł a nie 8.000zł Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 4 kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 4 kwietnia 2009 Osobiście nie kupiłbym takiego zestawu z prostego powodu, wygląd jest priorytetem przy ich tworzeniu, a wcale nie wygląda to dobrze. Rozejrzałbym się za LG FB163 może wygląd wydaje się trochę tandetny, ale po pierwsze zbiera dobre opinie w prasie (ostatnio czytałem test w HFiM), po drugie mój kolega ostatnio zakupił taki i trzeba przyznać, że dźwięk jest całkiem całkiem. Jedyną wadą są kable, które wchodzą bezpośrednio do kolumn, ale przy tej cenie to chyba nie gra roli. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamc Napisano 4 kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 4 kwietnia 2009 Nie za mocno wygląda ta wieża Z plastikowych kolumienek nie usłyszysz nic dobrego, obawiam się.Zerknij czy nie znajdziesz czegoś ciekawszego używanego np. na allegroTak na szybko takie COŚ znalazłem - wieżyczka gorzej od tamtej nie zagra, a kolumienki solidniej wyglądają odrobinę.Albo TAKIE COŚ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artur77 Napisano 4 kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 4 kwietnia 2009 grzesiek - Jesli chociaz MINIMALNIE zalezy Ci na jakosci dzwieku - ZAPOMNIJ o tej "wiezy". Nie bedziesz slyszal nic, poza BAAAAAAAASEM i görä Sluchalem wiezyczek Philipsa z serii MCD i MCM, wläcznie ze wstegowymi tweeterami - to samo - bas i sopran, srednica wycofana maksymalnie.Propozycje Kolegi Adamc, mimo, ze starsze i uzywane - bijä tego Philipsa na glowe! (znalezione "na szybko"). Na poczätek daj Sobie spoköj z tym sprzetem Philipsa, podaj dokladnie kwote, jakä mozesz wydac, czy sprzet ma byc nowy lub uzywany - i znajdziemy dobre propozycje.Pozdrawiam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesiek Napisano 5 kwietnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 5 kwietnia 2009 Cytat Mam zamiar kupić nie drogi zestaw stereo tak zwanie wszystko wszystko w jednym. Co powiecie o tym sprzęcie: http://www.consumer.philips.com/consumer/p...SUMER/FWM377-12Czekam na wszelakie opinie i prosze oceniać biorąc pod uwage że to zestaw tylko za 800zł a nie 8.000zł Mam do wydania 1200złjeden z kolegów napisał ze kolumny są plastikowe, troche są ale z tyłu jest drewno no to pomagajcie mia myślałem ze to dobry sprzęt Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamc Napisano 5 kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 5 kwietnia 2009 Napisz kolego kilka słów więcej:czy w grę wchodzi tylko mini wieża??czy tylko nowa??w jakim dużym pokoju będzie grać??czego słuchasz (jakiej muzyki)??Z tymi informacjami znacznie łatwiej będzie coś poradzić.Zerknij na TO - na pewno zagra o niebo (albo i dwa) lepiej od tamtej wieżyczki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesiek Napisano 5 kwietnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 5 kwietnia 2009 jest to mały pokój (prostokąt) kolumny by leżały wysoko na tej dłużczej ścianie 4 matery i krotka 3 metrry okolowolał bym nowy sprzęt miałem kiedyś używany i nie było wesoło a nie wiadomo jak ktos szanuje rzecz przed sprzedażąsłucham głównie rapu z usa ale innej teżmój brat ma takie wieze co proponujecie yamaha, tehniks, takie marki i mowił mi ze jezeli chce naprawde mocny bass i duzo nie wydac to jakis najmocniajszy philips z oferty ale wy go wykluczyliściejak mam cos podac wiecej to podam tylko co? to pomagajcie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artur77 Napisano 5 kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 5 kwietnia 2009 Jesli kolumny majä byc pod sufitem - w sumie o przyzwoitej röwnowadze tonalnej mozesz zapomniec. Przy tej wiezy Philipsa byloby jeszcze gorzej, prawdopodobnie slyszal bys BAS i niewiele poza nim. Wstepne propozycje z Allegro w cenie do 1200pln, nowe:Kenwood K-511:http://www.allegro.pl/item598553355_okazja...nowa_sklep.htmlONKYO CS-325:http://www.allegro.pl/item597834991_wieza_...5_promocja.htmlSONY CMT-HX50BTR:http://www.allegro.pl/item596662784_wieza_...aktura_vat.htmlCeneo.pl:Yamaha Pianocraft E- 320 (1348pln):http://www.redcoon.pl/index.php/cmd/shop/a...4/refId/ceneo/#SONY CMT-HX70BTR:http://www.electro.pl/produkt-SONY_Wieza_C...S-68213,25.htmlSONY CMT-HX5BT:http://www.agdyby.pl/wieze-hi-fi/CMT-HX5BT/ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamc Napisano 5 kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 5 kwietnia 2009 No to Cię, kolego nic przed posłuchaniem nie uratuje.Propozycje i uwagi kolegi Artur77 jak najbardziej słuszne. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 5 kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 5 kwietnia 2009 grzesiekJakie funkcje potrzebujesz w tej wieży?Odtwarzanie MP3???Złącze USB?Wieża ma być z czytnikiem DVD, czy też CD wystarczy?Oczywiście najlepiej (bo możesz kupić coś starszego, ale porządnego i dobrego dźwiękowo), jak odpowiedź na powyższe 3 pytania będzie brzmiała "nie". PozdrawiamPS. Jeżeli podajecie linki do aukcji - to proszę opisujcie od razu, czego dana aukcja dotyczy (czyli nazwa przedmiotu).Rewelacyjnie robi to Artur77 i warto brać z niego przykład Podaje konkretne (i rozsądne) aukcje z linkiem i opisem, a do tego pisze bardzo czytelne i wygodne do czytania posty! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesiek Napisano 5 kwietnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 5 kwietnia 2009 (edytowany) na te 3 pytania od roro odpowiadam "nie"a teraz tylko mam jedno pytanie która z tych wiez co podał artur77 ma najwiekszą moc a która najwiekszą jakośc dzwieku?mam jeszcze takie pytanie, to po co takie sprzęty wogole istnieją jak ten philips jeżeli tak (ponoć) tragicznie grają i w sklepach jest ich pełno a ma chociaż ten philips jakąś zalete? jak juz mi pomagacie to szukam słuchawek do creative zen v ale nie do usznych tylko na ucho do 100zł i zaby grały taką jakością jak słuchawki creative ep 630 Edytowano 6 kwietnia 2009 przez RoRo Bardzo proszę używać opcji "EDYTUJ" zamiast dodawać kolejny post jeden pod drugim... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 5 kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 5 kwietnia 2009 Z tych podanych zestawów najlepiej zagra (najprawdopodobniej, widomo subiektywne odczucia) ONKYO i Yamaha. Ja osobiście postawiłbym na ONKYO. Moc naprawdę nie jest ważnym parametrem, chyba że masz zamiar nagłaśniać dyskoteke.Wieże istnieją dla fanów techno itp., którzy wybierają się w weekend do marketu i bez zastanowienia kupują tą, która lepiej wygląda Może dość mocna teza, ale na pewno w jakimś stopniu prawdziwa.Słuchawki za 100zł to raczej ciężko, szczególnie takie, które zagrają w miarę dobrze, ale nie mówię, że to niemożliwe. np.:prop 1 AKG 414prop 2 Sennheiser HD477; używki, ale z wyższej półkiprop 3 KOSS Porta Pro; podobno dźwięk najlepszy w klasie, ale te 60ohm do MP3 to może być trudne do wysterowaniaPS: Jak piszesz posta, a później ci się coś przypomni to masz opcję Edytuj, nie musisz pisać nowego pod spodem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artur77 Napisano 5 kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 5 kwietnia 2009 pacio94 - Koss Porta Pro to bardzo dobra, w sumie juz "standardowa" w tej cenie propozycja. W sumie nie kazdemu pasujä wizualnie, ale przeciez nie o to chodzi (Grado tez dla niektörych "piekne" sie nie wydajä ). Z wysterowaniem nie bedzie najmniejszych problemöw przy 60 Omach, to przeciez sluchawki glöwnie do odtwarzaczy przenosnych. Ipod "ciägnie" bez wiekszych problemöw BD przy 250 Omach, jest tylko minimalnie ciszej.Pozdrawiam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesiek Napisano 6 kwietnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 6 kwietnia 2009 Dzięki za odpowiedzi. To wezme yamahe. Dzięki wam będę ją miał zamiast philipsa. I słuchawki któreś z tych Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts